Lantligt Majbröllop i Norrländskt Landskap: Mari + Joel

En liten bit utanför Örnsköldsvik i Ångermanland finner vi Östansjö Fäbodar, där Mari och Joel valde att gifta sig i maj 2019. Gården är en familjegård, och sedan paret träffades har det varit ett drömställe att hålla ett bröllop på. I efterhand beskriver bruden Mari hennes och Joels bröllop som en dag av glädje och kärlek, delad med vänner och familj. Vi skulle även vilja beskriva det som ett underbart lantligt bröllop i det magiska Höga Kusten-landskapet precis när sommaren vaknar till liv. Tillsammans med foton från Mirjam Nordkvist lämnar vi nu över ordet till Mari som får ta oss igenom bröllopsdagen.

bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration

Så träffades Mari och joel

 Mari: Vi träffades i Uppsala på nattklubben Birger Jarl. Man kan tydligen möta sin livs kärlek på krogen, även om det tog lite tid innan jag förstod att han var just det. Tur att Joel visste vad han ville och väntade in mig! När vi till slut blev ett par, tog det inte lång stund förrän vi flyttade ihop. Sen kom barn nr 1 och även nr 2. En kväll hade vi lyxat till det med barnvakt och restaurangbesök. Då gick Joel ner på knä och friade, jag blev så otroligt överraskad men det var ju ingen tvekan - klart jag sa JA!

bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration

Naturnära vigsel i norrland

Mari: Vigseln var borgerlig och vi kunde planera och göra denna stund precis efter vad som passade oss bäst. Det blev fantastiskt fint! Min bror Henrik och hans kompis Anders spelade Delsbo brudmarsch som ingångslåt. Efter detta följde välkomstprat av vår vigselförrättare Charliene Kiffer Goude (en vän från mina hemtrakter) och sedan sång av George Shaid. Han sjöng "den jag kunde va" av Mikael Wiehe. Texten är SÅ vacker och passar väldigt bra in på vårt liv tillsammans. Därefter läste vår äldsta dotter (8 år) en dikt om kärlek. Här var inte ett öga torrt tror jag! Hon var så duktig och modig, jag är helt imponerad! Sedan sjöng min bror Allan Edwalls låt "kärleksvisa" och han spelade både munspel och dragspel, blev kompad av Anders på fiol. Efter detta sa vi JA till varandra och kunde kyssa varandra som man och hustru. Charliene läste också en jättefin dikt om kärlek, som verkligen passade oss. 

Sedan var det dags för en av mina närmsta vänner Zarah, tillika en av tärnorna, att framföra en sång. Hon hade fått fria händer för tolkning, och det visade sig att hon övat tillsammans med båda mina bröder och George. Det var SÅÅ mycket känsla och glädje i den låten! "I love you always forever", en klassisk nittiotalsdänga som väcktes till liv igen! Vi gick ut till fiol och dragspel, denna gång Marsch från Bredbyn. Mycket vackert!

Efter vigseln serverades tårta och kaffe på fäbodvallen.

bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration

Mari: Vigselplatsen är bland de vackraste platserna vi vet! Första gången Joel tog med mig dit vet jag att jag tänkte att "HÄR skulle jag kunna gifta mig!" Men det vågade jag ju inte säga nåt om då, när vi bara varit tillsammans några veckor! Joels familj/släkt äger en av fäbodarna på vallen, så det är en plats vi besöker regelbundet. 

Festen hölls på Dekarsögården, som också ligger fantastiskt fint och närmare vår bostad. Här kunde vi erbjuda våra gäster övernattning och vi tyckte att lokalen hade det vi sökte.

bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration

Bästa minnet från bröllopsdagen

Mari: När vår dotter läste dikten och det hördes ett sus av gråt och snörvel på min högra sida (där tärnorna stod och försökte hålla ihop sig Utan näsdukar var de också, haha!). Och sedan när vi kom fram till festplatsen överraskade gästerna oss med en "korridor av vimpelband" som vi skulle springa igenom, sedan blev vi hissade i luften!

bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration

klädsel för den stora dagen

Mari: Jag tyckte mest att det kändes besvärligt och läskigt att komma igång med köp och prov av klänning. Testade att köpa hem några via nätet bara för att få en känsla, men det gick inget vidare. Jag fick tips om en sömmerska i Sundsvall och tog kontakt med henne. Hittade min drömklänning på första försöket, det var en sådan lättnad! 

Eftersom vi redan bestämt att tärnornas klänningar skulle gå i grönt, blev det naturligt med svart kostym för Joel. Jag är annars lite kär i mörkblått med bruna detaljer, men det kändes för rörigt. Dessutom hade han ingen bra svart kostym, så det var en till bidragande faktor.

bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
håruppsättning brud bröllop
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration

Blomsterkreationer

Mari: Mina underbara vänner Hanna och Anna fick tidigt frågan om de ville vara blomsteransvariga, och tackade ja. Det hade inte kunnat blivit bättre! Så fantastiskt vacker brudbukett och övrig blomster! Känns extra fint att de lagt ner så mycket kärlek och planering, då betyder blommorna ännu mer. Vi kollade och bollade mycket idéer via Pinterest där vi delade album med varandra.

bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration

lantlig bröllopsinspiration

Mari: Att medvetet hålla och bestämma ett tema tyckte jag var svårt! Men såhär i efterhand känns allt väldigt genomtänkt och som att "den röda tråden" liksom kom av sig självt. Vi ville verkligen spegla oss och det var viktigt med bra mat och att våra gäster får en härlig dag. Färgerna gick i vitt, koppar och grönt med en känsla av skog och vår kan man säga.

Vi har planerat bröllop i flera år, haha! Frieriet skedde redan december 2014, så vi har haft en hel del tid på oss kan man säga! Man hinner googla, läsa tidningar och böcker och lyssna på poddar ganska mycket under den tiden. Det viktigaste för oss var att få till en riktigt härlig, rolig och glad dag tillsammans med vår familj och våra vänner.

bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration

Om fotografen mirjam nordkvist

Mari: Jag har följt Mirjam på Instagram i många år. När vi flyttade från Uppsala till Övik hade hon och hennes familj ganska precis också gjort exakt det, lustigt sammanträffande! Hon fotade bebisbilder på vårt tredje barn, och lite familjebilder. Så vi visste vem hon var och gillar hennes stil väldigt mycket. Hon var så himla proffsig och "snabb" minns jag att jag tänkte på bröllopsdagen. Vi kan inte vara mer nöjda med våra bilder, vilka minnen vi fått tack vare henne!

bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration

Tips till andra par som planerar bröllop

Mari: Tänk efter och tänk om, och tänk igen! Men det beror ju på hur man är som person. För oss har det varit bra med mycket tid, det är hur mycket som helst som vi tagit nya beslut om! Vi har bland annat planerat för både vinterbröllop och vigsel i kyrka, till exempel!

bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration
bröllopsberättelse+lantligt+inspiration

Fotograf: Mirjam Nordkvist
Brudklänning: Helena Granby design, Sundsvall.
Kostym: Tiger of Sweden
Festlokal: Dekarsögården, Örnsköldsvik
Florist: Hanna Centervall och Anna Wejde
Hårstylist: Isabelle Sundberg
Makeup: Annelie på Make up Store, Örnsköldsvik