Värdet I Att Anlita En Proffesionell Bröllopsfotograf Till Sitt Bröllop

Att anlita en duktig bröllopsfotograf är något som brukar stå högt bland gifta pars tips. Att ha kvar fysiska minnen från sin stora dag är en sak som värderas högt, och något som lätt kan ångras i efterhand om de inte finns. Men är det verkligen värt det då - att anlita en bröllopsfotograf? Det är ju självklart olika från par till par, men det generella svaret är ändå JA.

Det är stor skillnad på att ha en professionell fotograf som specialiserar sig på bröllop, i jämförelse med att fråga en bekant som fotograferar på fritiden. En bröllopsfotograf vet exakt vilka vinklar som ska fångas, vart hen ska stå för att få den perfekta bilden, hur man smyger runt och är överallt - utan att göra något väsen av sig. En skicklig bröllopsfotograf är lyhörd och ser till att få de foton som paret önskar och är värt varenda krona man investerar.

Fotograf:  Loke Roos

Fotograf: Loke Roos

Att hitta just sin bröllopsfotograf är lite av en djungel, det finns så många begåvade alternativ där ute! Innan man börjar letandet så kan det vara bra att bestämma sig för vilken typ av stil man vill åt - och därefter leta efter fotografer i den nischen. Det går att leta på alla möjliga håll: Elopements, bohemiska bröllop, dramatiska foton och så vidare. Det går också att se till fotografer som gör allt för att få med hela historien - som berättar om dagen genom sina foton. Det har bröllopsfotografen Loke Roos som sin specialitet. Loke har sin bas i Skåne är väldigt engagerad och passionerad i sitt arbete. Han gör sitt yttersta för att fånga hela dagen, hur vågorna slogs högt mot klipporna eller hur en släktings glädjetårar hittade fram under vigseln.

Fotograf:  Jana Julian

Fotograf: Jana Julian

Även Jana Julian från Gränna drivs av att få fram det personliga under en fotografering, och jobbar mycket med att få fram det genuina ögonblicket som händer just där och då - ofta utan att ni som par knappt ens märker av det.

Så finns det också fotografer som fokuserar på att plocka fram det lilla extra och tillföra det till ögonblicket i sig, som till exempel Lisa-Marie Chandler som är baserad i Stockholm. Hon plockar med sig sådant som kan förgylla ett ögonblick (samt nödvändiga ting som näsdukar och vatten) och fångar upp det i sina bilder.

Det finns en fotograf för alla par, med sina nischer och egna sätt att jobba. Lägg lite tid på att leta upp en fotograf som ni klickar med på ett personligt plan, få rekommendationer av andra par. Börja med att ta en titt på fotograferna vi nämnt ovan och ta även en titt i vårt arkiv med bröllopstjänster som hittas här!