Corona-anpassat Novemberbröllop I Göteborg: Jesper + Filippa

Filippa och Jesper gifte sig den 21 november 2020 och bjöd in till ett industriellt bröllop i Jonsereds Fabriker i Göteborg. Other Wedding Stories stod bakom kameran och fångade brudparets alla stunder denna blåsiga novemberdag. Brudparet fick tänka om när det gällde sitt bröllop, men bestämde sig ändå för att inte vänta längre med att gifta sig. Vi lämnar över ordet till Filippa som nu får berätta om sin och Jespers dag.

J&F-1805.jpg

Så träffades brudparet

Filippa: Jag och Jesper träffades sommaren 2016, genom en gemensam vän, som härligt nog fyra år senare fotade vårt bröllop!
Vi hade pratat länge om att gifta oss och en kväll, överraskade Jesper mig. Han lurade upp mig till Skansen krona, vilket är ett av mina favoritställen. Där, med utsikt över vårt vackra Göteborg, gick han ner på knä! Självklart sa jag ja!

J&F-8923.jpg

Bröllopsplanering

Filippa: Jag hade så många olika tankar och idéer kring vårt bröllop! Både jag och Jesper är väldigt sociala och älskar att umgås med vänner. Jag har dessutom en stor familj eftersom båda mina föräldrar är omgifta. Vi ville såklart ha en stor fest med familj och alla våra vänner. Detta är ju inte riktigt möjligt nu, men vi hade egentligen tänkt gifta oss på sommaren, i en lada eller ute på landet med härlig natur och i en avslappnad miljö. Detta hade ju dessutom varit mycket mer praktiskt om inte enklare med tanke på den rådande pandemin. Men, vi varken orkade eller ville vänta till nästa år på vår stora dag, så efter att jag och Jesper bollat lite tankar kom vi fram till att vi skulle köra på ett mer industriellt och ”rustikt” tema. Någon vecka in i planeringen kom första restriktionen. Från att kunna bjuda hela vår familj och dela vår lyckligaste dag med våra vänner, var vi tvungna att tänka om. Efter några dagar och en hel del stress lyckades vi anpassade oss och vi hittade nya lösningar och möjligheter! Allt var färdigt när den andra restriktionen kom, veckan innan vårt bröllop. Detta skulle börja gälla veckan efter vårt bröllop, så i sista stund, planerade vi om i princip allt. Trots att vi självklart förstod och respekterade allvaret i situationen kändes det jobbigt att skära ner ytterligare på gästlistan. Återigen tänkte vi om och bjöd även in till zoom, så att våra nära kunde närvara vid talet och vigseln. Med en del tur men framför allt med hjälp av vår kärleksfulla familj lyckades vi hitta en ny, mindre och billigare lokal, dekoration och allt annat vi behövde!

first look
J&F-1874.jpg
J&F-9006.jpg

Klädseln

Filippa: Jesper hade flyt när han köpte sin kostym, vilket var tur då han inte tycker om att gå i butiker. Den andra kostymen han provade satt bra och var det han letade efter, smidigt!

För mig tog det lite längre tid, men jag hade tur! Jag hade en tydlig bild av vad jag ville ha, en enkel klänning som satt lite lösare upptill, gick in i midjan och sedan ett enkelt fall. Jag hittade en på ASOS hemsida, men den var då slutsåld. Jag åkte till olika butiker samt beställde hem flera olika modeller men jag hittade inget i den stilen jag sökte och ingen kändes riktigt rätt.. Dessutom hade jag inte så lång tid på mig att hitta en klänning, så att beställa en skulle jag inte hinna. När jag var som tröttast och deppigast efter att ha provat allt möjligt, skulle jag visa den klänningen jag ville ha för min mamma och min syster, då fanns EN i min storlek! När jag fick hem den och provade den, kändes allt helt rätt!

J&F-9026.jpg

Styling och accessoarer

Filippa: Jespers lillasyster går frisörutbildning i gymnasiet, så det var väldigt roligt att just hon kunde göra mitt hår! Vi hade en mysig morgon med mimosa och choklad innan vigseln. Eftersom min klänning var så enkel, kunde jag ha ett par rejälare örhängen! Jag hittade dem innan jag hittade min klänning så jag var lite orolig där ett tag om jag skulle kunna använda dem eller inte eftersom de är ganska stora. Men så bra det blev!

J&F-9033.jpg
J&F-9125.jpg

Vigselringarna

Filippa: Jag har alltid känt att jag skulle vilja ha något ”unikt”, som passar mig och min personlighet. Genom vänner fick vi tips på en butik i Göteborg som gör ringarna efter kundens önskningar. Vi är supernöjda med den professionella hjälp och de råd vi fick där! De är verkligen duktiga på det de gör.
Vi hade ganska tur här, då vi båda hade gammalt guld vi kunde använda och smälta ner, vilket blev mycket billigare!
När vi var där blev jag helt kär i en mörkgrön turmalin, som jag valde till min ring. Jesper valde att hamra sin, vilket även det gav det en mer personlig känsla.

