Storslaget Tredagars Junibröllop i Italien: Elin + Marcus

När Elin och Marcus gifte sig i juni 2019 bjöd de in till en storslaget bröllopsfest i Piemonte, Italien, som vi idag ska få ta del av. Fotograf- och videografparet Hasselströms dokumenterade hela helgen och vi ska få börja med att få se några bilder från fredagen, för att sedan få njuta av mängder av vackra bilder från bröllopsdagen. Avslutningsvis får ni även se en bröllopsfilm från dagen, och vi säger bara WOW! Luta dig tillbaka och njut av detta otroligt vackra bröllop mellan Elin och Marcus.

bröllop i italien

Så träffades Elin och Marcus

Elin: Jag hade min första utekväll hemma i Borås på länge. Jag och min bästa vän hade varit ute och rest i tre månader. Jag var sååå glad över att vara hemma. Vi var på Xoy, ett uteställe i Borås. Vi dansade, jag vände mig om och där stod Marcus. Vi dansade och jag kommer ihåg att jag frågade vad han hette, men visste inte vem han var. (vilket man typ borde veta eftersom alla vet vilka alla är i Borås) Dagen därpå började han följa mig på Instagram och någon dag efter det kontaktade Marcus mig på Facebook. Det tog en månad innan vi sågs igen, jag minns att jag var så otroligt nervös innan jag kom till Marcus lägenhet. Vi hade en helt otroligt bra första dejt, lite för bra. Dagen därpå skulle han åka iväg till USA med ett gäng vänner och jag tänkte att "Jaha, det var väl det" Men Marcus började ringa mig ett flertal gånger under resans gång. Minns hur glad och pirrig jag blev varje gång displayen visade hans namn. Han kom hem en enda dag ifrån USA, för sedan skulle han iväg på januariturnen och VILLE TRÄFFA MIG!!!! Då förstod jag att han nog tyckte om mig och sedan dess har vi varit oskiljaktiga. 

Marcus överraskade mig på julafton med en väldigt fin present. Nämligen en resa till Dubai. Vi har varit där innan, vår första resa tillsammans var till Dubai. Nu i efterhand nästan ännu finare att han just friade till mig där. Vi hade haft en helt fantastisk dag, legat och solat, tagit varsin massage på hotellet och mådde helt enkelt väldigt bra. När kvällen närmade sig berättade Marcus att han hade bokat en restaurang och att vi behövde gå om en stund. Det konstigaste är att jag inte märkte någonting, jag har alltid föreställt mig att jag skulle veta. För att jag kan se och vet hur han är när han är nervös. Men han var så lugn och som vanligt. Vi närmade oss restaurangen, det såg så himla fint ut. Längst ut på palmen i Dubai. Personalen frågade om vi ville åka golfbil ut till restaurangen men vi valde att gå. Det skulle ta ca 7 minuter att gå sa dom. Vi gick och småpratade, det var så fint överallt. När vi såg den långa bryggan ut till restaurangen vände jag mig om och där stod han på knä. Jag blev sååå chockad men självklart helt överväldigad och så lycklig. Den stunden var SÅ fin, vi var alldeles ensamma med Dubai i bakgrunden.

Bröllop i Italien
Bröllop i Italien
Bröllop i Italien

Tema och inspiration för bröllopet

Vi hade inget speciellt tema men färgerna gick i vitt, grönt och rosa. Vi visste att vi skulle vara på en väldigt vacker plats, Villa La Madonna och vi kände oss väldigt trygga med det. Det vi framförallt ville var att vårt bröllop skulle vara bjussigt, att våra vänner skulle trivas och ha det riktigt bra, att hela helgen skulle vara en stor härlig fest.

