Lantligt bröllop med alternativ brudklänning: Malin + Anton

Malin och Anton gifte sig den 16 juni 2018 i Lidköping. Deras bröllop var i lantlig anda och deras dag blev porträtterad på ett otroligt vackert och nästan poetiskt vis av bröllopsfotografen Linn Carlson. Vi älskar de valen brudparet har gjort på sin dag, till exempel valet av en vanlig sommarklänning från Rodebjer samt den fina pionbuketten. Vi hoppas att ni ska bli lika inspirerade som vi blir av deras fina junidag. Vi lämnar över orden till brudgummen Anton som återberättar deras dag. 

bröllop+lantligt

Anton berättar

Vi träffades på en jubileumsfest när vi båda var i sena tonåren och blev därefter snabbt förälskade. Vägen fram till idag har dock inte varit spikrak; några år isär på varsina håll i Sverige, distansförhållande med 70 mil mellan oss samt flera flyttar mellan olika städer, men tillslut landade vi i samma stad. Vi förlovade oss sommaren 2017 på en klippa i Italien. Lika romantiskt som det låter!
lantligt bröllop+blogg
lantligt bröllop+blogg

Om klädseln

Jag hade sedan tidigare en kostym från J. Lindeberg som jag tycker mycket om och gärna återanvände, varför vi bara behövde ordna lite nya detaljer och min utstyrsel var klar. Malin däremot var länge osäker på vilken typ av klänning hon ville ha, det enda hon egentligen visste var att hon inte ville ha en klassisk bröllopsklänning. Det var faktiskt inte förrän knappa tre veckor innan bröllopet som hon hittade den hon sedan hade på sig, en vit sommarklänning från Rodebjer.
lantligt bröllop+sisters in law
m+a124.jpg
lantligt bröllop+blogg+brudbukett
lantligt bröllop+blogg
lantligt bröllop+blogg
lantligt bröllop+blogg
brudklänning
lantligt bröllop+blogg
lantligt bröllop+blogg

Om valet av plats för bröllopet

Till en början hade vi lite olika bilder av hur vårt bröllop skulle se ut och vi kunde inte riktigt komma fram till något som kändes bra för oss båda. En solig dag i slutet av förra sommaren skulle vi ut till en restaurang på landet (läs: schlätta) utanför Lidköping som vi hade hört väldigt gott om, Vigrum Mat & Konst. På vägen ut ringde en vän och berättade att han skulle på en bröllopsfest på Vigrum veckan därpå vilket fick oss att tänka till. Redan på väg ner genom allén av björkar kände vi på oss att detta även kunde vara en plats för oss. Känslan stämde, vilket ställe! Den gamla ladan som hade renoverats till en vacker och mysig restaurang och konstbutik, en lummig trädgård, konst som fyllde både innergård och väggar, god mat och inte minst två härliga ägare som fick oss att känna oss väldigt välkomna!
lantligt bröllop+bröllopsblogg
lantligt bröllop+blogg
lantligt bröllop+blogg
lantligt bröllop+brudklänning

Bästa minnet från dagen

Det är svårt att välja ut några specifika stunder som var betydligt bättre än andra, då hela kvällen blev så lyckad. Stunden innan vigseln, när jag och Malin stod gömda bakom ett plank i en vacker skrothög med lupiner, i väntan på att visa oss för våra gäster, var en pirrig stund. Därifrån kunde vi höra sorlet från gästerna och hur våra toastmasters plingade i klockan för att låta gästerna veta att vigseln var på g. Jag vet att Malin även hade svårt att hålla ihop sig själv när våra vänner från tiden i Umeå ställde sig upp och spelade och sjöng en omskriven version av Håkan Hellströms ”Jag har varit i alla städer” som handlade om vår relation.
m+a213.jpg
lantligt bröllop+ceremoni
vildblommor+bröllop

Vigseln

Vi drömde om en vigsel i det fria, vilket vi också fick tack vare vädergudarna. Vigseln hölls på Vigrums innergård i strålande solsken och fågelkvitter. Den borgerliga vigseln var kort, men förlängdes och blev än mer fantastisk tack vare Malins kompis som spelade och sjöng ett par vackra låtar.
lantligt bröllop+blogg
lantligt bröllop+blogg
lantligt bröllop+blogg
lantligt bröllop+blogg
lantligt bröllop+blogg
lantligt bröllop+blogg
lantligt bröllop+bröllopsblogg
lantligt bröllop+bröllopsblogg

Om fotografen Linn Carlson

Vi hade från början inte tänkt att boka en bröllopsfotograf, men efter många om och men gjorde vi ändå det. Vad glada vi är för det beslutet! Linn fick oss att känna oss bekväma framför kameran, något som egentligen är ovanligt för oss båda. Att ha fina bilder att titta tillbaka på i efterhand känns guld värt!
lantligt bröllop+bröllopsblogg
festlokal+bröllop
m+a444.jpg
dukning+bröllop
brudgum+marskalker
brud+brudfölje

Tips till andra som planerar bröllop

  • Prioritera - vad är viktigt och vad går att hoppa över? Vi valde en miljö och restaurang/lokal där vi slapp lägga mycket tid på pynt etc. Naturen skötte den saken åt oss!
  • Delegera - fördela ansvaret på flera så slipper ni merjobb.
  • Roller - traditionella roller så som bestman, tärna, bröllopsvärdar osv var något som vi hoppade över. I efterhand kanske vi hade gjort annorlunda. Mycket ansvar föll istället på toastmasters, vilket inte var meningen. De traditionella rollerna fyller en funktion.
  • Boka en bröllopsfotograf - det är värt varenda krona! 
  • Bröllopsresa - om möjligheten finns, planera en bröllopsresa i direkt anslutning till bröllopet. En dag på ett spa eller en långresa spelar kanske mindre roll. Dagen efter bröllopet upplevde vi en viss tomhet, om än en lycklig sådan. Resan vi hade bokat två dagar efter bröllopet förlängde hela grejen och gav oss dessutom möjlighet att landa i lugn och ro.
lantligt bröllop

Fotograf: Linn Carlson
Brudens klädsel: Klänning Rodebjer, skor Vagabond, örhängen från Norrfolks
Brudgummens klädse: Kostym J.Lindeberg, skjorta Tiger of Sweden, skor Vagabond
Festlokal: Vigrum Mat & Konst
Hårstylist: Salong Preben