Avslappnat Septemberbröllop Med Vigsel på Klippa: Lina + Micke

Lina och Micke gifte sig den 12 september 2020 och anordnade ett litet och avslappnat bröllop med utomhusvigsel på en klippa med utsikt över Delsjön i Göteborg. Att de skulle gifta sig 2020 blev ett ganska snabbt beslut, men visst är det härligt att det får gå undan ibland också? Att planera bröllop är ett stort projekt och det här bröllopet är ett bevis på att man faktiskt inte måste planera under en längre period för att få en lika fantastisk stund med varandra. Vi lämnar över ordet till bruden Lina som får ta oss igenom deras bröllop, som den skickliga fotografen Jennifer Nilsson så vackert porträtterat.

linaochmicke-9.jpg

Så träffades brudparet

Lina: Vi träffades allra första gången på en fest genom gemensamma vänner, efter en kul festkväll åkte vi åt olika håll men kunde inte sluta tänka på varandra och på den vägen är det.

Bröllopsplaneringen

Lina: Att vi skulle gifta oss samma år som vi förlovade oss blev ganska plötsligt bestämt och därför gick planeringen snabbt som ögat. Vi hade inget tydligt tema, dock en uppmaning om bekväma skor eftersom våra gäster fick promenera en liten bit på en grusväg för att komma fram till vigselplatsen.

Vi visste att vi ville ha en separat vigsel och fest, och med tanke på omständigheterna passade det perfekt. Vigseln blev för närmsta familjen och festen var planerad till året därpå. Som läget ser ut nu så får vi dock skjuta på den ytterligare ett år, men en stor fest för vänner kommer det att bli till slut!

linaochmicke-31.jpg

Platsen för bröllopet

Lina: Vi valde att har vår vigsel vid Delsjön eftersom vi promenerat och sprungit otaliga mil däromkring tillsammans och med våra hundar. Platsen ligger oss varmt om hjärtat eftersom vår kolonistuga ligger ett par minuters promenad därifrån, i vilken vi spenderar våra somrar. Det är vackert, det är vatten och det är naturen - underbart tycker vi!

linaochmicke-27.jpg

Klädseln

Lina: Eftersom vi bestämde oss för att gifta oss relativt snabbt fanns ingen tid att sy upp någonting. Vi ville ha en avslappnad känsla och visste ganska precis vad vi ville ha på oss. Klassiskt och "höstigt" slutade det med.

linaochmicke-44.jpg
linaochmicke-57.jpg
linaochmicke-61.jpg
linaochmicke-62.jpg

Vigselringarna

Lina: Klassisk slät ring i platina för Micke, en asscherslipad diamant med ring i platina för Lina. Jag hade ingen aning, det var Micke som själv valde ut och den behöll jag (med glädje!).

linaochmicke-41.jpg
linaochmicke-49.jpg

Blommorna

Lina: Det slutade med att brudbuketten fick modifieras en aning. Jag var inte helt nöjd när jag hämtade ut buketten kvällen innan vigseln men tänkte först inte göra något mer åt det. Dagen efter köpte vi ändå till ett par hortensior i en väldigt fin färg, och "klippte och klistrade" lite på morgonen. Till slut blev jag supernöjd!

linaochmicke-54.jpg

Vigseln

Det ösregnade och blåste hela förmiddagen och vi hade ingen plan B. Tur i oturen hade vi en liten vigsel och alla inblandade höll sig ajour och det slutade med att vi fick skjuta på vigseln 2 timmar men då var det uppehåll och solen kikade till och med fram en stund, underbart!

Närmsta familjen och vår ena hund var på plats. Våra gäster fick promenera till platsen som vi valt ut. Väl där bjöds det på lite snacks innan det var dags för vigseln. En kortare vigsel, musik och sedan skålade vi i bubbel och promenerade tillbaka till kolonistugan där vi fortsatte dricka bubbel och äta tårta.

Bästa minnet från dagen

När solen kikade fram, mitt under vigseln och vi förstod att Mickes pappa satt och kikade på oss från molnen, det var en extra fin stund <3

linaochmicke-217.jpg

Om fotografen

Jag fick tips från en kollega om samma fotograf som de hade använt men hon var dessvärre uppbokad det datumet. Jag kikade då över instagram för att se om någon annan var verksam med kort varsel i göteborgsområdet. Jag fastnade för Jennifers sätt att redigera sina bilder och hur hon formulerade sig på sin hemsida. SÅ glad att hon kunde fota för oss med kort varsel!

linaochmicke-236.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

Tänk efter vad som verkligen är NI. Hur vill NI ha erat bröllop, vilken känsla vill NI förmedla? Spendera mindre tid med att alla andra ska trivas och ha roligt, det viktigaste är ju att NI har roligt och trivs!

linaochmicke-269.jpg
linaochmicke-272.jpg

Bröllopsfotograf: Jennifer Nilsson
Brudklänning: Mrs. Self-Portrait
Kostym: Tagliatore
Ringar: Vanbruun
Trycksaker: Tryckstudion 
Catering: Tårtor från Konditori Brogyllen + Steinbrenner och Nyberg