Septemberbröllop I Klassisk Stil I Stockholms Skärgård Isabell + Henrik

Ny vecka = ny bröllopsberättelse och den här gången är det Isabell och Henrik som delar med sig av sin dag. Paret gifte sig i Stockholm skärgård en septemberdag 2019. Det var ett avslappnat bröllop i klassisk stil med weekendövernattning i skärgården för hela bröllopssällskapet. Att fira bröllopet under flera dagar är fantastiskt. Då får man chans att verkligen prata med alla gäster i lugn och ro och njuta av en hel helg tillsammans. De flesta säger att bröllopsdagen går så snabbt förbi, så om ni har möjlighet att förlänga firandet så tycker vi att ni ska göra det!

Vi lämnar nu över ordet till Isabell som berättar om sin och Henriks stora dag tillsammans med bilder från Sheron Frilander.

bröllopslokal vid vattnet

Så träffades brudparet

Isabell: Henrik syster presenterade oss för 15 år sen på en fest, men jag flyttade utomlands strax efter det och vi sågs inte mer. Efter ca 5 år träffades vi igen genom gemensamma vänner och blev ett par. V hade långdistansförhållande mellan London och Kalmar i mer än 4 år tills vi äntligen flyttade ihop i Stockholm. Våren 2018 åkte vi på en längre resa till Mexiko och där friade Henrik på en strand i solnedgången. Det var precis som på film, förutom att jag blivit så förvånad att min första reaktion var ”Är du säker, då kan man ju skilja sig?”. Jag återhämtade mig dock snabbt och så svarade såklart ja. Resten av semestern var fantastisk och känns fortfarande som vår smekmånad.

Bröllopsplanering

Isabell: Mycket av planering utgick från att vi ville ha bröllopet över hel weekend och att så många gäster som möjligt skulle kunna bo på samma ställe för att vi verkligen skulle hinna umgås med all familj och vänner, speciellt då en del gäster kom från utomlands (detta var innan corona). Detta avgjorde lokal, och sen bestämde vi tidigt att vi ville ha en trerättersmiddag med italiensk mat och dryck, så vi utgick från temat att det skulle kännas som en stor, uppsluppen familjemiddag, fast med vita dukar. Henrik ville ha ett sensommar bröllop så vi valde höstfärger för kläder, blommor och dekoration, där jag hittade mycket inspiration från Pinterest. Sedan frågade jag vänner som nyligen gift sig eller som jobbar med events om hjälp med praktiska saker som körschema, planera catering etc.

bröllopsblogg

Platsen

Isabell: Vi hade vigsel och fest på samma plats, Villa Björkudden i Stockholms skärgård, ett magiskt sekelskifteshus i vacker skärgårdsmiljö. Vi valde Villa Björkudden eftersom vi kunde hyra hela stället för helgen, ta med egen catering och dryck, samt att större delen av bröllopsgästerna kunde sova över i huset eller på hotell i Vaxholm. Vi hade en BBQ dagen innan för långväga gäster och bröllopssällskapet, och de som kom hjälpte oss göra iordning inför bröllopet i utbyte mot grillat, dryck, bastu, bad och en väldigt rolig sensommar kväll.

förberedelser bröllop
bröllopsblogg
blommor bröllop

Blommorna 

Isabell: En av mina brudtärnor är väldigt kreativ och hon hjälpte mig med all dekoration, och gjorde dessutom både brudbuketten och handledsbuketter till brudtärnorna, en av mina favoritdetaljer från bröllopet. Blommorna gick i samma färgpalett som brudtärnornas klänningar och utöver det hade vi eukalyptusblad i både buketterna och på inbjudningarna. Eftersom vi ville att middagen skulle kännas avslappnad och vara fokuserad på maten så dekorerade vi borden med färsk basilika och timjan som gästerna kunde äta till maten.

brudtärneklänningar
IMG_6705.jpg

Klädseln

Isabell: Henrik visste att han ville ha en mörk kostym i klassiks brittisk stil, vilket han efter en del letande hittade i en affär i Köpenhamn. Sen uppdaterade han och bestmans stilen med smal svart slips, orangea strumpor och bröstnäsduk och Doc Martins.

Jag letade länge efter en minimalistisk brudklänning med långa ärmar utan att hitta något jag gillade. På en resa till London passade vi på att besöka butiken Ghost och inom 20 minuter hade jag bestämt för en väldigt enkel och klassisk krämfärgad sidenklänning, som dessutom var väldigt prisvärd. Henrik var med som smakråd vilket kändes helt rätt, det var ju ändå honom jag ville vara fin för på bröllopet. För brudtärnornas look valde jag en höst/ädelsten färgpalett och sen fick alla välja sina egna klänningar, vilket i slutändan blev olika typer av knälånga omlott klänningar, vilket blev snyggt ihop samtidigt som alla kunde ha sin egen stil.

