Elegant Majbröllop I Växthus: Anna + Dennis

Anna och Dennis gifte sig en vacker majdag på Långholmen i Stockholm. De anordnade sin bröllopsfest i Gamla Orangeriet i Bergianska Trädgården, en otroligt vacker lokal för bröllop. Brudparet berättar att de inspirerades av varandra inför dagen, och ville att kärlek, skratt, enkelhet och natur skulle prägla dagen. Som fotograf anlitade de den Stockholmsbaserade bröllopsfotografen Birgit Walsh som har fångat dagen på ett vackert och drömskt vis. Brudgummen Dennis återberättar nu om sin och Annas eleganta dag.

Inbjudningskort bröllop

Så träffades paret - Brudgummen Dennis berättar

Vi träffades genom gemensamma vänner. Anna och hennes vänner skulle till Stockholm för en weekend tillsammans och behövde en sovplats och frågade om de kunde sova hos mig. Jag accepterade men hade samtidigt sagt att den helgen de skulle komma hade jag en väns 30-årsfest samt att jag skulle fota mitt allra första bröllop då.

Det var inte kärlek i första ögonkast eftersom jag var upptagen och var borta och Anna tyckte att jag var en märklig typ som har folk hemma hos en men inte vill umgås med dem. På kvällen när de skulle ut så tackade jag nej, först och främst för att jag hade fotat ett bröllop hela dagen sen att England och Italien skulle spela match i fotbolls-vm. Efter helgen så la jag till Anna på Facebook och vi började prata där, där jag bland annat ursäktade mig själv och sa att nästa gång hon kommer till Stockholm skulle jag visa runt henne och visa en annan sida av mig själv!

Nästa gång hon kom till Stockholm så skulle vi spendera 2 dagar tillsammans utav 7, men vi tyckte om att vara med varandra så mycket att det slutade med att vi spenderade varje dag med varandra. Resan har fortsatt därifrån och för varje dag som går så älskar jag henne ännu mer!

Efter ett år visste jag redan att hon var den jag ville spendera resten av mitt liv med och påbörjade letandet av en ring. Jag visste att hon inte ville ha det med folk runtomkring så jag bestämde mig för att göra det enkelt hemma istället. Jag klippte ihop en video med bilder på oss som berättade historien om oss tillsammans samtidigt som jag hade förberett ett tal. Allt gick inte riktigt som det ska när Anna blev så chockad att jag var tvungen att resa mig upp för att hålla om henne - men allt slutade bra med ett ja!

Manschettknappar bröllop
_DSF1922.jpg
makeup bröllop
vigselringar bröllop
brudskor bröllop skor
brudgum bröllop
brudklänning

Om brudklänningen

Dennis: Egen design av Anna, som syddes upp i Hong Kong. Anna jobbar som designer inom mode och valde att rita upp något själv.

brudskor bröllop skor pumps
bröllop
bröllop i växthus
bröllop i växthus
bröllop i växthus
bröllop i växthus stockholm
here comes the bride

Vigseln

Vigseln var stressig till en början! Vi hade valt amfiteatern och bekräftat med Stockholm stad om att den var ledig dagen vi skulle gifta oss. Medan Anna skulle sminka sig så åkte jag över och där höll folk på att lägga upp högtalare för de skulle hålla en fest den dagen för 800 personer. Då gällde det att hitta en ny plats otroligt fort och vi lyckades hitta en annan del av Långholmen vi kunde vara på samtidigt som vi skulle meddela alla gäster att plats har bytts. Vi har så otroligt underbara vänner som ställde upp när vi väl behövde det!

_DSF2134.jpg
ceremoni bröllop
_DSF2163.jpg
brudpar ceremoni
_DSF4490.jpg
_DSF4314.jpg
brudpar

Om fotografen BIrgit Walsh

När vi letade efter fotograf så ville vi ha någon som fotograferar naturligt, samtidigt som att det inte skulle vara för ljusa bilder som är "backlit". Vi satt och googlade men av ren slump så gick vi på bröllopsmässan och träffade Birgit. Det första som fångade vårt intresse var de naturliga bilderna och det andra var det gröna som fanns i de foton hon hade tagit med sig. När vi väl pratade med Birgit så insåg vi också att det är någon vi kan prata lätt med. Det är viktigt för oss att kunna ha en relation med fotografen så att vi också kan vara naturligare på foton och Birgit var verkligen rätt person för oss! Det är därför vi är så nöjda med våra bilder också!

_DSF4410.jpg
bröllopsfotograf
fest bröllop
bröllopsmiddag
fest bröllop middag
mat bröllop
bröllop
porträtt brudpar fotograf stockholm

brudparets Tips till andra

  • Ha en idé om hur ni vill att ert bröllop ska vara för det gör letandet mycket enklare. Research gör att resten fungerar så mycket bättre! När folk frågar oss hur mycket tid vi la ner på planeringen så gjorde vi verkligen inte så mycket för att vi hade en tydlig tanke om hur det skulle vara.

  • Sen gäller det att älska varandra och ha rätt förutsättningar med varandra. Saker och ting kommer inte vara exakt som man vill ha det och det är okej. Det viktigaste är att man den dagen säger ja till att spendera resten av livet med varandra, inte att allt ska vara vikt perfekt eller att vissa saker inte är i rätt färg (eller att man måste byta vigselplats 2h innan vigsel...).

_DSF2714.jpg

Fotograf: Birgit Walsh Photography
Brudklänning: Egen design av bruden Anna
Kostym: Tiger of Sweden kostym. Stenström skjorta.
Festlokal: Gamla Orangeriet, Stockholm
Florist: Liljeros Blombinderi 
Trycksaker: DIY
Hår + makeup: Glamly Beauty