Lantligt bröllop med fest i rustikt magasin: Malin och Chris

Idag får vi ta del av berättelsen om Malin och Chris bröllop den 4 juli 2015 på Låsta Säteri utanför Strängnäs. Malin Sydne har fotograferat dagen och skildrar brudparets glädje och kärlek på ett fantastiskt fint sätt. Det finns mycket romantiska och somriga detaljer att inspireras av. En härlig inledning på denna sommarvecka!

Har du fotograferat ett bröllop som du vill publicera här? Kontakta oss på info@sistersinlaw.se.

Hur Malin och Chris träffades

Vi träffades våren 2009 i Turkiet. Chris var på semester med familjen och jag var där på studentresa med mina vänner. Vi bytte nummer och sms:ade och skypade oss igenom den sommaren. I augusti samma år, diverse flygresor senare, blev vi ett par. Om det var kärlek vid första ögonkast vet jag inte men något som gav fjärilar i magen och mersmak var det garanterat! Efter tre år av distansförhållande med oändligt många flygresor Sverige – Holland flyttade Chris hit och vi kunde äntligen få njuta av en vardag tillsammans!

Brudparets klädsel

Vår klädsel på bröllopet följde det lantliga och romantiska temat. Vi båda hade nog en ganska klar bild av vad vi ville ha. Chris bar en brun kostym från Moss bross med vit skjorta, väst och en blekgrön fluga. Själv bar jag en klänning från Aspera med ljuvlig spets och fall. Den hade dock i originalskick lite väl mycket paljetter och pärlor på både liv och kjol som jag bestämde mig för att plocka bort för att få den mer lantlig och mer ”mig”. En naturlig make-up, enkla romantiska örhängen, lockigt hår och blommor i uppsättningen blev pricken över i:et.

Vigseln

Den 4 juli 2015 gifte vi oss på Låsta Säteri utanför Strängnäs. Det måste ha varit årets varmaste dag! Vigseln hölls i ett hörn av säteriets trädgård, inramad av grönska, faluröda små uthus, en damm och med både höns och får som åskådare. Min bror spelade ”A thousand years” (Christina Perri) på akustisk gitarr som ingångsmusik och där och då med pappa vid min sida släppte all min nervositet. Det var en helt magisk stund att i de omgivningarna med alla våra nära och kära samlade, få skrida fram mot den man jag älskar och som jag snart skulle kunna kalla min man!

Vi hade tillsammans med vigselförrättaren fått vara med och utforma själva vigselakten och hade gjort den personlig och lättsam. Min bror och syster spelade och sjöng ”Looks like we made it” (Shania Twain) och ”Never seen anything quite like you” (The Script). Den sistnämnda var en överraskning från dem till oss. Tårar fyllda av tacksamhet, oändligt med kärlek och glädje fick strömma fritt! Även Chris systrar läste en egenvald fin text och höll ett kortare tal fyllt av humor och värme. Efter den förseglande kyssen avslutades vigseln till tonerna av ”Love is in the air” (John Paul Young).

Om temat för bröllopet

Bröllopsfesten hölls i ett gammalt magasin på samma gård som vigseln. Vi båda föll handlöst för det redan första gången vi såg det. Det passade oss perfekt! Vi visste tidigt i planeringen (jag hade nog vetat det hela mitt vuxna liv) att vi ville ha ett lantligt, ljust och lättsamt bröllop och denna lokal gav oss alla de förutsättningar vi behövde. Då vi ville förmedla en autentiskt lantlig känsla valde vi att göra de flesta dekorationer själva eller införskaffa dem second hand. Vi ropade in udda vita linneservetter på auktion/tradera, sydde draperier av IKEA-lakan, fyndade udda vaser, ljusttakar, ramar och en stor äldre ”förgylld” ram till vårt Photo Booth. Gamla plankor förvandlades till diverse fina skyltar och jag sydde en uppsjö av vimplar att dekorera lokalen med. Av tomma glasburkar i olika storlekar gjorde vi även lyktor och söta vaser klädda med juteväv och ett spetsband. Vaserna hjälptes vi sedan åt att fylla med vilda blommor som vi plockade kvällen innan. Även inbjudan, placeringskort, bröllopshäfte och tavlan med bordsplaceringen pysslade vi själva ihop för att få det just som vi ville och med den rätta känslan.

Om valet av bröllopsfotograf

Vår fotograf Malin Sydne hittade vi efter mycket letande och gallrande på internet. Det var viktigt för oss att hitta en fotograf med ”den rätta känslan”. Då både på det personliga planet och självklart med förmågan att förmedla och fästa denna känsla på bild. Vårt första möte kändes avslappnat, enkelt och naturligt. Denna känsla fortsatte hon sedan att utstråla även på vår stora dag vilket verkligen fick oss att slappna av och bara kunna njuta och ha roligt framför kameran. Vi fick fantastiska bilder och härliga minnen!
DSC_7189.jpg

Bröllopsfesten

Festen blev bättre än vad vi någonsin kunnat drömma om. Att få dela denna dag med så stor del av våra svenska och holländska släktingar och vänner var fantastiskt! Att så många hade lagt ner både tid och pengar för att kunna vara där betydde oerhört mycket för oss! Vi firade och dansade långt in på morgonkvisten.

Redan tidigare i veckan hade holländska släkten och vännerna börjat anlända och campade på vår gräsmatta eller hyrde rum på det bed&breakfast som fanns i anslutning till säteriet. Detta innebar även att vi bland annat kunde ha en mysig grillkväll dagen efter bröllopet och på så vis passa på att umgås ännu lite mer.

Tips till andra som planerar sitt bröllop

För dem som är i planeringsstadiet av sin stora dag är nog det viktigaste tipset att vara ute i god tid! Det tar tid att få det just som man tänkt sig. Man vill ju gärna ha tid att hinna tänka igenom saker både en och två gånger. Dessutom gäller det att vara snabb på att boka det som måste bokas. Utöver det tyckte vi det var otroligt skönt att kunna luta oss mot vänner och familj för hjälp med diverse olika saker, små som stora. Våga be om hjälp! Ni måste inte lösa och ordna allt själva! Sist men absolut inte minst, se till att ha allt ordnat och klart senast dagen innan bröllopet. På bröllopsdagen skall ni kunna slappna av och njuta av dagen och varandra!

Leverantörer
Fotograf: Malin Sydne
Lokal: Låsta Säteri
Catering: Gripens värdshus
Brudgummens kläder: Mossbross och Tieroom
Brudens kläder: Ruths bröllopsbutik i Västerås
Frisör: Petra Ekman på ”Unika” i Rönninge
Florist: Burges blommor, Strängnäs


Andra lantliga bröllop:

Lantligt bröllop på Rosenhanska magasinet: Hannah och Johan

Lantligt bröllop på Rosenhanska magasinet: Hannah och Johan

Klassiskt engelskt möter lantligt svenskt: Ronja och Matt

Klassiskt engelskt möter lantligt svenskt: Ronja och Matt

Lantligt bröllop med fest i vackert magasin: Sofia och Martin

Lantligt bröllop med fest i vackert magasin: Sofia och Martin