Bohemiskt höstbröllop med ladufest: Isabelle och Sebastian

Vi har fått äran att visa Isabelle och Sebastians bröllop. De gifte sig den 5 september 2015 och hade sin fest på Jamtli Historieland, ett ställe som Isabelle beskriver som "Östersunds Skansen". Linnéa Jonasson och Fredrik Bernholm på Appendix Fotografi har förevigat dagen i en serie personliga och stilfulla fotografier som ni ska få se ett urval av nedan. Visst är det härligt med sensommar- och höstbröllop? 


Vad har ni för koppling till Östersund? 

Vi kommer därifrån båda två, och våra familjer bor kvar där än. Jag och Sebastian träffade varandra på en fest när vi båda var hemma på besök i Östersund. Vi blev superkära bums och senare skulle det visa sig att våra mammor hade känt varandra i 30 år, men jag och Sebastian hade ingen aning om varandras existens. Konstigt, men väldigt fint och underbart när föräldrarna redan är kompisar. 


Vilken var den bästa stunden på er bröllopsdag?

 Varenda sekund var magisk. Jag var i totalt lyckorus hela dagen och kan omöjligt välja ut en speciell stund. Känslan av att alla vänner och familj är där för ens skull och att få dela den känslan med den man älskar mest i hela världen – den är oslagbar!Vad hade ni för låt när ni gick in i kyrkan? Och när ni gick ut? 

Som ingångslåt sjöng vår vän Anna Elvis Costellos "She", men bytte ut hälften av verserna till "He". Som utgångslåt hade vi en kör av mina tjejkompisar som sjöng Lionel Richies "All night long" i egen version. Vi ville att ingångslåten skulle vara stämningsfull och fin och utgångslåten mer "party", för att sätta stämningen för den kommande festen.Vad hyrde ni för festlokal?

Vi var i Brunflologen på Jamtli, en gammal lada som brukar hyras ut för fester. Min mormor och morfar hade sin bröllopsfest på restaurang HOV, och det kändes extra fint att vara på samma område som de var en gång på det glada 50-talet.Vad har du för tips till andra som ska gifta sig?

Ta hjälp av vänner och bekanta med allt som går. Pyssla i så god tid som möjligt (allting tar längre tid än man tror) och strunta i alla regler – gör det ni tycker är bäst! Det är trots allt er alldeles speciella dag och den får vara precis så som ni vill att den ska vara, den behöver inte följa några mallar. Och glöm inte bort att njuta, att planera och våga lägga uppgifter på andra så att ni på bröllopsdagen verkligen bara kan luta er tillbaka och vara i stunden.


Bilderna är publicerade med Isabelle Pedersens och fotografernas tillstånd.

Gillade du det här inlägget? Läs gärna den första bröllopsberättelsen Lantligt bröllop: Elinor och Johan.