Hitta Din Bröllopsfotograf: Att Tänka På När Du Väljer Fotograf Till Bröllopet

Hur hittar man rätt bröllopsfotograf? Vi har turen att ha så många duktiga bröllopsfotografer runtom i Sverige och kvaliteten på bilderna är såklart viktig, men det finns ju även andra saker som spelar roll i valet av en bröllopsfotograf.

Bildspråket är en stor del. Hur ser resultatet ut? Vilken stil på bilderna har fotografen och vilken tonalitet får bilderna? Att välja en fotograf handlar mycket om att veta på ett ungefär hur ni vill att era bröllopsbilder ska se ut. Om ni till exempel gillar ljusa bilder är det bäst att leta efter en fotograf vars portfolio stämmer överens med er vision. Frågan är bara, var börjar man leta efter en fotograf?

På Sisters in Law har vi något som vi kallar för Arkivet. Det är en plats där bröllopsfotografer kan gå med och få en plats att synas och där ni blivande brudpar kan gå in och börja ert letande. Arkivet är en bra startpunkt för att hitta rätt bröllopsfotograf som ni sedan kan fortsätta på genom att spana in fotografernas hemsidor och sociala medier. Bröllopsfotograferna som är med i arkivet är professionella fotografer som är vana att fota bröllop och har hög kvalitet i sitt bildspråk.

Bra att tänka på när du bokar en bröllopsfotograf till ditt bröllop

  • Tänk på att boka bröllopsfotograf i tid. Planerar du att anordna ditt bröllop under högsäsong (maj-augusti) så är det bra att boka bröllopsfotograf långt i förväg. De flesta bröllopsfotografer bokas upp 1-2 år i förväg under sommarmånaderna. Ska du gifta dig under resten av året är trycket mindre och du behöver inte ha riktigt lika stor framförhållning.

  • Begränsa dig inte geografiskt. De flesta bröllopsfotografer är villiga att resa - både i Sverige och utomlands. Om du hittar en fotograf du gillar men som inte bor i närheten är chansen stor att hen är villig att resa.

  • Att anlita en bröllopsfotograf kan kännas dyrt, men vi lovar att det är en väl värd investering. Du får en professionell fotograf som följer med under dagen och fångar alla de där små ögonblicken på bild. Det är guld värt att kunna kolla tillbaka på när åren går och små minnen börjar suddas ut.

Bröllopsfotografer i Sverige att spana in

Här nedan har vi samlat alla fotografer som är med i arkivet just nu. Här är en bra startpunkt att börja leta efter bröllopsfotograf till bröllopet, men spana också in deras hemsidor för mer info och fler bilder.

034A9004.jpeg

AMANDA FRESKGÅRD

www.amandafreskgard.com

Amanda är baserad i Jämtland men som reser var som helst för att dokumentera er kärlek. Hon älskar gapskratt, glädjetårar, mysiga kramar, innerliga blickar och allt som känns. Hon är inte bara en fotograf som knäpper bilder, utan vill även vara en kompis att skoja med, en hjälpande hand under dagen, någon att bolla idéer med och såklart ge en varm och genuin dokumentation av ert bröllop.

Här kan du se ett bröllop fotat av Amanda: Bohemiskt sommarbröllop i Jämtland: Richard + Jenny

RebeckaThorellPhoto(9).jpeg

Rebecka Thorell

www.rebeckathorell.se

Tryggt och välkomnande. Så vill Rebecka att det ska kännas att ha henne med sig på sin bröllopsdag. Jag är den snälla, högljudda och omtänksamma fotografen som älskar ormbunkar och tyll. Porträtten är det kreativt mest roliga men att få mingla runt bland gästerna är där hon ändå trivs bäst. Få fånga glädjen, pirret och det mänskliga i allt. Och det allra bästa är att hon hängt på bröllop från flera olika synvinklar, som gäst, toastmadame, fotograf och som brud själv. Så hos Rebecka får ni en engagerad människa som inte kan hålla tyst om tips, gärna kramas och har en genuin läggning i att underhålla allt från spädbarn till farmors mor. Ni kan kalla henne queen of social skills helt enkelt.

Se bröllop från Rebecka här: Kyrkligt bröllop med fest i herrgårdsmiljö: Maja + Martin

ateljelena-brollopsfotograf-sarahola-webb-295.jpeg

ATELJÉ LENA

www.ateljelena.se

Lena Evertsson är fotografen som lägger stor vikt vid det naturliga skrattet och äkta glädjetårar. Hon älskar att fånga det oväntade under ett bröllop samtidigt som hon vill få med miljön oavsett var man gifter sig. Hon letar gärna efter grafiska former som kan bli en tavla och vill ofta ha en rörelse i bilden. Levande, berättande bilder är hennes signum.