J&F-9104.jpg
J&F-9116.jpg
J&F-9164.jpg
J&F-9146.jpg

Blommorna

Filippa: Jag ville ha en stor bukett och åkte och köpte blommor tillsammans med min mamma och svägerska. Det var så mysigt och roligt att få välja precis det jag ville ha i min bukett! Hon som gjorde buketten är en familjevän så det kändes personligt och bra.

J&F-1953.jpg

Om fotografen

Filippa: För oss var det ett självklart val. Vi känner Amanda sedan långt tillbaka och hon är en nära vän till oss båda. Dessutom älskar vi hennes bilder! Varken jag eller Jesper är särskilt bra på att posera framför kameran, men Amanda och hennes man Tyrone fick oss verkligen att slappna av och vi hade så roligt tillsammans! De är ett bra team Amanda och Tyrone, som par och även som fotografer!

J&F-2048.jpg
J&F-2055.jpg

Bästa minnet från dagen

Filippa: Ett väldigt starkt minne för oss båda är när vi gick in. Jesper var en våning upp och väntade in ingångslåten. När den började spelas gick han ner för trappan och fick se sin familj och sina nära vänner. Han gick sedan fram och väntade in mig som började gå in när dörrarna öppnades för mig. Det var så härligt att se alla när vi gick in! Vi båda tyckte om att vi var så pass få att vi hann se och titta på alla som var där, det blev väldigt nära och kärleksfullt. Ett annat starkt minne är att nästan alla våra gäster hade ansträngt sig för att säga eller göra något. Det var så rörande och gjorde oss alla varma i hela kroppen. Vi har verkligen den finaste familjen och vännerna!

J&F-2164.jpg

Vigseln

Filippa: Detta var det roligaste och mest nervösa jag gjort! Kvällen innan hade jag och pappa övat på att gå så vi visste hur vi skulle göra. Jag var lite nervös eftersom varken jag eller pappa är särskilt bra på att vara allvarliga, så jag var lite orolig att någon av oss skulle göra något för att "lätta upp stämningen". Det blev inget sådant som tur var, vi skötte oss bra! Dock är det ju alltid något oväntat som händer som man inte riktigt räknat med. Jag hade en lång slöja på mig och att det var trägolv den första delen av lokalen. När dörrarna öppnades och vi skulle gå in, kände jag hur slöjan fastnade i de små flisorna och började lossna från håret... Min pappa fick hålla i den tills vi kom fram till porten, därifrån var det stengolv, tack och lov! Då kunde jag slappna av. Med "Stjärnfallet" av Markus Krunegård i öronen, såg min blivande man som stod och väntade på mig med tårar i ögonen. Jag är så glad att jag hade min älskade pappa bredvid mig, när jag gick fram till Jesper, mina två favoritkillar!
Därefter hade en vän till oss ett väldigt fint och roligt tal, och därefter följde själva vigselakten. Vi fick äntligen säga ja till varandra!

Filippa: Trots att vår planering blev allt annat än roligt på grund av situationen idag, blev vårt bröllop så mycket bättre än vi båda någonsin hade kunnat tänka oss. Det kan bero på att varken vi eller någon av gästerna hade några förväntningar på någonting, men jag tror att det blev så bra just för att det var våra närmaste som var där med oss, och som verkligen gjorde allt de kunde för att vår dag skulle bli så bra som möjligt.
Precis innan bröllopet, när vi trodde att det inte skulle bli något av denna dagen, försökte alla trösta oss med att det viktigaste ju är att jag och Jesper gifter oss och har varandra där. Både jag och Jesper hade lite svårt att tro på det och kände att det var så viktigt för oss att ha den där stora festen. Men jag förstod verkligen vad de menade när vi sa ja till varandra. Det hade inte kunnat bli bättre och vi är så nöjda med vår dag!

J&F-2185.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

Filippa: Om jag ska ge något tips till andra skulle det nog vara att ha mer tid än vi till planering. Vi gifte oss ungefär tre månader efter vi förlovade oss, så det var ganska stressigt! Försök att ge ut olika uppgifter och ansvar till familjemedlemmar och vänner, det är många omkring er som vill hjälpa till!

En annan sak som är bra att ha med sig är att försöka vara beredd på, och nästan förvänta sig att det är många saker som inte kommer bli så som man vill eller tänkt sig, och därmed vara öppen för förändringar. Jag och Jesper insåg ganska snabbt att vi behövde vara det och jag tror att det sparade oss mycket stress och missnöje. Försök även att släppa kontrollen över saker som inte är så viktiga för er, då blir det lättare för andra att hjälpa till och ni kan slappna av mer.

All lycka till alla er som planerar bröllop och ett liv tillsammans!

J&F-2188.jpg

Fotograf: Other Wedding Stories
Brudklänning: ASOS - bridal
Kostym: Oscar Jacobson
Festlokal: Jonsereds Fabriker
Florist: Cornelia Salomonsson
Ringar: Ag/Au Design, Göteborg
Hårstylist: Tinnie Hennie- Elzer
Catering: Aldardo, Göteborg