Lantligt och bohemromantiskt bröllop: Emma och Niklas

Emma och Niklas gifte sig den 4 juni i år framför en rustik gammal lada strax utanför Jönköping. De skapade många dekorationer och smarta lösningar själva så här finns mycket inspiration att hämta. Det här bröllopet innehåller nästan allt med sitt lantliga, bohemiska och romantiska tema. Fotografen Emily Dahl har fotograferat dagen på ett berättande och känslosamt sätt och bilderna har en skir vintagekänsla med en analog look som vi älskar! 

förlovningen

Vi träffades första gången sommaren 2011 på ett uppstartsmöte inför ett tv-projekt vi båda skulle arbeta med. När vi sedan hamnade i samma inspelningsteam så blev det att vi umgicks intensivt under dessa två veckor som inspelningen pågick och därefter var det kört. Vi fortsatte att umgås hela den där sommaren och när hösten kom så var vi ett par. Det tog ca 10 månader innan vi flyttade ihop då vi bodde i olika städer för tillfället.

Förlovningen skedde i januari 2015. Vi var på semester i Vietnam och sista kvällen innan hemfärd friade Nicklas nere vid floden som rann utanför vårt hotell.
Emma Nicklas Foto Emily Dahl Arsenik fotografi-4.jpg

Bröllopsdagen

Knappt 1,5 år efter frieriet blev det dags för bröllop. Vi hade tidigt en vision om hur vi ville att vår bröllopsdag skulle se ut med borgerlig vigsel och en härlig middag och fest. När vi hittade den i våra ögon perfekta lokalen, en lada med loge strax utanför Jönköping så bokade vi det första datumet som fanns ledigt och passade oss. 4 juni 2016 sa vi sedan JA till varandra.

Dekoration och tema

Dekorationen var det som var det allra roligaste att ordna med till bröllopet. Vår vision var att det skulle kännas lantligt, lite gammaldags och romantiskt. Bord och stolar kläddes i vitt och på borden lades också löpare i juteväv vilket var både billigt och gav den där lite lantliga känslan. Blommor plockade vi själva och dessa ställdes ut i gamla syltburkar, kaffekannor och flaskor, allt fyndat på loppis eller i släktingars skåp. Vi hade till maten udda porslin, även det loppisfyndat och lånat. Vår meny klistrade vi in i gamla böcker som stod utplacerade på borden vilket blev både vackert och en lite rolig grej för gästerna att bläddra i. I taket hängde vi upp vit tyll, en massa pompoms och ljusslingor.

Bröllopslokalen

Det som var viktigt för oss gällande lokal var att den skulle fungera både för vigsel, middag och fest. Dvs allt på samma ställe för att kunna optimera vår dag ihop med familj och vänner.
Vi fick tillgång till lokalen redan på måndagen före bröllopet vilket gjorde att vi hade mycket tid att dekorera och fixa till allt så som vi ville ha det. Tack vare hjälp från familj så roddade vi ihop det mesta av alla saker själva. Allt från parkbänkar för sittande gäster under vigsel, björkstubbar att ha blommor på längs med gången fram till vigselplats till loppisfyndade trasmattor att ha som gång.

Om fotografen

Emily Dahl, Arsenik fotografi, var vår önskefotograf och vi blev väldigt glada när hon fanns ledig just vårt datum. Att vi ville ha Emily var för att vi önskade något mer från våra bilder än ”bara” vanliga uppställda bröllopsfoton, vi ville berätta något med bilderna och kunna gå tillbaka till känslan vi hade under vår bröllopsdag efteråt genom att titta på bilderna.

Från första mötet kändes det som att hon förstod vad vi var ute efter och att ha henne med oss under hela vår dag kändes inget annat än självklart. Vi var först rädda för att känna oss krystade och uppställda framför kameran men allt gick hur bra som helst och Emily kändes som en vän med kamera som smälte in och tog fram det bästa ur oss.
Emma Nicklas Foto Emily Dahl Arsenik fotografi-32.jpg

Klädsel och accessoarer

Det allra viktigaste för oss var att vi kände oss fina och som oss själva i våra bröllopsoutfits och att det kändes uppklätt men ändå passade vår vision om ett lite lantligt/bohemromantiskt bröllop. Nicklas valde en kostym från Oscar Jacobson i linne med lite grövre struktur i en grå/brun färg. Till detta en linneskjorta och blåmönstrad fluga. Jag själv hade under dagen tre olika klänningar, en vigselklänning med släp, en middagsklänning som också var enklare att dansa i och sedan en sista partyklänning när dansen blev mer intensiv. Klänningarna jag bar kostade sammanlagt inte över 1 500kr tillsammans då två fyndats på Beyond retro och den tredje mer dansvänliga ärvts från vår toastmadame. Att hitta inte bara EN drömklänning utan TVÅ på second hand var ju lite av en dröm bara det. De krävdes några småjusteringar endast, typ bortsprättning av en rosett och puffig axelspets.

Bukett, blomsterkrans och corsage gjorde vi själva med stor del egenplockade blommor. Istället för slöja valde jag att ha spetsband fästa i kransen.

Tips till andra som planerar sitt bröllop

Tänk på hur NI vill ha ert bröllop och inte hur du tror att andra förväntar sig det. Visioner är bra men de får inte gå över styr så att man blir stressad. Vi insåg några dagar innan vårt bröllop att vi inte hunnit göra några festprogram med gedigen beskrivning av våra gäster tex. Vi fick ångest och tänkte ”vad skall andra tycka”? När vi rannsakade oss själva så insåg vi att vi inte själva skulle bry oss om dessa inte fanns på ett bröllop. Vi skippade då detta och inte var det någon som klagade för det, men vi sparade tid och energi.

Sen kan du spara in flera tusenlappar på att plocka egna blommor till dekoration, krans och bukett. Även dekoration som pompoms och vimplar kommer du billigt undan med om du använder dig av flytt/packpapper istället för färgat silkespapper (går att köpa i storpack i vitt och naturbrunt på byggvaruhus för en liten slant.)

Engångskameror på borden var också en succé. Inte de finaste bilderna men absolut dem som vi skrattat mest åt efteråt.

Leverantörer:
Fotograf: Emily Dahl
Mat: Jönköping företagscatering
Tårta: Malmborgs konditori i Jönköping
Bröllopsinbjudan: designad av Nina Forsyth Rosin
Kostym: Oscar Jacobson
Brudklänning: Beyond Retro
Makeup: Eleonor Nilsson


Tyckte du om den här bröllopsberättelsen? Se även:

Lantligt bröllop på Rosenhanska magasinet: Hannah och Johan

Lantligt bröllop på Rosenhanska magasinet: Hannah och Johan

Bohemiskt bröllop i rustik lada: Linnea och Joshua

Bohemiskt bröllop i rustik lada: Linnea och Joshua

Bohemiskt bröllop på Storholmens koloni: Veronica och Martin

Bohemiskt bröllop på Storholmens koloni: Veronica och Martin