Avslappnat och stämningsfullt septemberbröllop: Cornelia + Albin

Cornelia och Albin gifte sig den 23 september 2017 i Kungälv. Fotograferna Moa och Hannes Almeräng som fotograferar under namnet Almeräng fotografi har förevigat deras dag i en serie poetiska bilder. Vi älskar den stämning som skapas genom den dova bildstilen, som passar perfekt ihop med höstkänslan.

Brudparet själva beskriver sitt bröllop som avslappnat, naturligt och opretentiöst och det värmer lite extra i våra hjärtan att fler och fler bröllop blir just lite mer avslappnade, där parets personligheter får forma dagen istället för traditioner.

Vi lämnar över ordet till Cornelia som berättar om hennes och Albins septemberbröllop.

septemberbröllop

Cornelia berättar

Vi möttes genom gemensamma vänner, och bestämde oss för att ta en kaffe. Efter en kaffe vid kanalen, som tog 8 timmar, har vi varit tillsammans varje dag. Vi bara visste att det var vi. Efter tredje dejten kände jag mig trygg nog att säga att jag aldrig skulle ta hans efternamn - Johansson. 
septemberbröllop
När vi var ute och reste i Asien, bestämde vi oss för att vi ville förlova oss när vi kom hem. En vecka efter hemkomst blir vi uppringda om en lägenhet. Våran första gemensamma lägenhet, och planerna om förlovningen blev fort bortprioriterat. Aldrig trodde jag att Albin skulle gå ned på knä efter en hel dag på IKEA, 4 timmars frustration med Ikea-manualer, foodora, pyjamas och lite rödvin. Detta var nog den konstigaste, men ändå finaste stunden, att fria. Efter en hel dag att skapa vårt förste gemensamma hem.
septemberbröllop
septemberbröllop
septemberbröllop
septemberbröllop
Vi valde att gå på en ganska avskalad stil i blommorna, som låg i linje med övriga val. Mycket mörkgrönt med svart-lila som accentfärg. Blommor kan ju få saker att leva utan att ta över.
septemberbröllop
septemberbröllop
septemberbröllop
septemberbröllop
Albin&Cornelia-web-102.jpg
höstbröllop
Albin&Cornelia-web-111.jpg
Höstbröllop
Vi gick in till "Gabriels Oboe" spelad av en stråkkvartett. Jag har alltid älskat den och velat ha den på mitt bröllop sen jag var liten. Albin och jag har alltid spelat/sjungit själva och så vi har många musikaliska vänner. Därav var nästan alla som spelade under dagen vänner. I kyrkan hade vi också en solosång; "Följ Mig" av Liza Hedeström som blev skriven som bröllopsgåva till mina föräldrar. Något vi tyckte var extra kul.
Höstbröllop
vigsel bröllop
Albin&Cornelia-web-147.jpg
Höstbröllop
Höstbröllop
Albin&Cornelia-web-180.jpg
Höstbröllop

Bästa minnet från dagen

Av alla planeringar och fixande inför dagen, var vi inte förberedda på kärleken vi blev bemötta med. Glädjen. Det var något helt speciellt att samla alla våra vänner och familj under ett och samma tak.
Höstbröllop
Höstbröllop
Under dagen hade vi inget specifikt tema, utan jobbade mycket med att tona ner nyansen i den honungsfärgade ladan. Vi ville gärna ha färgerna som gästerna såg hemma hos oss själva, alltså jordnära och mörka färger. Gästerna skulle känna att detta var typisk oss. Därför hade vi vår favoritmat - Vietnamesisk, samt mjukglass och popcorn under kvällen och flera timmars dansade till tolvmanna-band som spelade Soul.
Höstbröllop
Höstbröllop
Höstbröllop

Om fotograferna

Moa och Hannes, som fotograferade bröllopet, kände vi sen innan. Med det var under en konsert som min bror höll som jag blev helt kär. De hade inte enbart fångat stunder under kvällen som var på scen, utan även stoltheten och kärleken i familj och vänner som var där och tittade. Samma gjorde de på bröllopet. Moa och Hannes plockar upp atmosfären i sina bilder. Glädjen och värmen. Det är roligt att se tillbaka på hur glada gästerna var, hur de minglade och skrattade tillsammans. Bilderna är ju en så viktig sak, det är de och filmen vi alltid kommer ha att titta tillbaka på.
Höstbröllop
Albin&Cornelia-web-268.jpg
Albin&Cornelia-web-279.jpg
Albin&Cornelia-web-298.jpg
bröllopsinspiration
Höstbröllop

 Brudparets tips till andra som planerar bröllop

  • Andas ut, alla som kommer är där för att fira och glädjas med er.
  • Var ute i förhållandevis god tid, det finns bra riktlinjer att hitta. Men samtidigt går saker alltid att lösa med kort varsel.
  • Gör er grej, traditioner går att vrida och vända på, det viktiga är att ni trivs.
Höstbröllop

Fotograf: Almeräng fotografi
Brudklädsel: Zetterberg Couture
Kostym: J. Lindeberg
Festlokal: Pernmyrs Gård
Florist: Hjälmeskulla Handelsträdgård
Catering: Restaurant ViViet