Bröllopsbruket Lanserar Klimatkompenserad Brudkollektion

I söndags gick Bröllopsbruket ut med en spännande nyhet. De har lanserat världens första kollektion med klimatkompenserade brudklänningar! Hurra!

Bröllopsbruket startade 2018 och skakade om svensk bröllopsmarknad med sitt koncept kring second hand brudklänningar. Att sälja brudklänningar på second hand är inget ovanligt i sig, men sättet som Bröllopsbruket gör det på har gjort att de på kort tid blivit ledande i landet på förmedling av just second hand brudklänningar. Som franschisekoncept finns Bröllopsbruket i skrivande stund i 5 städer runt om i landet och den 24 februari 2021 börjar försäljningen av dessa brudklänningar i samtliga showroom.

Vi på Sisters in Law driver en av dessa butiker, på Rådhusesplanaden 13 i Umeå. Så vi har såklart vetat om den nya kollektionen länge och har fått prova klänningarna i vårt showroom. Passformen och kvaliteten är på topp och det är en annan del av de hållbara val som Bröllopsbruket gjort. Bröllopsbrukets grundare Frida Enslöw berättar:

Hela vår vision med kollektionen har byggts på återbruk och slow fashion som har spelat en central roll i tidigt skede i framtagandet av kollektionen. Det genomsyrar både materialval, passform, sömnadsteknik och design.

Det bästa och mest hållbara plagget är det som används flera gånger, och det är något som Bröllopsbruket har haft i åtanke. Efter 3 år på marknaden har populära och tidlösa klänningsmodeller identifierats och tagits fram i material som håller hög kvalitet, så att klänningarna kan bäras om och om igen av flera brudar. För förhoppningen är att de som köper dessa brudklänningar även säljer vidare till nästa brud, så att klänningen kan få leva vidare.

Låt oss nu ta en titt på klänningarna!

Totalt är det 6 brudklänningar och en bolero som släpps och de finns att beställa i storleksspannet 34-58.

Känner ni igen personen på bilderna? Det är aktivisten Linnéa Claeson som är frontfigur och såhär säger Bröllopsbruket om henne:

“Linnéa bär en viktig röst i samhället och lyfter betydelsefulla samhällsfrågor som inte bara berör vår kvinnliga publik, utan påverkar samhället i stort. Linnéas engagemang i kvinnofrågan, inte minst utifrån samhällsnormer, kvinnors rättigheter och ideal går i linje med Bröllopsbrukets värderingar.“

Heja!

Bakom kameran står bröllopsfotografen Linda Eliasson som är en otroligt skicklig fotograf som vi på Sisters in Law publicerat många bröllop av. Även denna gången har hon gjort ett fantastiskt jobb med att fånga både brudklänningarna och Linnéas styrka och glädje i bilderna.

Yestotheplanet_BB_2021_WEB-23.jpg

#YesToThePlanet

Vi ska såklart gå in lite mer på vad som menas med att klimatkompensera en brudklänning. I det här fallet har Bröllopsbruket kartlagt hela kedjan; råmaterial, tillverkningsprocess, produktionsenergi och transport. Det totala kolavtrycket för varje enskild klänning har sedan klimatkompenserats (betalats) för varje enskild klänning.

Här kan ni läsa mer om detta och vad det finansiella stödet går till.

Spets brudklänning-22.jpg

Designern Esther Franke är gästdesigner för denna kollektion och har varit med i framtagandet av mönster och sett till att passformen är den rätta. Vi på Sisters in Law har som sagt fått prova klänningarna redan och kan intyga om den fina kvalitet och de linjer som kollektionen har.

Nedan följer två släta brudklänningar, en med ärmar och en med axelband. Vilken hade du valt av de två?

I bilden nedan har den släta klänningen på bilden ovan kompletterats av den vackra boleron med vida ärmar.

Nu hoppas vi att ni är många som gör ett hållbart val av brudklänning framöver och bokar in er för provning in någon av Bröllopsbrukets showroom nedan. Utöver klänningarna i kollektionen #YesToThePlanet så finns omkring 100 second hand brudklänningar i varje showroom att inspireras av också. Och att köpa second hand är det mest hållbara val du kan göra när det gäller köp av brudklänning. Men det är inte alltid som drömklänningen finns som second hand eller i rätt storlek, så många behöver fortfarande köpa nytt. Och med #YesToThePlanet blir nyköpet lite bättre än att köpa nytt som inte är klimatkompenserat.

Se förresten också till att följa @brollopsbruket på Instagram för att alltid hålla er uppdaterade om nya second hand klänningar i butikerna. Kanske dyker just DIN drömklänning upp i flödet framöver?