Havsnära dagar

I barnfrihetens tecken åkte jag och Tobias vidare till hans ursprungs-sommarstuga. Där väntade ljummen havsvik, trevliga människor och god mat. Och mygg! :)

Min svärmor hade lagt ut nät, rensat och både filéat och kokat abborre. Det var en riktig festmåltid.

Allt blir ju dessutom ännu godare när man får äta från så här vackra tallrikar.

Det är ju lite lustigt att många - inklusive jag själv- gärna vill leva så krångligt det bara går när vi är lediga; koka upp havsvatten till disken osv. Igår tog vi båten över havsviken och hämtade vatten, för här finns inget rinnande vatten i kranen. Att hämta vatten blir en trevlig programpunkt!

Efter chips och godis, prat om vad folk ser fram emot i livet och kvällsdoppet somnade jag och Tobias i bastukammaren. Till skenet av stearinljus läste jag äntligen (jag har inte prioriterat bokläsning den senaste veckan) ut Karin Erlandssons bok och påbörjade den här:

Så oerhört skönt att ligga kvar och läsa i sängen på morgonen. Drygt femtio sidor in i boken tänker jag att jag tycker om.

Tillsammans med myggen gick jag ut i skogen och plockade blåbär till frukosten.

Fil, solrosfrön och blåbär - jag skulle kunna leva på det här! Plus kaffe då. Givet.

Nu har jag lämnat sommarledigheten för ett tag, för imorgon ska jag fota bröllop i Tavelsjö utanför Umeå. Temperaturen antas bli kring 31 grader. Tur att festlokalen är vid en strand; jag vet vad jag ska göra när arbetsdagen är slut..!

Avslutar blogginlägget med en bild jag tycker om på Linda och Daniel. Ser ni det mjuka ljuset? Bland annat för detta är det fint att vara med mina par en hel dag; möjligheten att gå ut i kvällsljuset och ta bilder i ljuvligt ljus. Visst är de fina?