26 frågor och svar

Det finns ju otaliga listor med otaliga frågor att använda sig av för att lära känna människan bakom bilder och texter på bloggar. Jag googlade och kopierade första bästa rakt av.

Hur gammal är du om fem år?
38.

Din familj?
Jag är gift med Tobias och tillsammans har vi tre flickor mellan åtta och elva år. Till familjen räknas kanske även katten Stig, vår hönsflock och vår kanin (som är alldeles färsk hos oss). Mina systrar är mig nära och något av det finaste livet har gett mig.

Vilka ställen har du bott på?
Som jag minns: Vasa (är född och uppvuxen i Finland), Pedersöre, Umeå och nu den by utanför Umeå som vi bor i.

Godis, glass eller chips?
Godis. Så gärna godis att jag “måste” leva i ett konstant godislöfte. Så då får jag ju säga glass istället. Gärna Ben and Jerrys (=kall godis).

Lyssnar du på poddar?
Nej. Men skulle vilja säga ja. Vet bara inte när det skulle hända. Har du tips på nån bra?

Vad har du på din att-göra-lista?
Att gå en ljussättningskurs, så morot och rödbeta, rensa i hallen. Dammsuga. Alltid dammsuga.

Vilket är ditt favoritplagg i din garderob?
En av mina klänningar.

Vad äter du till frukost?
Jag är en periodare. Har ätit havregrynsgröt med äpplemos, kokosflingor och solrosfrö i ett par månader, men konverterar nu till filmjölk med solrosfrön och kokos. Alltid kaffe. Gärna får kaffe vara det första som händer på dagen.

Hur uppvaktar man dig?
Ingen aning. Kanske med blommor?

Din absolut sämsta egenskap?
Just idag tänker jag på att jag har för kort tålamod när det handlar om barnen. Eller i alla fall är det kortare än jag skulle vilja att det var. Som en konsekvens av det överutnyttjar jag därför ordet “förlåt”.

Din bästa egenskap?
Har lätt att känna tacksamhet och förnöjsamhet i livet i allmänhet. Jag ser det stora i det lilla.

Vad läste du på högskolan?
En magister i sociologi, litteraturvetenskap, svenska och pedagogik. Har även läst diverse strökurser i organisation och ledarskap, freds- och konfliktstudier, offentlig handläggning och etik och moral. Bland annat. Har pinsamt många högskolepoäng och pinsamt lite erfarenhet av att jobba.

Har du någon gång haft ett distansförhållande?
Nej, det kan man verkligen inte påstå. Jag och Tobias lärde känna varandra när vi flyttade ihop i ett kollektiv och jag visste från dag ett att jag ville vara med honom. Vi har alltså alltid bott tillsammans, vilket ju är lite festligt. Och han är min första pojkvän.

Hur lång är du?
171 cm.

Vad har du för låt på hjärnan just nu?
Faktiskt ingen. Helt befriad!

Vem ringde du senast?
Astrid. Jag ringer ganska sällan, för jag tycker inte om att prata i telefon.

Vad ser du på Netflix just nu?
Tittade på Störst av allt igår och jag vet inte riktigt varför. Fixar verkligen inte obehaglig stämning i filmer/ serier. Jag vaknade i natt och låg och funderade på karaktärerna och allt som hände, för jag kan liksom inte släppa något obehagligt som jag har sett.

Hur går du helst klädd?
I klänning. Bästa plagget alla dagar i veckan. Gärna svart, vet inte varför det har blivit så. Mönster gör att jag känner mig som ett enda stort mönster och jag gillar inte den känslan.

Vad är ditt senaste inköp?
Kokosflingor, filmjölk och citron. Räknas det? Annars gräsfrön, tror jag.

Vad är det modigaste du har gjort?
Känner mig alltid modig när jag vågar säga vad jag tänker och tycker även när hjärtat bultar så hårt att det syns utanpå. Sen kan jag såklart också tänka att jag är modig som vågar starta företag och hela den biten, men det är ett annat slags mod. Vardagsmod är det bästa.

Vad gör du helst på en ledig dag?
Vaknar ganska tidigt, stiger upp och äter frukost med mig själv och/ eller stickning. Träffar vänner till vår familj och delar livet tillsammans. Ni vet, lagar mat, andas, ÄR. Igår på Kristi himmelsfärd tog vi vårt pick och pack och vår kanin och åkte till vänner i stan och så stannade vi där hela dagen. Sånt!

Har du någonsin åkt ambulans?
Ja, två gånger som jag minns på rak arm. Trafikolycka x 2.

Bästa med att bo där du bor?
Att jag bor på landet, men bara en kvart utanför Umeå. Vi kan ha höns, en ganska stor tomt och hela den biten, men ändå lätt ta sig in till jobb och liknande. Sen har vi turen att inte bara ta trevliga bekanta i byn utan även flera vänner som är härliga att dela vardagen med i smått och stort.

Sämsta med att bo där du bor?
Mörkret på vintern. Och det ständiga frysandet.

Vad önskar du dig mest just nu?
Lite mer klarhet om hur hösten ser ut för vår familjs del på olika plan.

Vad ska du göra när du har skrivit detta?
Snabb-dammsuga och åka till vänner på brännbolls- och lunch-häng.