Romantiskt Destinationsbröllop i Toscana: Alessandra och Jack

Idag får vi drömma oss bort till Italien och närmare bestämt vackra Toscana där Alessandra och Jack gifte sig den 26 september 2021. Alessandra har rötter i Toscana så att anordna ett destinationsbröllop där kändes givet för paret. Då det alltid är lite svårt att planera destinationsbröllop tog de hjälp av Linda Jostler, en svensk bröllopskoordinator som specialiserar sig på att anordna bröllop i just Toscana där hon är baserad.

Med ord från bruden Alessandra och bilder från den italienska bröllopsfotografen Daniela Nizzoli får vi nu njuta och inspireras av denna veckas nya bröllopsberättelse.

Så träffades brudparet

Alessandra: Vi träffades på jobbet 2015. Första gången vi såg varandra var min första vecka på jobbet, jag tog trapporna upp till mitt kontor och där i trappen, av 800 anställda på företaget, möttes mina och Jacks ögon för första gången. Vi kollar på varandra och säger ”hej”. Sedan hejade vi på varandra varje gång vi sågs, började sedan utbyta lite ord och blickar i matsalen och efter det tog Jack initiativet för att vi skulle börja prata mer som ledde till en första date. Det ledde till fler dater och på den vägen är det.

I januari 2019 var vi på en resa till Filippinerna som var allt annat än bra. Jag hade varit skeptisk länge till att åka dit men Jack ville verkligen dit och trodde det skulle bli bra. Jag gav med mig och åkte. Vår resa var kaos med bränder i hotellet bredvid, jag var magsjuk i 16 dagar av 21 samt det var mycket mer som gick fel.

Vi hade bokat ett finare hotell med flera olika restauranger och barer, varav en var precis med utsikt över vattnet. Jack frågade om vi inte skulle gå dit strax innan de öppnade after beachen - det gjorde vi. Väl där satte vi oss med varsin drink i en gigantisk hängmatta över havet. Jack sa att han var tvungen att gå på toa ( ja våra magar hade inte mått bra denna resa så jag förstod). Han sprang upp till rummet, kommer tillbaka med en vit skjorta på sig och säger, ”jag tänkte vi kunde ta lite bilder i solnedgången” och riggar go pro:n.
Därefter tar han fram ringasken och säger ”Alessandra, jag älskar dig över allt annat och är så lycklig över allt vi har tillsammans, jag vill alltid leva med dig - vill du gifta dig med mig?” Där kom mina tårar, och ett JA!!!!

Bröllopsplaneringen

Jag hade önskat ett italienskt bröllop på en vingård. Dels för att jag har mina rötter i Italien, Toscana, och dels för att vi båda älskar Italien så mycket så det kändes så roligt att få ta med hela familjen och vännerna dit - så det gjorde vi. Vi hade först ett planerat bröllop augusti 2020 men på grund av pandemin fick vi boka om allting till september 2021 men tack vare vår bröllopsplanerare Linda Jostler så löste sig allt så enkelt och smidigt utan några som helst problem för oss vilket vi är väldigt tacksamma över! Vi hann under det här året få vår älskade dotter som var med under vår stora dag vilket såklart ändrade lite i planeringen men i det stora hela flöt allt på som planerat. Vi hade inget särskilt tema förutom i färg då vi har guld och aprikos.

Platsen för bröllopet

Vi valde att hyra en vingård i Montespertoli där vi hade ett tredagars bröllop! Stället är magiskt och ser ut som foto när man kollar ut över vinrankorna. Allt skedde på vingården så våra gäster behövde inte flytta sig. Platsen där vi hade ceremonin är så vacker!!

Om klädseln

Alessandra: Jag hade svårt att hitta en klänning som var exakt som jag ville ha det. Jag testade många olika, hann gå igenom varenda bröllopsbutik i Stockholm och provade 30 olika klänningar. Till slut hittade jag min älskade klänning med långt släp, djup rygg och inte som alla andra. Jack ville ha en mörkblå kostym och sydde då upp en som passade Honom perfekt. Han valde loafers i skinn till - så snyggt och perfekt för den platsen vi var på!

