Rustikt Sommarbröllop med Utomhusvigsel på Västkusten: Elisabet + Mathias

Ett avslappnat bröllop på västkusten med rustika influenser. Det är ledorden för dagens bröllopsfest. Tillsammans med bilder från Amanda Falkman får vi idag ta del av den underbara dagen då Elisabet sa ja till sin Mathias. Det blev ett fantastiskt bröllop med vigsel precis vid en mysig vik och festmiddag i en rustik lada.

Vi säger stort grattis till brudparet, och tack för att vi får ta del av er vackra dag!

bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse

Så träffades brudparet

Elisabet: Två bohuslänningar som av en slump träffas på en bar i Stockholm och där den ena är modig nog att fråga den andre om dennes telefonnummer. Fem år senare så friar samma modiga person en blåsig dag i Göteborg och den andre får återigen möjligheten att säga ja.

bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse

Brudklädsel

Elisabet: Mathias valde en mörkgrå kostym som kompletterades med hängslen och en mönstrad fluga för att skapa en uppklädd men lite ledigare känsla. 

Jag visste tidigt att jag ville ha en mer bohemisk klänning som var skön att ha på sig och enkel att röra sig i. Jag hittade tidigt en klänning när jag letade inspiration på näten men som jag inte vågade köpa då den behövde beställas från USA utan möjlighet till retur. Efter många månaders letande efter något liknande, utan resultat, så beställde jag lite nervöst tillslut hem klänningen ändå och efter några mindre justeringar fick jag min drömklänning!

bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse

Blommorna

Elisabet: Vi hade inga blomsterdekorationer utöver min och tärnornas buketter. Jag ville verkligen ha en stor och yvig bukett och letade med ljus och lyckta efter en florist i området som gjorde den typen av buketter och hittade av en slump en tjej på Instagram som precis hade startat eget och hon gjorde de mest magiska bukterna åt oss.

bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse

Mysigt sommarbröllop på västkusten

Elisabet: Vi är bosatta i Stockholm men kommer båda från Bohuslän varpå det kändes självklart att vi skulle ha vårt bröllop någonstans på Västkusten. Då Mathias är från Lysekil och det är där vi spenderar våra sommar så låg det självklara valet på att vara just där. Vi visste tidigt att vi ville ha bröllopsfesten i någon typ av lada, loge eller någon annan typ av rustik lokal men tyvärr är utbudet av den typen av festlokaler i området lika med noll. Vi satt i veckor och letade efter en lokal som vi skulle kunna vara i och de få vi hittade i området var redan fullbokade. Genom kontakter lyckades vi tillslut hitta en lada som i vanliga fall används som båtförvarning och som vi fick lov att använda. Det innebar även att vi skulle behöva göra allt själva. Det fanns verkligen ingenting i ladan utom en slang med rinnande vatten, men för att få det bröllopet vi ville ha antog vi oss utmaningen. Med mycket hjälp av våra familjer och vänner så lyckades vi på en vecka att förvandla ladan till vår drömfestlokal. 

När man gifter sig på västkusten så känns det även självklart att man ska gifta sig vid vattnet. I närheten av ladan där vi hade bröllopsfesten så finns det en privat vik som blev den perfekta bröllopsplatsen. Från den kunde vi även tillsammans med våra gäster gå till mottagningen direkt efter vigseln.

bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse

Om fotografen amanda falkman

Elisabet: För mig var det en av de absolut viktigaste sakerna att hitta en fotograf som kunde föreviga vår dag. För Mathias var det inte lika självklart så här behövdes det lite övertalning. Idag är däremot både han och jag väldigt glada att jag kan vara väldigt envis då vi har de mest fantastisk bilderna som minne. Efter mycket letande på internet kom vi i kontakt med Amanda via en annan fotograf och vi fastnade direkt för hennes bilder.

Vi ville inte ha de klassiska skira bröllopsbilderna med mycket motljus där allt känns lite forcerat. Amandas bilder har ett vackert djup i sig och som berättar en historia. Varken Mathias eller jag gillar att vara med på foton och kanske inte är de mest fotogeniska, men ALLA bilder som Amanda tog ser vi helt fantastiska ut på. Amanda fick oss att känna oss så avslappnade och under vigseln och mottagningen så märkte vi knappt av att Amanda var där och tog kort.  Jag tittar fortfarande ofta på våra bilder och blir alldeles varm i hjärtan för att Amanda har fångat vår dag så fint, och inte bara oss, utan även alla våra gäster och hela vår dag.

bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse

romantisk vigsel vid vattnet

Elisabet: Vi hade en enkel borglig vigsel vid vattenkanten vilket fångade upp just den härliga västkustkänslan vi var ute efter. Den enda attiraljen vi förberett var en blomsterbåge där vi skulle stå under själva vigseln. Våra gäster stod samlade vid vattnet och lyssnade till det fantastiska bandet vi hittat, medans vi sakta promenerade ner till vigselplatsen och tonerna av livemusik.

bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse

Rustikt bröllop i naturnära färger

Elisabet: Vi hade inget särkilt tema för vårt bröllop. Däremot ville vi fånga känslan av att bröllopet skulle vara avslappnat, rustikt och i naturnära färger. Vi ville också sätta vår egen prägel på bröllopet och vi planerade själva hela bröllopet i minsta detalj. Allt från att vi designade våra egna inbjudningskort till att vi målade bordsnumreringen till att vårt dessertbord var en sammansättning av tårtor och kakor gjorda av våra egna familjer.

Vi letade efter mycket inspiration på nätet och andra DIY bröllop där vi dels tittade mycket på Pinterest men vi kikade också mycket just på de bröllop som publicerades här på Sisters in Law.

bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse
bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse

Tips till andra som planerar bröllop

  • Om ni liksom vi gör allt själva, var ute i god tid. Det blir alltid stressigt i slutet men välj också vad som är viktigt att göra. Det är ingen förutom ni som vet vad ni hade tänkt er, om något skulle gå fel eller missas så är det inget era gäster kommer lägga märka till.

  • Anlita en fotograf som kan fånga er dag. Det är värt varenda krona att ha fina foton från hela dagen.

  • Slappna av och låt toastmastrarna hålla i trådarna under dagen. Man upplever sin bröllopsdag endast en gång så ta tillfället i akt att bara njuta.

bröllop+bohemiskt+bröllopsberättelse

Fotograf: Amanda Falkman
Kostym: Tiger of Sweden
Skjorta: Eton
Fluga: Metzerverket
Festlokal: Privat lada utanför Lysekil
Florist: Blomstra Design
Ringar: O'Dwyer