Somrigt Gotlandsbröllop Med Vigsel i Ruin: Anna + Terje

Anna och Terje bjöd in till ett somrigt gotlandsbröllop i början av juni 2019 och planerade dagen kring temat “vi“. Alla detaljer valdes utefter vad som kändes rätt för just dem och som speglade dem som par. De gifte sig i vackra S:t Clemens ruin i Visby, vilket är brudens hemstad. Joel Kvarnsmyr var fotografen som förevigade brudparets dag, som vi nu ska få ta del av tillsammans med en bröllopsberättelser från Anna.

bröllopsberättelse bröllopsblogg

Så träffades brudparet

Anna: Vi träffades i Åre för nästan 10 år sedan men trots det kom det som en rejäl (glädje)chock när Terje friade på Seychellerna efter 8 år tillsammans.

bröllopsberättelse bröllopsblogg

Bröllopstema & Inspiration

Anna: Jag har alltid vetat att om jag skulle gifta mig skulle det vara på våren eller försommaren då det är den absolut vackraste och härligaste perioden på året och det kom att genomsyra hela känslan för bröllopet. Utöver det var det viktigaste för oss att vårt bröllop verkligen skulle kännas som vårt. Vi följde inget strikt tema utan gick på magkänsla och valde sånt som vi gillar och vissa saker skippade vi helt - som bröllopstårta och brudvals, som kändes lite för stelt och inte passade oss.

bröllopsberättelse bröllopsblogg brudklänning

Våra ledord genom hela helgen var generöst, lättsamt och ”vi”. Vissa saker skippade vi helt - som brudvals. Men vissa småsaker blev väldigt fina och viktiga - jag hade t.ex. ett samiskt band som min syssling vävt runt min bukett då min släkt har samiskt ursprung, min man bar manschettknappar med ”Södermalm” ingraverat där vi nu bor och jag tatuerade in ”jag älskar dig” i min egen handstil på foten som morgongåva till honom.

bröllopsblogg brudklänning

val av klädsel till bröllopet

Anna: Jag hade inte alls en tydlig bild av vad jag ville ha för typ av klänning och provade många. Det slutade med en klänning i helspets med släp, djup rygg och smala axelband från ByMalina. Senare på kvällen bytte jag om till en klänning och topp från Valerie.
Terje däremot hade en tydligare bild av vad han ville ha på sig redan från start - mörkblå kostym med väst och slips. Så blev det och han har aldrig varit stiligare.

bröllopsblogg brudklänning

Styling och accessoarer

Anna: Jag ville verkligen känna mig som mig själv och inte krångla till det för mycket. Samtidigt vill man ju vara sitt allra vackraste på sin bröllopsdag. Det slutade med utsläppt hår som min bästis mamma hjälpte mig fixa, med lite blommor fästa på ena sidan. Sminket la jag själv.

bröllopsblogg inspiration bröllop
bröllopsblogg inspiration bröllop
bröllopsblogg inspiration bröllop
bröllopsblogg inspiration bröllop
bröllopsblogg inspiration bröllop brudtärnor

Jag hade mina fyra bästa och äldsta vänner som tärnor och eftersom de både har väldigt olika stil samt att två av dem var gravida fick de välja sin klädsel själva, med två ledord; vitt och knälångt. Terjes bestman och marskalkar bar blå kostymer, några nyanser ljusare än Terjes.

bröllopsblogg inspiration bröllop
brudbukett bröllop

Blommorna

Anna: Vi valde vita och gröna blommor till min brudbukett och Terjes corsage (kanske inte en slump att det även är Hammarbys färger? Haha). Tärnorna hade buketter av brudslöja och på borden stod buketter av vilda försommarblomster som min mamma plockat.

bröllopsblogg inspiration bröllop
bröllop i visby inspiration
bröllopsblogg inspiration bröllop
bröllopsblogg inspiration bröllop
bröllop i visby inspiration

Vigseln

Anna: Vi gifte oss i S:t Clemens ruin mitt i Visby som är min hemstad. Vi gick in till tonerna av 'Delsbo brudmarsch' spelad på fiol då Terje kommer från Delsbo. Under vigseln spelade en av våra vänner psalmerna 'Den blomstertid nu kommer' samt 'En vänlig grönskas rika dräkt' och prästen pratade otroligt fint om kärlek, livet och världen och höll vigseln precis lagom lång då hälften av gästerna höll på att smälta bort i värmen. Haha!

bröllop i visby inspiration
vigsel visby ruin kyrka
bröllop i visby inspiration

Ut tågade vi till min favoritlåt sedan jag var 7 år gammal - 'Stanna världen en stund' med Glenmark, Eriksson och Strömstedt. Efter vigseln serverade vi gotlandsdricku och kringla enligt gotländsk tradition.

bröllop i visby gotland inspiration
bröllop i visby inspiration ruin
bröllop i visby inspiration
bröllop i visby inspiration
bröllop i visby inspiration
bröllop i visby inspiration fotograf
bröllop i visby inspiration

Platsen för bröllopsfesten 

Anna: Vi valde Stelor för vår bröllopsfest då de hade allt vi letade efter - lagom avstånd från Visby, nära natur och grönska, en fantastisk lada med plats för middag, bar, dans och mingel, en mysig bakgård där vi kunde ha grillning på fredagen innan bröllopet och ett hus med några hotellrum där brudföljet kunde bo. Valet var enkelt!
När det gäller valet av vigselplats var det en liten chansning då det inte är något tak på S:t Clemens ruin och om det hade regnat hade det inneburit ett helt gäng dyngsura bröllopsgäster. Vi vågade dock gå på magkänslan och det är vi så glada för! (Och vi är helt övertygade om att det hade blivit precis lika magiskt även om alla hade fått kura ihop sig under paraplyer.)

bröllop i visby inspiration

Bästa minnet från dagen

Anna: Hela helgen blev mer än vad vi någonsin vågat drömma om. Att kunna samla alla människor vi älskar på samma plats och fira med dem är nästan för mycket att ta in. Att gifta sig var en sån total kärleksexplosion, det var inte bara kärleken till varandra som växte och blev starkare. Kärleken till våra familjer och vänner har nått en ny nivå.

bröllop i visby inspiration

Tips till andra som planerar bröllop

Anna: Våga göra er dag personlig. Välj bort saker som inte känns viktigt och lägg krutet där det passar er.
Vår toastmaster och toastmadame var också HELT fantastiska under hela helgen och vi hade aldrig fått ihop det om det inte vore för dem.

Fotograf: Joel Kvarnsmyr
Brudklänningl: By Malina
Kostym: Selected Homme
Festlokal: Stelor, Gotland
Florist: Irisdals Blomsterhandel
Ringar: VanBruun
Trycksaker: Catrine på The Creative Alterego
Hårstylist: Kina på Rabarber Frisörer
Catering: Materiet