Välkommen till min tillvaro!

Det är ett tag sedan jag fick frågan om jag ville blogga för Sisters in Law och nu händer det!

Jag heter Matilda och är fotograf, sociolog, litteraturvetare och pedagog. Allt det har gjort att jag, som det hopkok jag är, idag jobbar deltid som fotograf och deltid som lärare i sociologi och svenska. Just nu känns det som en fin kombination och som om jag får använda mycket av det som är jag i mitt yrkesverksamma liv.

bröllopsfotograf umeå matildas tillvaro-29203.jpg

Jag har haft mitt företag i ett par år, men har fotograferat i många fler. I hela mitt liv har jag varit en estet; jag har letat efter det vackra i vardagen och fotograferade länge för min egen skull. När mina barn var små började jag fotografera mycket för att minnas vardagen som den var då. Småningom flyttade mina fotografier ut på Instagram och i backspegeln ser jag att Instagram som visuellt forum har varit oerhört viktigt för mig - om inte avgörande - för att våga ta steget och faktiskt arbeta med fotografi. Uppmuntran och hejarop är icke att förringa!

Idag fotograferar jag det mesta. Många har sagt åt mig att jag måste välja vad jag riktar in mig på, men hittills har det blivit jobb för både företag, organisationer och privatpersoner och vad gäller fotografering för privatpersoner är bröllop den största biten. Och därför vill jag vara här på Sisters in Law och berätta mer om den boten. Många av sommarens dagar spenderar jag framför min skärm och redigerar de bilder som jag har tagit under den många gånger roligaste dagen i andra människors liv. Att jag får vara med på ett hörn gör mig så glad och tacksam. Att veta att det är mina fotografier som människor bär med sig som minnesmärken efter både stora fester och efter stora vardagar är mäktigt!

Anna och Eric

Anna och Eric

Hoppas att du vill följa min tillvaro! Finns det något speciellt du vill läsa om?