Se bröllop fotat at Lena: Avslappnat bröllop på Mallorca: Louise + Micke

Fotograf_michaela_zabel_sistersinlaw_4.jpeg

Michaela Zabel

www.yellowfox.se

Med känsla för storytelling, öga för detaljer och ett jordnära bildspråk så dokumenterar Michaela er dag på ett sätt som gör er rättvisa. Utan större posering så lyckas hon lyfta det intima hos sina brudpar. Michaela utgår från Tidaholm, men fotograferar bröllop i hela Sverige och Europa, bland annat Irland och Italien.

brollopsfotograf+goteborg+(56+of+210).jpeg

Cattis Fletcher

www.cfoto.nu

Cattis Fletcher är bröllopsfotograf med bas i Göteborg men som inte är främmande till att resa världen över för att föreviga just er bröllopsdag. Att fånga det naturliga, avslappnade och okonstlade är vad Cattis strävar efter i sina bilder och det tycker vi genomsyrar hennes portfolio till 100%. Före och under er bröllopsdag kommer Cattis att umgås med er som en vän och ett stöd. Men såklart med den extra bonusen att fånga alla de speciella stunderna under er stora dag.

jdklsa.jpeg

Linda Eliasson

www.lindaeliasson.com

Med stor närvaro och mycket värme åtar sig Linda det fantastiska ansvaret att berätta er historia i bild. Linda brinner för mötet med människor, att komma in på skinnet och få fånga de där speciella ögonblicken som er dag innefattar. Hon har också en förkärlek för bohemiska inslag och naturens skönhet och skörhet – skog, hav och himmel. Linda utgår från sitt hem på Ängsö i Mälaren men reser land och rike för att skildra er dag.

Se bröllop från Linda: Lantligt sensommarbröllop med utomhusvigsel: Erica + Erik

Birgit Walsh Photography

www.birgitwalsh.com

Birgits fokus är på storytelling och på att fånga känslorna på bröllopsdagen. Hon fokuserar på små stunder och stora känslor och även familjeporträtten. Birgit hjälper er att känna er trygga under porträtten, samtidigt som hon hittar de bästa platserna och ljuset. Resultaten är naturliga porträtt i vackra omgivningar och meningsfulla fotografiska berättelser om en dag som är början på ett nytt kapitel i ett liv.

Birgit är från Tyskland men bor sedan 2012 i Stockholm som numera är hennes bas. Hon är dock tillgänglig över hela världen.

elopement,elopement-sweden,swedenweddingphotographer,bröllopsfotograf-stockholm.jpeg

WILD FLOWER WEDDING STORIES

www.wildflowerweddingstories.com

Man och fru team som brinner för små, personliga stressfria bröllop och elopements. I deras filmer och foton fokuserar de på känslan, brudparets kärlek till varandra och på upplevelsen. Viktor och Anna har sin bas i Stockholm men brukar ofta befinna sig i södra Frankrike.

martin_k_2.jpeg

Prana foto

www.pranafoto.se

Martin som står bakom Prana Foto tar sig an alla bröllop med en ambition om att skapa bilder som får dig att stanna upp ditt scrollande, reflektera och för en sekund glömma bort vart du befinner dig. Bilder som bygger en historia med ögonblick, känslor och ljus som huvudingredienser. En historia som tränger sig in på djupet och är lika hänförande idag som om 20 år. Martins kunder beskriver honom som nyfiken, närvarande och avslappnad. Han har sin bas på Hornstull i Stockholm men reser gärna till destinationen för ert bröllop.

Se bröllop från Martin här: Elopement i ett sommarklätt Stockholm: Katya + Dmytro

0002-0605-Fotograf-Elin-Atterstig.jpeg

Elin Atterstig

www.elinatterstig.se

Elin är en bröllopsfotograf som fångar de där i-stunden-bilderna som ni drömmer om. Varmt, ljust och pastelligt representerar hennes stil. Hon älskar att fånga alla ögonblick under bröllopsdagen och att få med alla detaljer och helheten som tillsammans skapar er unika berättelse.

Maria Broström

www.mariabrostrom.com

Maria beskriver sig själv som världens snällaste, en som skrattar högt och otroligt nyttig att ha med såväl innan bröllopet som på den stora dagen. Maria är en videograf som gjort det här många gånger och som har koll på allt som behövs ha koll på. I Maria får ni en filmare, ett bollplank, någon som kollar sminket, håret, skojar med barnen och kanske också en vän för livet. För hon har bara ett sätt att göra saker och det är med hela hjärtat.

Stockholm_wedding_Grona_Lund-115.jpeg

Paulina Gabre

www.gabre.se

Paulina Gabre är fotografen som med stort engagemang kommer göra er dag till det lilla extra. För när bröllopsdagen är slut kommer ni att ha varma, känslofyllda bilder att kolla på och som kommer få er att minnas er dag. Med hennes erfarenhet kommer Paulina vara en trygghet och ett stöd fram till och under er dag. Hon delar mer än gärna med sig av sina erfarenheter och ser till att ni kan släppa allt det praktiska som rör fotograferingen under bröllopsdagen.

matildaaudasbjörkholm-2.jpeg

Matildas Tillvaro

www.matildastillvaro.se

Matilda är baserad i Umeå och tilltalas av det icke-uppställda och naturliga, och att fånga ett ögonblick i nuet. Det som andas känsla och stämning snarare än perfektion.

Se bröllop från Matilda här: Familjärt septemberbröllop i Umeå: Sandra + Andreas