En livslång relation: så får du kunder för livet

I samarbete med Onlineprinters.se

Vi vet att vissa av er som läser Sisters in Law arbetar inom bröllopsbranschen. Vi vet även att det finns ni som själva planerat sina bröllop och som älskat det så mycket att ni själva vill jobba inom bröllop och hjälpa andra. Oavsett om du är helt ny eller rutinerad företagare så kommer här några tips från Onlineprinters.se som delar med sig av tankar och idéer inom marknadsföring.


Oavsett om du är bröllopsfotograf, skräddare med brudklänningar som specialitet, florist eller konditor, biluthyrare eller underhållare, eller om du är en professionell bröllopsplanerare, så behöver du möta brudpar som uppskattar din kreativa stil. Definiera den först och låt därefter arbetet ta vid. För att bli den leverantör eller partner som brudparet väljer, så finns det saker du måste göra. I slutänden ska de blivande äkta makarna känna sig helt trygga med att lämna alla viktiga beslut till dig.

Skapa en digital närvaro

Bygg upp din digitala närvaro. Du behöver en snygg, modern och uppdaterad webbplats hos en tillförlitlig leverantör som ser till att din webbplats alltid är snabb och tillgänglig. Lägg upp vackra bilder och intressanta bloggar från de senaste bröllopen där du har hjälpt till att skapa oförglömliga upplevelser. Sammanställ en digital portfölj. Ta vara på möjligheterna med sociala media som Instagram eller Pinterest för att dela innehåll och bygga ditt varumärke. Låt dina följare dela dina inlägg och ge ditt varumärke mer exponering hos fler människor och potentiella kunder.

Marknadsför dig med stil

Endast virtuell eller digital reklam är inte tillräckligt. Marknadsför ditt varumärke och dina produkter och tjänster med eleganta tryckta visitkort, broschyrer och individuella reklamgåvor. Blivande brudpar föredrar att uppleva ditt erbjudande fysiskt, snarare än virtuellt – de vill ha något handfast.

Låt kunderna rekommendera dig

Dina befintliga kunder är en av dina viktigaste källor till kostnadsfri marknadsföring. Många av oss vänder oss till vänner och bekanta som vi litar på när det är dags att fatta viktiga beslut. De i sin tur rekommenderar företag som har levererat bra upplevelser. För att dina kunder ska vilja rekommendera dig måste du göra dina produkter eller tjänster till en del av en oförglömlig bröllopsupplevelse. Sedan kan du kontakta det lyckliga paret och be dem rekommendera ditt företag genom omdömen eller enkäter. Gör det enkelt för dem och erbjud något tillbaka i form av rabatter på nästa beställning eller en gåva. Dela sedan deras upplevelser.

Bröllopsplattformar

Det finns många bröllopsplattformar på nätet och de är en bra källa till information och inspiration för brudpar och företag. Reklamannonser på bröllopssidor kostar en del, men det brukar finnas alternativ för alla plånböcker. Tänk på att bröllopsplattformen ska spegla din stil, ska ha en närvaro på din marknad och ska vara respekterad och förtroendeingivande hos kunderna. Skicka gärna in artiklar eller skriv reportage om lyckade bröllop som du har hjälpt till att organisera. Om de blir publicerade kan det i sin tur ge fler förfrågningar. Ta chansen att visa vackra bilder och minnen från dina möten med blivande brudpar. Och tänk på att du kan närvara vid konferenser eller bröllopsmässor även online.

Lokalt nätverkande

När det gäller att locka nya kunder ska du inte glömma lokalsamhället och ditt eget nätverk. Genom att marknadsföra dig lokalt kan du nå ut till nya kunder som vill ha en lokal, pålitlig leverantör på sin stora dag. Du kan samarbeta med andra människor och företag som sysslar med bröllop och skapa fantastiska helhetsupplevelser. Tillsammans med florister, underhållare, skräddare och makeupartister kan du nå ut till en ny kundkrets. Helhetslösningar gynnar dessutom det blivande brudparet som får färre leverantörer.

Sist men inte minst

Kom ihåg att visa dig själv vid varje bröllop – då blir du ihågkommen! Bröllopet som du organiserar är bara den första händelsen på parets gemensamma livsresa. Om du gör deras stora dag till ett underbart minne för livet så är det troligt att de anlitar dig igen när det är dags att fira något annat – bröllopsdagar, barndop eller studenter.

Sisters in LawKommentera