Lantligt Junibröllop: Rebecca + Hampus

Den 30 juni 2018 vigdes Rebecca och Hampus i Odensåkers kyrka, som ligger nästan exakt mellan Mariestad och Skövde. De anordnade ett lantligt bröllop i romantisk stil med vackra detaljer som osar svensk sommar. Bröllopsfotografen Linn Carlson var på plats för att föreviga brudparets dag och nu ska vi få ta del av bilderna tillsammans med en berättelse från bruden Rebecca.

rebeccahampus6.jpg

Så träffades Rebecca och Hampus

 Rebecca berättar: Vi träffades i Göteborg. När jag såg att han jag var hemligt förtjust i som tonåring flyttade dit såg jag min chans. Jag skrev och frågade om han ville ha en guidad tur som nyinflyttad göteborgare och det ville han. Två år senare gick han ned på knä på Vanns spa och frågade om jag ville gifta mig med honom. Det ville jag.

Rebecca: Vi hade ett lantligt bröllop med mycket spets, vilda blommor och skrivmaskinstryckta bokstäver på placeringskorten. Inspiration till att ingå äktenskap har vi fått från våra familjer, vänner och bekanta. Att se människor i ens närhet dela detta band och vila i friden av ha gett den man älskar löftet om evig kärlek. Det är stort.

rebeccahampus58.jpg
rebeccahampus60.jpg

Klädsel, accessoarer och blommor

Rebecca: Jag visste att min klänning skulle ha spets och vara långärmad. När jag hade bilden färdig var det inte så svårt att hitta min klänning. Att ha en blomkrans har jag också vetat att jag ville ha sedan flera år tillbaka. Brudslöja fick det bli och till det lockigt hår. Blommorna skulle vara livliga och vilda. Min bukett skulle vara stor och ta plats.

om Platsen

Rebecca: Vi hade både vigseln och festen i Odensåker, några kilometer från där jag är uppväxt. Det var den första platsen vi kollade på och det fanns inga tvivel. Där skulle vi vara. De fantastiska vyerna mot sjön Östen, öppna fält och hagar inramade med stenmurar.

Vigseln

Rebecca: Vigseln var fantastisk. Mina tre tärnor gick in före mig till instrumental pianomusik. Där framme stod min blivande man och väntade på mig. Jag gick in till låten Perfect med Ed Sheeran i fiolversion. Det var så mycket kärlek i kyrkan och det var häftigt att få inför alla säga Ja till varandra.

Bröllop + kyrklig vigsel + kasta ris

Om fotografen Linn Carlson

Rebecca: Vi valde Linn för att vi sett så fantastiska bilder hon tagit tidigare. Vi kände att hon skulle fånga den känslan på bilderna som vi var ute efter. Och det gjorde hon verkligen!

Tips till andra

Kom ihåg varför ni gör det. Mitt bland beställningar av tårta, buketter, val av bordsplaceringskort och dekorering av lokal. Och kom ihåg att det är efter den stora dagen som allt börjar.

Lantligt bröllop

Fotograf: Linn Carlson
Festlokal: Logården i Odensåker, Mariestad
Plats för vigsel: Odensåkers kyrka
Florist: Växthuset, Skövde
Catering: Mattipset, Skara