Sommarfestligt bröllop med utomhusceremoni: Linnea + Sebastian

Linnea och Sebastian sa ja till varandra den 15 juli 2017, då de anordnade en avslappnad utomhusceremoni med en festlig sommaranda. Med en vintagebrudklänning som är en tylldröm och en färgglad bukett gjord av hennes mamma, kände Linnea att hon verkligen hittade sin bröllopsstil. Sebastian satsade på en ljus kavaj och vi älskar hur han har matchat den blåmönstrade skjortan med en blåprickig fluga. 

Bröllopsfotografen Heléne Grynfarb fick äran att fånga parets alla ögonblick och har gjort det med bravur. Tack Linnea och Sebastian för att ni delar med er av er dag här på Sisters in Law!

brudklänning

Linnea berättar

Vi träffades på Tinder i april 2015 och skrev lite fram och tillbaka tills vi bestämde oss för att ses. Det som bara skulle vara en liten fika blev en tretton timmar lång dejt där vi gick på kulturnatten i Stockholm. Vi dansade 1800-tals dans, gick på danceoke och promenerade genom staden medan vi lärde känna varandra. Vi avslutade med att kyssas i Gamla stan och de följande veckorna rullade allt på ganska snabbt. Under året som följde flyttade vi ihop, köpte lägenhet tillsammans och skaffade katt.

brudklänning

I juli 2016 friade Sebastian. Han hade semester och jag hade jobbat en lång och stressig dag. När jag kom hem ville han ta en promenad i naturreservatet vid oss och jag tyckte han betedde sig lite märkligt när han tog på sig lite parfym och bar med sig en ryggsäck. I naturreservatet gick vi upp och satte oss på en klippa med utsikt över sjön och han sprang iväg och "skulle kissa". Han kom tillbaka med en väska och satte sig brevid mig, och frågade om jag ville gifta mig med honom. Vi firade med bubbel, jordgubbar och choklad som han hade gömt i väskan i skogen.

bröllop+blogg

Inspiration

Jag läste en hel del bröllopsberättelser här på Sisters in Law och blev väldigt inspirerad av det. Vi båda hade en ganska tydlig bild av hur vi ville att vårt bröllop skulle vara, och när vi hittade vår plats för bröllopet och vigseln blev vi otroligt inspirerade av den vackra platsen.

LinneaSebastian-29.jpg

Tema på bröllopet

Temat vi gick efter var egentligen sommarfest. Vi ville att det skulle vara en avslappnad dagsfest med livemusik och massa roliga aktiviteter (folkdans, mingelbingo, boule, pilkastning, tipspromenad, kubb och ett photobooth med massa rekvistita) där våra gäster kunde få njuta av de fina omgivningar i Ytterjärna.

Om platsen 

Sebastian hittade platsen när han var i närheten i lunchade och blev förtjust direkt. Vi åkte och tittade och bestämde oss. Vi föll för närheten till Östersjön, den fina naturen och parken med alla dammar. Det kändes alldeles perfekt för oss och vår vision för bröllopet.

Bröllop+fotograf
LinneaSebastian-53.jpg

Val av brudklädsel

Jag visste ganska direkt att jag ville ha en vintageklänning och bokade tid för att prova klänningar i Elsa Billgrens ateljé. Jag tog med mina föräldrar dit och hittade rätt klänning nästan direkt! Jag ville ha en klänning som jag kunde röra mig i och som inte kändes alltför tight och jag föll direkt för tylldrömmen.

Elsa Billgren+Vintagebröllop+brudklänning

Sebastians kläder fick vi hjälp med att välja ut hos Herr Judit under flera tillfällen, vi utgick från att det skulle passa ihop med min klänning och hade gjort ett kollage med inspirationsbilder från Pinterest. Sebastian ville ha ljusa färger som skulle passa på en sommarfest och vara lagom avslappnat.

Herr Judith

Brudbuketten

Min mamma har tidigare jobbat som florist och hon gjorde alla blomsterarrangemang, från buketterna på borden till brudbuketten och Sebastians corsage.

Sommaridyll+brudbukett
LinneaSebastian-79.jpg
LinneaSebastian-91.jpg
LinneaSebastian-92.jpg
festlokal+bröllop

Bästa minnet från bröllopet

Vårt bästa minne var efter att vi hade fotograferats och väntade in vigseln. Vi stod gömda på övervåningen och kikade ner på alla gäster ute på gården som började anlända, så festfixade och fina! Vi var alldeles pirriga och nervösa och det var så fint att de våra vänner och familjemedlemmar mingla runt där nere till ljudet av vinylskivorna.

LinneaSebastian-115.jpg

Vigseln

Vi ville ha vår vigsel utomhus och valde ut en plats under träden som vi på bröllopsdagen pyntade med blommor, pom poms och en persisk matta. Vi ville ha en avslappnad och relativt kort vigsel, min bästa vän och toastmadame läste en bibeltext och vår vän Matilda sjöng en låt av Emil Jensen som vi hade valt ut. Vi hade en folkmusiks-orkester som spelade när vi gick in och efter att vi var vigda vilket blev så fint och stämningsfullt.

LinneaSebastian-139.jpg
utomhusvigsel
LinneaSebastian-150.jpg
LinneaSebastian-152.jpg

Om fotografen Heléne grynfarb

Vi letade ganska länge efter en fotograf innan vi hittade Heléne. Vi ville ha en fotograf som tog lättsamma bilder utan att det kändes för poserat, som helt enkelt lyckades fånga ögonblicken. Och det gjorde hon!

LinneaSebastian-155.jpg
LinneaSebastian-198.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

Börja i tid och planera lite i taget, då blir det roligt! Vi hade en pysselkväll några veckor innan bröllopet där vi drog ihop våra vänner och gjorde vimplar och pom poms och avslutade med pizza. Och var inte rädd att dela ut ansvarsområden och uppgifter till toastmasters och vänner, vi fick supermycket hjälp hela dagen innan bröllopet med att blanda bål, pynta huset och utemiljön, duka osv. Men för att allt ska fungera: skriv checklistor på allt, gör scheman! Och ha kul!

LinneaSebastian-196.jpg

Fotograf: Heléne Grynfarb
Brudklänning: Elsas vintagebröllop
Festlokal: Vita huset i Ytterjärna, söder om Södertälje
Trycksaker: DIY. Vi köpte handmålade illustrationer från Etsy och använde de till save the date, inbjudningskort, infohäftet osv.
Catering: Josef från Själamat