Lantligt Sommarbröllop Med Bohemisk Känsla I Gränna: Karin + Stefan

När Stefan och Karin gifte sig i juli förra året slog de till med ett lantligt, kärleksfullt party i Gränna där paret har sitt lantställe. En mysig stad, främst känd för sina polkagrisar, men som även bjuder på en idyllisk vy över staden med sina trähus och loppisar. Denna pittoreska småstad var en stor inspiration inför brudparets bröllop, med kullerstensgator, vackra skogar och en känsla av lugn och ro.

De valde att gifta sig i Gränna kyrka, ett stenkast bort från där de bor, och fortsätta med en sprakande fest på Klevens loge. Karin beskriver deras dag som allt de ville ha, med härligt väder och kvällssolen som letade sig in mellan logens glesa träplankor i väggarna. Vi låter bruden själv få ta oss med på deras dag, ackompanjerad av vackra bilder från Jana Julian Photography.

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsberättelse+blogg

Så träffades brudparet

Karin: Jag hade en blogg som Stefan hittade. Han läste den i hemlighet i ett halvår och sen skrev han ett meddelande till mig på Facebook. Vi gick på dejt och blev kära. Jag trodde aldrig jag skulle få gifta mig! Stefan hade varit rätt så tydlig med den saken och jag tyckte det var trist, men det fick liksom vara värt det eftersom han ändå var den jag ville leva med. Men sen så bilade vi runt i Florida och på en hyrbilsparkering jag sa på skämt "åh, vad vi gör av med pengar, tänk om vi bara kunde gifta oss här så kanske vi hade haft lite mindre pengaångest". Då såg jag direkt i hans blick att han kommer att vilja gifta sig med mig någon gång. Jag började storböla direkt och för mig är det som det riktiga frieriet. Men jag upplyste honom om att han var tvungen att fria till mig ordentligt, så några dagar senare, när vi en kväll smög ut och nattbadade i poolen på resorten vi bodde på friade han till mig på riktigt. Vi var på Taverniern, en av öarna i Florida Keys, det var stjärnklart och väldigt vackert!

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg

Det mest känslosamma för oss gemensamt var när vi såg varandra för första gången den dagen. Vi möttes på vår favoritplats; Röttlefallet. Jag väntade på en bro och Stefan kom gåendes ner för en stig. Det var så mycket känslor i luften då så det gick knappt att andas. 

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg

Om Fotografen Jana Julian

Karin: Jana är den mest fantastiska fotograf jag vet. Hon tar magiska bilder som är så speciella. Hon fångar känslor på ett unikt sätt och skapar en stämning som är så lyxig att få ha kvar efter bröllopet. En dröm att ha henne som fotograf!

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg

Val av klädsel, hårstyling och smink

Karin: Jag visste exakt i huvudet hur jag ville att min klänning skulle se ut. Jag ville inte ha något gräddbakelseaktigt utan en romantisk, fairytale, boho-klänning. Den första klänningen jag såg kände jag direkt att jag ville ha. Det var inte ens en bröllopsklänning och den var inte heller speciellt dyr. Jag skickade efter den och älskade den. Men jag trodde jag skulle behöva prova många så jag skickade efter flera stycken, men ingen slog den första. Jag var aldrig ens inne i en bröllopsbutik för det jag letade efter såg jag aldrig bland de klassiska märkena. Stefan hade en tredelad mellanblå kostym med bruna skor och blå fluga. Det var mycket svårare att hitta än min klänning. Men till slut lyckades vi!

Stefan älskar när jag har håret i en fläta fram över axeln så det ville jag ha när vi gifte oss. Jag ville känna mig som en midsommarnattsdröm i lagom ruffsig fläta med en blomsterkrans i håret... och så blev det! Min kompis Emma sminkade mig naturligt och diskret. Jag kände mig som urstigen ur en saga.

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsblogg+berättelse+lantligt

Vigseln

Karin: Gränna kyrka ligger på samma gata som vårt hus. Där passerar vi flera gånger per dag och där ligger min farfar och farmor begravda. Det kändes självklart för oss att gifta oss där. Vår präst heter Ulf Windotter och är en fantastisk man som gjorde själva vigseln till en trygg, vacker och glädjefull upplevelse. 

Vi var nervösa och väldigt känslosamma. Men vi var i nuet hela tiden och det var så underbart att ha alla våra släktingar och vänner hejandes på oss och vår kärlek. Vi grät och skrattade och njöt till fullo. Stefan hade en bestman och jag hade tre tärnor och de hjälpte till att skapa en fantastiskt härlig stämning. Under vigseln sjöng Engla Ejdehage "You’re simply the best" i en lugn version, det var så vackert att väggarna höll på att rasa inne i kyrkan.

bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt

Lantligt bröllop i gränna

Klevens loge som vi hade vår fest i är ett av våra favoritställen i Grännatrakten. Det ligger högt, men en enastående utsikt, är precis så härligt lantligt som man vill att en loge ska vara. Dessutom drivs den av ett underbart par, Roger och Gunilla, som såg till att vi kunde genomföra vårt bröllop precis så som vi ville. Det viktigaste för oss var att det skulle vara en härlig och rolig dag för alla inblandade.

bröllopsblogg+berättelse+lantligt

Ett av de bästa minnena från dagen är från efter att vi gift oss, och ankom till festen på varsitt favoritfordon - jag kom ridande och Stefan kom cyklandes. Det var så roligt! 

bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt

Magisk grillfest till middag

Maten var magisk. En av mina bästa kompisar Stefan lagade en fantastisk vegetarisk buffé och hans kockar grillade utanför ladan. Tur att vi hann gifta oss innan grillförbudet! 

bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt

Jag grät non stop hela dagen men när det brast totalt för mig var under middagen när Stefan gick upp på scen och sjöng en låt han har skrivit för mig. Då tappade jag det helt och fick använda hela min servett för att torka tårarna.

bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt
bröllopsblogg+berättelse+lantligt

Tips till andra

Se till att ha så mycket som möjligt klart i så god tid som möjligt - det hopar sig alltid mot slutet. Och sätt en tid då ni bestämmer er för att det räcker och att från och med den tiden så är det bara er dag - och njut då! Jag har hört om så många som stressat in i det sista och inte kunnat njuta när tiden väl kommer. Jag är så glad över att vi kunde vara totalt närvarande under hela dagen!

bröllopsblogg+berättelse+lantligt

Fotograf: Jana Julian Photography
Lokal: Klevens loge i Gränna
Ringar: Jeannette Oldenvi, Smid Stockholm
Hårstylist: Amanda Svärd, Studio 35, Gränna
Makeup: Emma Zetterberg
Catering: Stefan Svensson