Vackert Sommarbröllop I Trondheim: Kristin + Matias

Det är måndag och dags för en ny bröllopsberättelse! Den här gången tar vi oss upp mot polcirkeln, och över till vårt grannland Norge. Kristin och Matias gifte sig i augusti förra året, i Kristins hemstad Trondheim. Paret ställde till med en ljuvlig tredagarsfest tillsammans med inresta vänner och familj. Det är ett underbart bröllop med bohemiska influenser och underbar natur i sensommarskrud. Vi låter bröllopets brud Kristin få berätta om sin stora dag, tillsammans med härliga bilder från den Umeåbaserade fotografen Matilda Audas Björkholm.

bröllop+sisters in law
KristinochMatias(webb-format)-51.jpg
bröllop+sisters in law

Så möttes paret

Kristin: Jag och Matias träffades när jag var utbytesstudent i Finland för några år sedan. Från första stund var jag väldigt tagen av hans visioner och värderingar. När utbytesåret var slut flyttade jag tillbaka till Norge, men efter ett år av långdistansförhållande så bestämde vi oss för att det skulle vara han och jag, i samma stad.

bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law

Inspiration för bröllopets tema

Kristin: Vårt bröllop var en väldigt avslappnad, romantisk och elegant sommarfest i Trondheims vackra landskap. Vårt tema var boheminspirerat med ljusa toner, och det var viktigt för mig att så mycket detaljer som möjligt var hemmagjorda. Tårtan var, till exempel, gjord av en av mina vänner. Vi gjorde även egna tallrikar i björkträ, och min mamma stod för skapandet av bordsdekorationerna och blomsterkreationerna.

Det var även väldigt viktigt för oss båda att vår bröllopshelg skulle reflektera oss som personer, och hur vi lever vårt vardagsliv. Vi båda gillar att spendera tid ute i naturen, så det blev naturligt för oss att använda mycket naturmaterial i vår dekoration. För inspiration till alla DIY-projekt var Pinterest en given källa!

bröllopsfotograf Umeå
bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law

Vigseln

Kristin: Vi gifte oss i kyrkan som ligger i min hemstad. Det är en underbar träkyrka, omgiven av bergen. Prästen var en god vän till oss, våra gudbarn ringbärare och några andra vänner framförde en underbar version av Ingebjørg Bratland´s "Fordi eg elskar deg" (För att jag älskar dig). Vigseln var så personlig och rörande, det var flera stycken som fällde tårar av glädje. När ceremonin var slut gick vi ut ur kyrkan till en härlig konfettistorm.

bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law

Klädsel

Kristin: Min brudklänning var väldigt lätt, med bohemiska drag. Men det viktigaste av allt var att den var väldigt bekväm att bära! För mig var det viktigt att jag skulle kunna gå, äta och dansa runt i den. Klänningen var gjord av spets och chiffon, vilket var det perfekta valet för mig.

Matias ville ha en blå kostym för att matcha sommarfesten, och vi hittade den perfekta kostymen i en affär nära där vi bor. Han ville även ha hängslen och en fluga i samma färger som bröllopet.

bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law

Blomster

Kristin: Jag stod för att sätta ihop färgpaletten som allt från kläder till blommor och dekorationer skulle följa. Jag visste att jag ville ha en brudbukett i naturliga färger med en bohemisk touch i pastelliga färger. Dock har jag aldrig varit speciellt intresserad av blommor, så jag gjorde det till en liten DIY-utmaning att sätta ihop min blomsterbukett själv. Som tur var gick allt enligt planerna och jag hade en bukett som såg ut precis som jag tänkt mig!

bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law

Bröllop i norsk fjällmiljö

Kristin: Eftersom vi är ett norskt-finskt par som just nu bor i Finland kändes det mest naturligt att hålla vårt bröllop i Norge, så att vi kunde visa våra nära och kära var jag har mina rötter. Ett av de första besluten vi tog var att vi ville ha ett stort bröllop så alla dem vi älskar skulle kunna vara med och fira med oss. Vi ville även ha en bröllopshelg istället för en bröllopsdag. Eftersom många av våra gäster då behövde någonstans att bo under helgen så bestämde vi oss för att hyra en hel internatskola där vi och alla våra gäster kunde bo under bröllopet.

bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law

Om fotografen Matilda Audas Björkholm

Kristin: Vi valde Matilda som vår fotograf på grund av hennes förmåga att fånga varje litet ögonblick av dagen, samt sättet hon jobbar med ljus och färger på. Vi hade träffat henne tidigare genom gemensamma vänner, så vi visste att vi skulle känna oss bekväma framför kameran med henne som fotograf, vilket var viktigt för oss. Vi hade henne en hel dag. Hon hade ett imponerande sätt att alltid vara på rätt plats, vid rätt tillfälle - hon fångade varje liten del av vår stora dag. Matilda är väldigt positiv, lugn och enkelt att ha at göra med och vi rekommenderar henne gärna till andra brudpar! Bilderna vi fick är fantastiska och vi är så glada att vi valde just Matilda som vår bröllopsfotograf!

bröllopsfotograf Umeå
bröllopsfotograf Umeå
KristinochMatias(webb-format)-585.jpg

Brudparets bästa minne från dagen

Kristin: Mitt bästa minne från vår dag är definitivt känslan av att fira det löfte som jag och Matias lovade varandra. Och att få vara runt familj och vänner på samma gång, som var där för just den anledningen att vi två gifte oss!

bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law

Brudparets tips till andra som ska gifta sig

  • Bestäm vilka delar av bröllopet som är viktigast för er som par. Allt kostar och det kan vara svårt att prioritera. Försök att inte bli allt för påverkad av vad alla andra säger, utan lyssna på vad som är viktigast för just er.

  • Anlita en fotograf för hela dagen! Det finns så många olika delar av en bröllopsdag, och att någon har dokumenterat alla små delar av dagen i vackra fotografier gör att vi kan minnas den här dagen för resten av våra liv.

  • Försök att planera och göra saker i förväg, så att ni kan slappna av och njuta de sista dagarna innan ert bröllop. På så sätt kommer ni ha så mycket mer energi på er bröllopsdag, och ni kan njuta fullt ut!

bröllop+sisters in law
bröllop+sisters in law

Fotograf: Matilda Audas Björkholm
Hår och smink:Therese at Antoniette Frisør
Brudens skor: Tamaris
Brudgummens skor: Don by Lloyd
Brudklänning: Morilee by Madeline Gardner
Kostym: Cavaliére
Lokal: Rødde Folkehøyskole