DIY: Bordsplacering med Josefin Wikholm

Det finns så mycket man kan göra själv för att skapa vackra dekorationer på sitt bröllop. Och det behöver varken vara särskilt svårt eller dyrt. Vår "alldeles egna" florist Josefin Wikholm som driver Josefins Floral Design tipsar idag om hur enkelt du kan göra en riktigt snygg bordsplacering med eukalyptuskvistar. 

Missa inte Josefins förra inspirationsinlägg, där hon visar hur du binder en blomsterkrans på bästa sätt. Du hittar det här: DIY: Blomsterkrans med Josefin Wikholm.

Under DIY i menyn hittar du också fler enkla tips och roliga idéer till bröllop. 

 


På större fester där det är många gäster som ska hitta sin plats i en lokal så är det vanligt att man gör någon form av bordsplaceringskarta. Det är ett smidigt sätt att ge en överblick över var man ska sitta, utan att behöva gå runt och kolla efter sitt namn vid borden i en lokal. Dessa kan se ut på en mängd olika sätt. Idag tipsar jag om ett kreativt och livfullt sätt att informera om vilket bord man ska sitta vid.
Jag har gjort det så enkelt att jag har hängt olika typer av gröna blad i hampasnöre och fäst dem med en lite klädnypa tillsammans med en namnlapp med bordsplacerings nr. För att göra det lätt för gästerna att hitta sitt namn (tanken är ju att det ska underlätta) så kan man hänga upp lapparna i bokstavsordning. Kvistarna jag använt mig av är olika typer av eukalyptus för att de är väldigt tåliga och kan hängas upp dagen innan och ändå vara fina vid festen.
Självklart kan man också använda idén att hänga upp grönt på en lina till annan form av dekoration. Det kan vara ett fint sätt att dekorera en tråkig vägg eller kanske göra det fint bakom brudparet i festlokalen eller på vigseln.

Vill du se mer av fina blommor?

Dekorera elegant med kvistar

Dekorera elegant med kvistar

DIY Blomsterkrans med Josefin Wikholm

DIY Blomsterkrans med Josefin Wikholm

Yviga brudbuketter med eukalyptusblad

Yviga brudbuketter med eukalyptusblad