Lekfullt Gotlandsbröllop: Julia + Simon

Julia och Simon gifte sig en augustidag 2017 på Julias familjegård på Gotland. Deras idylliska sommarbröllop präglades av lekfullhet och dagen blev förevigad av den gotländska bröllopsfotografen Linnéa Ronström. Vi lämnar nu över ordet till Simon som berättar om sitt och Julias drömbröllop.

Fler Gotlandsbröllop att inspireras av hittar du här: Destination Gotland: fyra bröllop fyllda med inspiration

_MG_3120.jpg

Simon berättar

Jag träffade Julia på högstadiet när vi började sjuan tillsammans. Jag ännu var en omogen pojke som inte vågade prata med tjejer så vår relation inleddes med att jag var den bråkiga killen i klassen som hade sitt skåp alldeles för nära Julias. Med tiden blev bråk till vänskap och vänskap till kärlek. Det skulle sedan ta 8år från att vi blev tillsammans tills att vi förlovade oss och 10år tills vi firade vårt bröllop.
_MG_3150.jpg
bröllop+blogg

Tema på bröllopet

Vi hade olika teman i bakhuvudet när vi planerade bröllopet och det viktigaste för oss var att det skulle vara ett lantligt bröllop som kändes avslappnat, roligt och personligt. Ett sammanhållande tema var "hemliga rum" och tanken var att man skulle gå runt på festen och upptäcka nya platser, lekar och känslor. De olika rummen vara t.ex. en smedja med bar, fotobås och ståbord, en snickarbod inredd med soffor, fåtöljer och popcornmaskin, en uteplats med pingis, mega-jenga och bords-boule, osv.
_MG_3164_2.jpg

inspiration till bröllopet

Både jag och Julia hämtade mycket inspiration från Pinterest. Vi hade även turen att vara bjudna på två bröllop sommaren innan vårt då vi passade på att hämta mycket inspiration. En viktigt del i sållandet av idéer var för oss att bolla våra tankar med familj och vänner vilket hjälpte till att sätta en personlig prägel på det vi gjorde.
mingel+bröllop
Vi valde att ha alla delar av bröllopet på och omkring gården där Julia växte upp. Vi började med vigsel vid kusten och rörde oss sedan upp till gården. Vi minglade i trägården och använde oss av en gammal smedja, snickarbod och ett partytält till middag och fest. Platsen betyder mycket för oss och den gav gästerna chansen att njuta av havet och möta korna som kom in för mjölkning.
mg_3328.jpg
mg_3196_2.jpg
Då vi redan var vigda så valde vi att låta min marskalk och Julias tärna viga oss. Vi skrev ett eget manus i tre akter tillsammans med dem men vi höll våra respektive löften hemliga för varandra vilket gav oss en starkare upplevelse under vigseln. Min morbror och kusin framförde låtar som vi hade valt från olika perioder i vår relation.
_MG_3254_2.jpg
bröllop+blogg
mg_3288_2.jpg
mg_3533.jpg

Om valet av klädsel

När vi letade efter min kostym så var vi säkra på att vi ville ha en blå för att matcha min ögonfärg. Jag hittade en som kändes rätt ganska snabbt och vi fyllde sedan på med skor och bälte i brunt läder. Julias klänning var svårare men det slutade med att hon använde sig av en enklare klänning som hon sydde om hos en skräddare och med hjälp av sin brudtärna. Vi blev väldigt nöjda då den kändes avslappnad och jordnära samtidigt som den fick Julia att synas bland gästerna.
Jag hade en klocka med brunt läderarmband som var anpassad till min klädsel. Klockan var en morgongåva från Julia med datum för bröllopet ingraverat. Julia valde att bära sin farmors ring på bröllopet då hon tyvärr inte kunde vara med oss.
mg_3377_2.jpg

Om fotografen Linnéa Ronström

Vi kände Linnéa från Gymnasiet och Julia hade vid ett senare tillfälle träffat henne och pratat om att hon funderade på en karriär inom foto. När vi sedan gick in på hennes hemsida och fick se hennes bilder så kände vi att ingen annan skulle kunna fånga dagen på ett bättre sätt. Att hon dessutom är verksam på Gotland gjorde det till ett självklart val.
mg_3690.jpg
_MG_3439_2.jpg
bröllop+gotland

Om blommorna

Blommorna odlades framförallt av släkt och vänner på Gotland och sen plockade vi även endel vilda växter. Julias faster och tärna hjälpte sedan till med att göra brudbukett, blomsterkransar till tärnorna och corsage till mig.
gotlandsbröllop
bröllopsfest
Middagen är något som är extra nämnvärt då vår kock gjorde ett fantastiskt arbete med lokala råvaror vilket resulterade i en buffé som passade både till det helgrillade lammet och till våra veganska gäster. Även förrätten, som var en somrig jordgubbsgazpacho, och efterrätten, som var en krämig chokladtårta, var anpassade för alla och smakade otroligt gott.
festlokal+gotland

Bästa minnet från dagen

Jag har många otroligt fina minnen från hela dagen och varje del hade sin charm. Det som jag dock skulle framhäva som de bästa delarna är dels när vi har tågat in och står tillsammans framför alla gästerna och dels de stunder mellan aktiviteterna då jag och Julia stannade för att var med varandra och glädjas åt allt som hände.

Tips till andra som planerar bröllop

Mitt tips till de som planerar bröllop är att bjuda in era närmaste vänner och familj tidigt i planeringen, speciellt om man vill göra mycket själv till bröllopet och inte köpa ett färdigt koncept. Vi hade många vänner som kom och hjälpte oss vilket gjorde att vi kunde förverkliga vårt drömbröllop och dagen blev så mycket mera minnesvärd då den delades med alla som varit med och gjort den möjlig.
_MG_4171.jpg

Fotograf: Linnéa Ronström
Kostym: Tiger
Brudgummens skor: Human Scales
Klocka: Certina
Trycksaker: ThomasTryckare.se
Catering: Anna Cöster (En otroligt bra kock som bor i Stånga på Gotland)