Styling och accessoarer

Alessandra: Då min klänning säger ganska mycket ville jag ha en enklare frisyr och valde en stram, hög tofs med enkla lockar i. Samt ett par strassörhängen som matchade pärlorna runt min midja i klänningen. Jack körde en nyklippt fräsch frisyr, hade bytt ut knapparna på sin skjorta till guldiga och matchade upp med en näsduk med lite mer färg som plockas upp i temat

Blommorna

Alessandra: Jag älskade min och tärnornas buketter. Vi ville ha en romantisk bukett som gick i färgtemat färger med ett aprikos band runt stjälkarna att hålla i. Det var aprikos och vitfärgade rosor i olika storlekar tillsammans med eucalyptus och olivkvistar. Samma blommor var återkommande både under ceremonin i gazebon men även vid bordsdukningen där gästerna hade stående buketter på borden och vi en lång krans vid vårt.

Vigseln

Alessandra: Vigseln - wow! Den ägde rum på en superfin plats på vingården med utsikt över de toscanska vinodlingarna.
Först gick Jacks bestmen in i följd av Jack. Låten Jack gick in till var Forever yours med Sandro Cavazza och Avicii. Efter några minuter började vår sångerska och pianist att sjunga Du är allt av Sonja Aldén. Först kom mina tärnor in och sen kom jag tillsammans med min pappa. Det var en väldigt känslosam och fin stund som jag aldrig kommer glömma. Vi hade en lättsam och fin ceremoni där vi hade en så lugn, bra och harmonisk symbolisk vigselförrättare som fick oss att njuta av stunden och slappna av.

Bästa minnet från dagen

Alessandra: Mitt starkaste ögonblick från dagen är första mötet med min pappa innan vi går ner till ceremonin tillsammans. Det var ett så fint ögonblick. Vårt gemensamma är nog absolut när vi ser varandra första gången vid ceremonin och båda har svårt att inte gråta.

Vigselringarna

Alessandra: Jag hade hittat min förlovningsring för länge sen. Jag visste att jag ville ha mina ringar i roséguld så så fick det bli. Min förlovningsring är en prinsess ring med 4 klor för mittdiamanten som följs av 10 små diamanter på varje sida av mittdiamanten. Och min vigselring är identisk fast utan någon diamant i mitten. Jack har en 7mm platt, lite tjockare, guldring.

Om bröllopsfotografen

Alessandra: Daniela Nizzoli! Vår fantastiska fotograf! Hon var så närvarande, naturlig och levererade så himla fina bilder. Jag hittade Daniela via Instagram och kontaktade henne då jag tyckte hon gjorde ett fint jobb av bilderna vi fick se på hennes instagram och hemsida. Jag tycker dock att våra bilder var snäppet ännu bättre! Vi hade även två videografer och vi väntar med spänning för att få se slutresultatet.

Middag/Fest

Alessandra: Vi hade valt en fyra rätters middag med bland annat burrata med tryffelhonung som jag tror att ingen av våra gäster någonsin kommer att glömma. Det var så gott och alla gästerna hade kul och mycket är tack vare vår fantastiska toastmadam! Hon var magisk under hela middagen och fick igång middagen så att till och med mina föräldrar stod upp och dansade mellan rätterna.

Tips till andra

Alessandra: Kör! Det finns ingenting att förlora! Det kommer att bli en av era mest minnesfulla dagar! Och våga ta hjälp! Det är så värt det!

Fotograf: Daniela Nizzoli
Bröllopskoordinator: Linda Jostler
Brudklänning: Morilee
Plats: På vingård i Toscana, Italien.
Ringar: Alessandras är från Vanbruun
Trycksaker: Calligraphen