Bröllopsbruket i Umeå - Brudbutik Med Både Second Hand Och Vackra Nyheter

Har du hört talas om Bröllopsbruket? Det är brudbutiken som finns i sex städer runt om i landet och som bland annat säljer moderna second hand-brudklänningar. Butiken finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Västerås och Umeå. Vi på Sisters in Law är baserade i Umeå och förutom att blogga om bröllop driver vi även Bröllopsbrukets Umeå-butik, vilket vi älskar att göra!

Idag ska ni få inspireras av några av de brudklänningar som nyligen anlänt i vår butik, samt läsa några frågor och svar gällande hur det går till att prova brudklänning hos oss. Men först vill vi dela med oss av lite mer fakta om Bröllopsbruket som helhet, för dig som inte hört talas om konceptet innan.

Bröllopsbrukets slogan är “något gammalt, något nytt” och det är precis vad butikerna är fyllda med. Här säljs moderna second hand-brudklänningen från brudar som redan gift sig och vill låta sin klänning leva vidare. Som säljare får man 50% av det vi lyckas sälja hennes brudklänning för, eller kan välja att få ett fast pris för sin klänning vid försäljning. Utöver det kompletterar vi med nyinköp för att ha ett brett sortiment i olika stilar och storlekar. I butikerna hittar du en blandning av flera välkända varumärken, så som By Malina, Zetterberg Couture, Ida Sjöstedt, Bianco Evento, Madi Lane och Pronovias för att bara nämna några få. (Sortimentet i varje butik varierar.)

Att boka tid för en provning kostar ingenting och du får ta med dig upp till 4 smakråd. Vill du ta med dig fler samt sätta lite guldkant på provningen, så kan du boka VIP-provning och då får ni vara fler i sällskapet samt får en flaska alkoholfritt bubbel, choklad och bruden får en goodiebag. Läs vidare för att ta del av vanliga frågor och svar gällande provning hos Bröllopsbruket!

HUR LÅNGT INNAN BRÖLLOPSDAGEN BÖR JAG BOKA TID HOS ER?

Vi rekommenderar att man bokar provning 6-12 månader innan bröllopsdagen. Hos oss på Bröllopsbruket är det sällan någon leveranstid. Om du hittar din drömklänning hos oss får du med dig den hem direkt. Därför kan vissa brudar ha tur och hittar sin klänning hos oss bara ett par veckor innan bröllop. Men vill du känna dig säker på att hitta just din drömklänning - var ute i god tid! Var även medveten om att du ofta behöver marginal för att genomföra diverse sömnadsändringar. Detta är extra viktigt att vara medveten om ifall bröllopet är mellan juni-augusti, då de flesta gifter sig, pga att skrädderiet ofta är fullbokat månaderna före, om man är sent ute. Den generella rekommendationen är att du lämnar in din klänning till skrädderiet 3-4 månader innan bröllopet.

Hur lång tid får man på sig att prova brudklänningar?

När du bokar provning får du och dina vänner 1,5 timme tillsammans med oss. På lördagar har vi oftast fullbokat, och vill du besöka oss när showroomet är något lugnare rekommenderar vi att boka tid en vardag. Ett tips är att komma ca 10 minuter tidigare för att i lugn och ro kika igenom sortimentet innan det är dags för din tid.

Vad är skicket på era brudklänningar?

De brudklänningar som inte är sprillans nya, och alltså är second hand, är alltid kemtvättade innan de hängs upp i butiken.. Om det skulle finnas någon defekt på klänningen är vi mycket noga med att upplysa om det.

VILKA STORLEKAR PÅ BRÖLLOPSKLÄNNINGAR HAR NI?

Vi har bröllopsklänningar i flera modeller och storlekar mellan 34-54. Här i Umeå kan du även få din brudklänning uppsydd helt från grunden av vår sömmerska. Så hittar du inte din drömklänning i just din storlek, så finns alla möjligheter att designa en unik klänning enligt dina mått och önskemål.

Vad kostar en brudklänning hos er?

I Umeå ligger vårt prisspann på mellan 3.000-15.000 kr, men genomsnittet för en brudklänning hos oss ligger på ca 7.000 kr. Priset varierar mellan modeller, varumärke och om klänningen är ny eller second hand. Något att ha i åtanke när det kommer till priset på en klänning är att det nästan alltid tillkommer kostnad för sömnad, bland annat för att korta klänningen där fram så att du inte snubblar.

Hur mycket kan man justera på en brudklänning?

I stort sett är det mesta möjligt att justera på en brudklänning. Du kan i många fall sy in och förminska en klänning upp till 2-3 storlekar, addera på ärm eller ändra djupet på ryggen. I Umeå har vi sömmerska och designer inhouse som gör de justeringar och ändringar som önskas – boka gärna tid till vårt skrädderi här.

Kan jag sälja tillbaka min brudklänning hos er sen?

Det fina med Bröllopsbruket är att vi är en cirkulär brudbutik där du kan sälja vidare din brudklänning till nästa lyckliga brud. Du lämnar in din brudklänning hos oss och får sedan betalt efter att den har blivit såld. För att sälja din brudklänning via Bröllopsbruket - fyll i ett säljformulär här.

Har du fler funderingar kring provning hos oss på Bröllopsbruket i Umeå? Skriv till umea@brollopsbruket.se.