IMG_6304.jpg

Styling och accessoarer

Isabell: Eftersom min klänning var av ett ganska klassiskt, äldre snitt, ville jag ha en styling som matchade utan att kännas nostalgisk. Det blev en stram låg knut som nog funkat lika bra 1920 och idag. Sminket höll vi mer modernt med bruna och rosa toner. Eftersom vi inte bodde i Stockholm när vi gifte oss så valde jag en stylist som tidigare fixat mitt hår och som jag visste var jätteduktig och så hittade hon hitta en make-up artist till mig. Jag hade stora pärlörhängen och pärlhårspännen för att lyfta min enkla klänning, tillsammans med en ganska maxad guldbrokad jacka som jag hittade på secondhand.

vigsel på brygga bröllop

Vigseln

Isabell: Vi gifte oss på bryggan utanför huset med en vigselförrättare från en de närliggande öarna. Gästerna stod på runt om på ett soldäck. Det hade varit tunga regnmoln hela morgonen, men det sprack upp precis till ceremonin och vi gifte oss med sol och havet som bakgrunden. Jag och brudtärnorna gick in till en bröllopmarsch spelade på nyckelharpa eftersom Henrik spelat det i flera år, och sedan framförde två av Henrik vänner’ Love song number 1’ och ’Bara om min älskade väntar’ vilket var en höjdpunkt. Jag som insisterat på att vi skulle säga något under ceremonin fick knappt fram några ord, men när Henrik läste sina löften (betydligt mer förbered än mig) kändes väldigt speciellt. Andra småsaker som jag tänkt strunta men jag verkligen är glad att vi gjorde var att gästerna slängde rosenblad efter ceremonin och att bestmans lyckades hitta en matta till bryggan så vi inte tappade ringarna i vattnet.

vigsel på brygga bröllop
brudtärneklänningar
vigsel på brygga bröllop
vigsel på brygga bröllop
brudtärneklänningar
IMG_7179.jpg

Om fotografeN

Isabell: Vi ville gärna ha en fotograf men hade inte riktigt utrymme för det i budgeten. Min svägerska tipsade om en barndomskompis som nyligen börjat foto professionellt. Efter att ha sett hennes bilder och ett Skype möte så var det självklart att Sheron skulle fota vårt bröllop. Sheron hade extremt positivt attityd och fast hon inte fotat bröllop innan så förstod hon precis stilen vi ville ha – ögonblicksbilder och inga stela uppställda foton. Jag är verkligen glad att hon var med under dagen och är jättenöjd med bilderna. Det är verkligen värt att ha med en duktig fotograf.

bröllopstårta naked cake
bröllopstårta naked cake
bröllopsmiddag

Bästa minnet från dagen

Isabell: Det var verkligen så många ögonblick, hela bröllopshelgen var en de roligaste helgerna i mitt liv, men jag kommer speciellt ihåg ett ögonblick under middagen när Henrik och jag skålade med varandra, verkligen landade i att vi hade gift oss och tittade runt och såg alla våra vänner och familj skratta och ha roligt. En annan höjdpunkt var dagen bröllopet, när vi insåg att 180 vinglas behövde putsas och våra fantastiska vänner startade en mindre produktionskedja för att lösa detta, hela tiden under prat och skratt.

bröllop blogg inspiration

Tips till andra som planerar bröllop

Isabell: Utgå från er själva och vad som är viktigt för er, men våga också gå lite utanför er comfort zone. Jag är till exempel väldigt glad att vi sa våra löften på ceremonin och dansade första dansen, även om det kändes lite ’cheesy’. Lika glad är jag att vi skippade eftermiddagskaffe och istället serverade bröllopstårtan med prosecco direkt efter ceremonin.

Ett annat tips är att börja leta bröllopsförrättare i god tid och träffade personen innan ni bokar, det är inte alltid person kemin klaffar. Sen är det bra att inse att det är väldigt mycket arbete, speciellt om ni ska gifta er på en ö och ifall det är ni som måste ordna catering, dryck, ljud etc. (istället för hyra en lokal där allt ingår). Vi löste det genom att ta hjälp av vänner - kompisen som är projektledaren hjälpte med planering och styrde under dagen, vännen som kan baka gjorde tårtan, kreativa brudtärnor fixade dukning och dekorationer, och bekanta som jobbar som kock/sommelier stod för catering. Det gjorde det inte bara lättare att njuta av dagen och ha kul, utan gav även vårt bröllop en personlig känsla.

bröllopsmiddag

Fotograf: Sheron Frilander - @photobysheron
Brudklänning: Ghost
Kostym: Drago Suits från Suitsupply Copenhagen
Festlokal: Villa Björkudden, Tynningö
Ringar: Rikke Rohde - AMOKsmykker
Hårstylist: Elin Nyberg
Makeup: @Aymakeup via dashl.se
Catering: Carl Holmquist & Co