Bröllop med fest i trädgården: Lena och Nicklas

En av de svåraste frågorna inför ett bröllop är naturligtvis vad man ska ha för festlokal och ibland får man tänka lite kreativt kring var bröllopsfesten ska hållas. Tillsammans med bröllopsfotografen Emma Eriksson visar vi idag ett bröllop där brudparet valde att ha sin bröllopsfest hemma i trädgården. Det blev en riktig härligt tillställning med middag i ett partytält, efterrätt i poolhuset och disco i källaren.


Lena och Nicklas berättar

Vår bröllopsdag blev allt vi önskat och mer därtill. Efter en kall och blöt sommar var vi lite oroliga för väderprognosen inför den stora dagen, men vi vaknade upp till dagg i gräset och en klarblå himmel. Eftermiddagsvigseln i kyrkan var stämningsfull och mottagandet utanför minnesvärt där vi möttes av ett regn av rosenblad och hurra-rop från alla nära och kära.


Vi hade många turer fram och åter innan vi bestämde oss för vilken typ av bröllop vi ville ha. Att vigseln skulle ske i Österåkers kyrka var ganska självklart, men hur festen skulle äga rum var mer ovisst. Vi önskade god mat och dryck och ett riktigt party och vi insåg snart att vårt hem var det absolut bästa stället att hålla middag och fest. Vi bjöd in föräldrar, syskon och vänner, totalt var vi 56 stycken. I ett partytält på altanen dukade vi upp med runda bord och pyntade till bröllopsfest.


Vi beställde en stämpel med vårt monogram och köpte sedan en hel bunt med lite tjockare A4-ark i en ljust grön nyans. Tillsammans med en bra skärmaskin, lite sidenband och lim tillverkade vi allt från save-the-date, inbjudningar, program, placeringskort, vimplar och tackkort. På nätet hittade vi mustascher, pussmunnar och glasögon som vi hade till vårt fotobås. Vi samlade allt i trädgården tillsammans med en stor ram som vi tillverkat, och där kunde gästerna föreviga sig själva under minglet.


Under middagen fick vi ta del av fantastiska tal, sånger, upptåg och hyllningar. Allt under ledning av våra grymma toastmadamer. Efter middagen dukades det upp med bröllopstårta, kaffe och avec i poolhuset. När skymningen föl tände vi en massa ljus i trädgården och dansade vår bröllopsvals på pooldäck. Fram på småtimmarna öppnade vi discot i vår källare och det blev precis det party vi önskade med dans fram till tidig morgon och för vissa gäster även ett och annat dopp i poolen.


Om fotografen

Fotografen Emma lyckades fånga magiska ögonblick under vårt bröllop! Hon var med överallt med kameran utan att hon märktes. Det blev fantastiska bilder och det är en fröjd att kunna återuppleva dagen genom hennes bilder om och om igen.


Leverantörer:
Fotograf: Emma Eriksson Photography
Brudens klänning: Valerie
Brudens skor: Tiger of Sweden
Brudgummens smoking: Oscar Jacobsson
Brudgummens skjorta: Stenströms
Tärnornas klänningar: YouMeFashion
Brudens och tärnornas örhängen: Etsy
Brudens makeup och hår: Makeupsbylinda
Ring: Schalins
Brudbukett: Sandra på Berga Blommor
Catering: Stockholms Matkultur
Tält och möbler: Stockholm Tält
Vigselplats: Österåkers kyrka
Bröllopsfest: Brudparets altan och trädgård i Österskär


Andra bröllopsberättelser:

Lantligt bröllop med fest i vackert magasin: Sofia och Martin

Lantligt bröllop med fest i vackert magasin: Sofia och Martin

Svensk-Amerikanskt bröllop i Stockholmsidyll: Talia och Olof

Svensk-Amerikanskt bröllop i Stockholmsidyll: Talia och Olof

Charmigt slottsbröllop: Josef och Katrine

Charmigt slottsbröllop: Josef och Katrine