Hasselströms_ElinMarcus_2019_Bröllopshelg(7).jpg
Hasselströms_ElinMarcus_2019_Bröllopshelg(245).jpg
dagen före bröllopet
Bröllop i Italien
Bröllop i Italien

Platsen för bröllopet

Vi har de senaste tre åren bott i Italien och förälskat oss i landet. Villa La Madonna kändes som den mest självklara platsen för oss att ha vårt bröllop på. Det kändes så rätt. Hela stället är alldeles underbart, rummen, poolområdet, maten, personalen, ja allt. Det var en dröm att få gifta oss där. Vår bröllopshelg blev mer än vad vi någonsin kunnat önska oss. Helt magiskt.

Tre dagars bröllopsfest i Italien
Tre dagars bröllopsfest i Italien
destinationsbröllop i italien
Bröllop i italien_2019_Bröllop(98).jpg
Bröllop i italien_2019_Bröllop(99).jpg
Bröllop i italien_2019_Bröllop(101).jpg
brudklänning med släp
makeup bröllop
Bröllop i italien_2019_Bröllop(85).jpg
vigselringar bröllop
pionbukett bröllop
håruppsättning brud
Bröllop i italien_2019_Bröllop(137).jpg
Bröllop i italien_2019_Bröllop(119).jpg
brudklänning med släp

Brudklänningen

Elin: Jag trodde jag var ute i god tid när jag tog med mig mina brudtärnor för en helg uppe i Stockholm i november, där jag skulle prova brudklänning. Givetvis hade jag kollat på brudklänningar på Pinterest långt innan dess och trodde jag visste på ett ungefär vad jag var ute efter. Men det visade sig bli en helt annan typ av klänning jag valde. Vilket är väldigt kul för jag hade fått höra av bekanta att det hade blivit så för dom också. Leveranstiden var mellan 6-7 månader så jag kände att jag behövde bestämma mig där och då. Klänningen jag valde var väldigt vacker och så fort jag fick på mig den kände jag att det här är klänningen jag ska ha när jag gifter mig med min Marcus. 

brudklänning med långt släp
brudklänning med släp + slöja

Brudens val av accessoarer

Elin: Jag har alltid drömt om att gifta mig i ett par Manolo Blahnik sedan jag såg Carrie i Sex and the city. Eftersom min klänning var ganska "mycket" valde jag att ha bara örhängen, ett par små diamant örhängen. Valet av frisyr var jag väldigt osäker på i början men jag valde sedan att ha en uppsättning, det blev väldigt fint och kändes roligt eftersom jag aldrig nästan har någon slags uppsättning. 

brudgum smoking

Marcus val av bröllopsklädsel och accessoarer

Marcus: Jag var ute efter en svart smoking redan från första början. När jag väl bestämde mig för ett ställe, tog jag med mig min bestman och åkte dit. Där skräddarsydde de en smoking både till mig och min bestman. Precis innan vi åkte till Italien var jag och fixade både håret och skägget. Körde på hur jag brukar ha det. Min enda accessoar jag bar under bröllopet var min klocka.

Bröllop i italien_2019_Bröllop(276).jpg
Bröllop i italien_2019_Bröllop(288).jpg
Bröllop i italien_2019_Bröllop(293).jpg
First look bröllop
First look bröllop
First look bröllop
First look bröllop
First look bröllop
First look bröllop
First look bröllop
bröllopsfotograf
utomhusceremoni italien vinrankor

Vigseln

Elin: Det började ösregna två timmar innan vigseln och vi skulle vara ute vid vinrankorna. När gästerna skulle ses vid 17.00 regnande det fortfarande. De började planera om att vigsel skulle vara inne istället. Men vi valde att vänta en liten stund ändå. Och tur var väl det, för efter ett tag slutade det faktiskt att regna. Gästerna satt på höbollar bland vinrankorna och jag tog min pappa under armen. Vi gick gången fram och min vän Amina sjöng bröllopsvisan. Där framme stod han, min blivande man. Att få se honom så rörd var så otroligt fint. Hela vigseln var sååå mäktig. Den känslan, oslagbar. Vi sa våra löften till varandra och det var helt klart den finaste stunden under hela vigseln.

