Avslappnat och lantligt utomhusbröllop från Härjedalen: Ellen och Marcus

Våra ögon är sällan torra när vi sätter ihop bröllopsberättelser och dagens berättelse är inget undantag. Det är så fint att få tal del av brudparets egna ord när de beskriver sin historia och känslor från sin bröllopsdag. Idag får vi träffa Ellen och Marcus som delar med sig av sin dag hos oss. Bakom kameran står Tess Wallenberg som själv beskriver parets historia som "en love story i bästa filmanda".

Bruden, Ellen Weinemacher, berättar:

Vår resa började en sommarkväll -99 när Marcus behövde övernattning efter festligheter i Lillhärdal. Vi hade en kort romans i stil med Danny och Sandy i Grease, som avslutades när sommaren var över. Trots olika vägval i livet sammanförde varje år sommaren oss till dansbanorna i Härjedalen. Sommaren 2002 bestämde vi oss för att sluta en pakt, Marcus sa till mig:
- Om vi inte har hittat kärleken när jag är färdigutbildad kommer jag hem till Härjedalen och gifter mig med dig.  
8 år senare, våren 2009 sammanfördes våra vägar igen och jag visste redan innan sommaren kom att jag var förälskad i Marcus. Sommaren 2009, exakt på samma plats och på samma dansbana som för 10 år sedan beslutade vi oss åter igen att påbörja en resa tillsammans i kärlekens tecken.
Vattnet ligger stilla på sjön vid Månsgården i Lillhärdal. I trädgården springer livliga barn iklädda vita klänningar och små halmhattar. Vi står nere vid bryggan och inväntar spelemännens musik. 
-Først sa du nei, så sa du ja, så sa du kjæresten min
Og æ står staskar for dæ, og du e silkefin
Marcus memorerar texten han ska sjunga under vigseln. Barnen springer otåligt fram och tillbaka på bryggan i väntan på att få slå följe med oss. Jag försöker upprepa mina lovord samtidigt som jag sneglar på Marcus, men längtan och passionen stör min koncentration…. Musiken börjar ljuda, huden knottrar sig och håret reser sig på armarna. Nervositeten slår till som en slägga och ur ögonen smyger tårarna fram. Nu är det dags, nu är det äntligen vår tur att omfamna livets vackraste gåva, kärleken!

Brudparet hade två uppsättningar klädsel, en för vigseln och en för festen. Kul, tycker vi!

Fromtesswithlove-bröllop-härjedalen-vintagebröllop-utomhusbröllop-385.jpg

Tips till andra som planerar sitt bröllop

Vårt bröllop speglade till stor del våra personligheter, därför blev dagen som en stor bukett ängsblommor fylld med glädje, spontanitet, romantik, optimism och tillit. Ett tips till andra som vill göra sitt bröllop till en underbar upplevelse, vill vi bara säga, lyssna till er magkänsla och gör som ni önskar, då kan inget bli fel.  

Leverantörer

Fotograf: Tess Wallenberg / Fromtesswithlove
Klänningar: Pronovias och Soft Grey
Blommor: Floristen Sveg
Hår: Kajsa Thunell på Annikas klipperia Vemdalen
Kostym: Dressman och Zara
Brudens skor: Lilly 
Festlokal: Hembygdsgården i Lillhärdal
Tårta: Bruden själv och hennes tärna
Dekorationer: Bruden själv


Mer inspiration:

Lantligt bröllopsporträtt

Lantligt bröllopsporträtt

Bröllop med trädgårdsfest

Bröllop med trädgårdsfest

Bohemiskt bröllop på Storholmens koloni

Bohemiskt bröllop på Storholmens koloni