Septemberbröllop Med Bohemiska Influencer På Örenäs Slott: Sanna + Andreas

Veckans nya bröllopsberättelse är från Sanna och Andreas som gifte sig på Örenäs Slott i Skåne den 1 september 2018. Bakom kameran stod bröllopsfotografen Denise Lissert som fångat dagen med bravur. Med djupa toner i blomsterval, vacker brudklänning och stilig kostym inspireras vi att detta härliga septemberbröllop där brudparet sa ja till varandra under ett valnötsträd.

Så träffades brudparet

Sanna: Vi träffades 2007 då våra vägar möttes på samma arbetsplats. Förlovningen skedde 2017-08-01 då vi firade 10år tillsammans. Min man hade planerat en överraskning. Jag fick veta på morgonen att vår son skulle spendera dagen och natten hos mina föräldrar. Även vi skulle packa en övernattningsväska. Sagt och gjort bar det iväg och vi checkade in på Örenäs Slott. Vi avnjöt en fantastisk 3 rätters middag med utsikt över Öresund. Efter middagen tog vi en promenad. Plötsligt stannar vi till och han går ner på knä och friar. Känslorna var överallt och tårarna sprutande. Det var det enklaste frågan jag någonsin behövt svara på!

brudklänning i spets

Brudklänningen

Sanna: Jag hade en ganska så klar bild på vad jag var ute efter. Spets (gärna grövre), ärm, inte kritvit (gärna någon underton), åtsittande med släp. Dock var det inte lätt för mig att hitta. Efter ex antal provningar och ingen klänning så började stressen komma. Skulle jag hitta det jag var ute efter eller skulle jag vara tvungen att tänka om? Så en tidig vår dag i Malmö så hittade jag den! Direkt jag såg den så visste jag att det var rätt klänning för mig! Letandet var äntligen över! :)

Bröllopsblogg Sisters in Law

Brudgummens klädsel

Sanna: Andreas var ute efter en old english gentleman look, gärna i tweed. Hans letande gick väldigt smidigt. En decemberdag gick vi spontant in i en butik i Helsingborg. De plockade fram skjorta, kostym, slips och skor. Allt var perfekt! Dock fattades västen, men som tur var så hade butiken ett samarbete med en skräddare som hjälpte till att sy upp en väst som skulle passa outfiten.

brudklänning i spets

Bröllopsplanering

Sanna: Platsen, Örenäs Slott, var vår största inspirationskälla. Det var där vi förlovade oss, varför inte knyta ihop säcken och även ha sitt bröllop där? Vi visste direkt att vi båda gillade en mer bohemisk stil och tyckte att detta kunde passa bra till platsen. Vi visste också egentligen redan innan vi förlovade oss, att om vi någon gång skulle gifta oss, så skulle det bli en utomhusvigsel.

örhängen bröllop
hårsmycke bröllop

Styling och accessoarer

Sanna: Jag ville gärna ha ett hårsmycke. Förälskade mig i Made by P's kreationer. Jag tog kontakt med Petra och bestämde träff. Hon designade och skapade ett fantastisk hårsmycke till mig!

First Look Bröllop 2840.jpg
Bröllopsblogg2972.jpg

Vigselringarna

Sanna: Andreas ville ha något enkelt. Han valde därför en bredare ring i vitt guld. Jag visste att jag ville ha något "användarvänligt". Dvs. jag ville inte ha något som "sticker upp". Efter en hel del inspirationssökande så hittade jag äntligen en ring. En ring i vitt guld med rundade former och diamanter runt om. En ring av Georg Jensen.

Bröllopsblogg2895.jpg

Om fotografen Denise Lissert

Fantastisk fotograf! Denise är en god väns svägerska. Efter att ha kommit i kontakt med Denise och gjort en provfotografering, så kände vi att hon förstod vilken typ av bilder vi var ute efter. Därför var beslutet inte så svårt!

Septemberbröllop i Skåne
Septemberbröllop i Skåne
Septemberbröllop i Skåne

Blommorna

Sanna: Vi ville ha spretiga och lite busiga buketter och dekorationer i mörkare toner. Mycket grönt i olika nyanser.

brudbukett september
Septemberbröllop i Skåne
Septemberbröllop i Skåne
utomhusbröllop corona 2020

Vigseln

Sanna: Vigseln skedde utomhus på Örenäs slott under ett gammalt turkiskt valnötsträd. Trädet hade dekorerats med tyg som hängde ner. Bänkar stod uppradade i en v-formation mot vigselplatsen. På marken låg en matta som vi stod på under vigseln och på sidorna stod 2 stora blomsterdekorationer. Vigseln utfördes av en fantastisk präst, Elna, som vi lärt känna via min mans svägerska. Vigseln inleddes med en akustisk version av “Nothing else matters” (min man är ett stort Metallica fan). Under vigseln spelade och sjöng en av min mans bästa vänner två låtar. “Marry me” med Train och “Say you won't let go” med James Arthur.

Utomhusbröllop september
utomhusbröllop sverige höst
höstbröllop med utomhusceremoni
byta ringar bröllop
höstbröllop med utomhusceremoni
höstbröllop med utomhusceremoni
bordsplacering bröllop
bröllopsmeny
bröllopstårta naked cake

Tips till andra som planerar bröllop

Var ute i god tid och ta hjälp av nära och kära!! Det är ganska mycket man att tänka på när man planerar ett bröllop. Var därför ute i god tid, även med de små sakerna. Tiden går fort när man planerar ett bröllop! Och när den stora dagen äntligen kommer så ska ni ta det lugnt och njuta. Låt därför nära och kära hjälpa er med "det sista piffet". Och skulle ni missa något litet piff. Kom ihåg, det är ingen annan än ni som vet att det skulle varit där!

bröllopsfotograf skåne

Fotograf: Denise Lissert 
Brudklänning:  Enzoani, Malmö
Kostym: Tagliatore, Helsingborg
Festlokal och mat: Örenäs slott, Skåne
Florist: Anna Gouteva
Ringar: Georg Jensen
Trycksaker: Vistaprint och citykopia i Helsingborg
Hårstylist: Bellezza i Helsingborg (Jessica)
Makeup: Karisma i helsingborg (petra)