Ge Bort Fröer i Bröllopsgåva Till Gästerna + Odla Dina Egna Blommor Till Brudbuketten

 
impeccta.jpg
 

Många brudpar väljer att ge en gåva till sina gäster på bröllopet. Något som de kan ta med sig hem och spara. Något vi har sett att fler och fler gör är att ge bort fröer som gåva till sina bröllopsgäster. En otroligt fin gest som låter dagen spridas vidare i mer än minnen och fotografier. Vik en egen fröpåse där ni sätter era initialer och datum för bröllopet på och fyll påsen med fröer!

En fin idé är att ge bort fröer i blomstersorter som återfinns i brudbuketten eller runt om i naturen där bröllopet hölls. Eller varför inte ge bort grönsaksfröer som återkopplas till middagen ni åt?

Fotograf:  Wesley Vorster

Fotograf: Wesley Vorster

Impecta är ett svenskt familjeföretag i Södermanland som drivs av odlare. Begrepp som kvalitet, arv och hållbarhet är centrala för dem och de väljer omsorgsfullt ut frösorter som passar det nordiska klimatet. De brinner för äldre växter, unika och svåråtkomliga sorter som är värda att bevara för kommande generationer. I deras frösortiment finns allt från blommor och grönsaker till buskar och träd, och de erbjuder även ekologiska fröer till krydd- och grönsaksväxter.

Mer om de Ekologiska fröerna

Att odla ekologiskt är att odla naturligt. Du väljer bort gifter och konstgödsel. Komposten blir din bästa vän och belöningen blir välsmakande och nyttiga grödor. Impectas Ekofröer är godkända enligt EU:s förordningar om ekologisk produktion, som bland annat kräver att inga artificiella bekämpningsmedel eller andra kemikalier har använts i fröproduktionen.

Hur fint vore det inte att själva odla grönsaker som ni sedan kan servera på bröllopet? Och då även ge en liten fröpåse med samma frön till gästerna! Vi ser framför oss ett bröllop med temat “Trädgård”, visst vore det härligt? Någon som funderar över det temat till bröllop 2020 kanske?

Så blommor till din egen brudbukett och blomsterdekorationer

Ska du gifta dig 2020 eller senare kan du redan nu börja fundera över om du ska odla blommor till din egen brudbukett. För er som gillar den lantliga / vilda looken så kan vi isåfall tipsa om sortimentet Nordiska Vildblommor. Vi rekommenderar dock att du pratar med en florist eller söker dig till vilka blomstersorter som passar att binda till en bukett. Vissa vilda blommor sloknar snabbt och är därför inte att rekommendera till en brudbukett.

Spana in Impecta om du är nyfiken över deras sortiment. Se även Impecta på Instagram för mer inspiration.