utomhusceremoni italien vinrankor
utomhusceremoni italien vinrankor
utomhusceremoni italien vinrankor
utomhusceremoni italien vinrankor
utomhusceremoni italien vinrankor
utomhusceremoni italien vinrankor
utomhusceremoni italien vinrankor
utomhusceremoni italien vinrankor
utomhusceremoni italien vinrankor
utomhusceremoni italien vinrankor

Blommorna

Elin: Min favoritblomma är pion så jag ville väldigt gärna att min brudbukett skulle bestå av pioner, både vita och rosa. Sedan hade vi brudslöja och rosor som prydde alla borden. Jag litade på att Helén som driver stället skulle välja fina blommor åt oss och det gjorde hon verkligen.

Bröllop i italien_2019_Bröllop(445).jpg
Bröllop i italien_2019_Bröllop(489).jpg
Bröllop i italien_2019_Bröllop(495).jpg
brudskål bröllop
bröllopsmiddag bordsplacering
bordsplacering bröllop
bordsplacering bröllop
tal bröllop
bröllopstal
tal bröllop
gäst på bröllop
bröllopsfest
bröllopsfest
solnedgång porträtt bröllop golden hour
solnedgång porträtt bröllop golden hour
solnedgång porträtt bröllop golden hour

Bästa minnena från dagen

Elin: Stunden på rummet med mina brudtärnor var så mysig och fin. "The first look" med Marcus var också en så himla fin stund. Första gången vi såg varandra, och han fick se mig i min klänning. Pirrigt. När jag går med min pappa längst altaret och jag ser att Marcus gråter. Han brukar inte gråta och det kändes extra fint att han faktiskt gjorde det. Hela middagen, så mycket kärlek. Alla tal, alla människorna på plats. Bara kärlek. 

Marcus: När jag såg Elin komma längst altaret. Kan inte beskriva hur mäktig den känslan var. Det var så mycket känslor på en och samma gång. Stunden precis efter vigseln var också så fylld med känslor, nu var vi gifta! Sedan är givetvis hela middagen ett minne jag aldrig glömmer.

solnedgång porträtt bröllop golden hour
solnedgång porträtt bröllop golden hour
solnedgång porträtt bröllop golden hour

Om fotograferna Hasselströms

Vi blev tipsade av videografen Maria Broström om paret Hasselström. Vi tittade igenom deras portfolio och älskade hur de fångade känslan i sina bilder. Vi kontaktade dom och de ville gärna vara med under vår bröllopshelg. Vi är SÅ glada och otroligt tacksamma över att just dom var med under vår största dag i livet. Så otroligt fina människor och oerhört duktiga.

solnedgång porträtt bröllop golden hour
solnedgång porträtt bröllop golden hour
bröllopstårta
bröllopstårta + bröllop + confetti

Tips till andra som planerar bröllop

Vi har tyckt om att, från att vi började planera bröllopet för 1,5 år sedan, att få den tiden till att längta, planera, njuta, fantisera. Det var en härlig tid. Ett annat tips är förbereda allt i bra tid innan den stora dagen är kommen, för då ska man bara njuta och vara i nuet. Vi valde att ha bröllop i dagarna tre och det kommer vi aldrig ångra, en dag går alldeles för fort. Nu fick vi njuta lite extra.

bröllopsdans

Se också bröllopsfilmen från Elin och Marcus dag nedan.

Tack Elin och Marcus för att ni valde att dela med er av er dag här på Sisters in Law!


Fotograf och videograf: Hasselströms
Plats för bröllopet: Villa La Madonna, Piemonte Italien
Brudklänning: Crystals Design Couture, köpt på Milagro i Stockholm
Kostym: Skräddarsydd hos Divanti
Ringar: Engelbert stockholm
Trycksaker: Elins art studio
Hår och makeup: Amina Madueno