Lantligt Augustibröllop Utanför Göteborg: Theo + Cornelia

För andra veckan i rad kommer en bröllopsberättelse med bilder från fotografen Amanda Stevens som fotograferar under namnet Other Wedding Stories. Vi tar oss tillbaka till en augustidag 2019, då Cornelia och Theo gifte sig borgerligt i Göteborg stad och bjöd in till en lantlig fest i Olofstorp, en bit utanför stan. Det här blir sista bröllopsberättelsen för i år. Nästa vecka kommer vi nämligen att sammanfatta året som gått på bloggen men är tillbaka med en ny bröllopsberättelse måndagen den 4 januari 2021 igen. Men nu lämnar vi över ordet till brudgummen Theo som berättar om sin och Cornelias stora dag.

bröllopsberättelse förberedelser bröllop

Hur träffades ni?

Theo: Vi träffades för många år sedan och har hängt ihop som kompisar sedan dess, vi var tydliga med att vi bara var kompisar (jag var med andra ord friendzonad).

Allt förändrades när jag flyttade till London, för den jag saknade mest av alla var Cornelia. Efter ett år ställde jag henne mot väggen och frågade om vi var de enda som inte såg vad alla andra verkade se mellan oss. Efter nio månader hade jag sett tillräckligt och visste att jag ville spendera resten av mitt liv med henne. Jag köpte en ring, en flygbiljett hem och började planera med de där hemma hur frieriet skulle gå till.

Så med hennes ögon förbundna tog jag henne till platsen där vi hade vår första suröl-picknick. Jag gick ner på knä och hon sa Ja.

bruduppsättning bröllop
TheoCornelia-4295.jpg

Bröllopsplanering

Theo: Bröllopet präglades mycket av den härliga sommarvärmen och den lantliga miljön.

TheoCornelia-4468.jpg
TheoCornelia-4526.jpg
first look bröllop
first look göteborg
spets brudklänning

Brudklädseln

Cornelia: Jag är inte den tjej som planerat mitt bröllop sen jag var tolv så efter många prinsessiga och fluffiga bakelser som inte kändes rätt, provade jag till slut den första klänning jag sett när jag gick in i butiken. Just då var det bara en kjol och överdelen lät jag sys upp.

spetsbrudklänning

Blommorna

Theo: Vi inhandlade blommorna till buketten, plockade björnbärskvistar och brudens kusin band buketten.

TheoCornelia-4566.jpg

Vigselringarna

Theo: Eftersom jag skulle fria till en tjej som älskar saker med en historia så visste jag att en antik ring skulle passa henne bäst, såklart med en färgad sten. Det blev mitt i prick. Cornelia designade sin vigselring och min har en liknande stil.

fotograf bröllop göteborg
TheoCornelia-4790.jpg
TheoCornelia-4717.jpg
TheoCornelia-4728.jpg

Vigseln

Theo: Brudens far följde henne fram och lämnade över henne till mig, ett väldigt fint ögonblick. Sedan höll en av våra bästa vänner i vigseln och efter den lagliga biten rann tårarna för oss alla.

stadsbröllop göteborg borgerlig vigsel
TheoCornelia-4490.jpg
lantligt bröllop göteborg festlokal

Bästa minnet från dagen

Theo: Våran first look i skogen och när vi gjorde entré vid festlokalen och alla våra gäster jublade i kör och drack champagne!

TheoCornelia-5087.jpg

Platsen för festen

Theo: Omgivningen var bara så rätt. Bland åkrar och hästhagar ligger ladan vi valde för vår fest.

TheoCornelia-5155.jpg
TheoCornelia-5270.jpg

Om fotografen

Theo: Glada, härliga Amanda har vi känt jätte länge och Cornelia har rest tillsammans med henne, så det var ett självklart val. Vi älskar hennes färgsprakande stil.

rökgranater bröllop

Fotograf: Other Wedding Stories
Brudklädsel: Ivory & Grace
Kostym: These Glory Days
Festlokal: Lantligt Bröllop i Olofstorp