Färgglatt och rustikt bröllop: Anna + Peter

Anna och Peter gifte sig den 26 augusti 2017 i Stora Gamla Hammars Kyrka i sydvästra Skåne och anordnade sin bröllopsfest på Agneshill, inte långt därifrån. Isabell N Wedin dokumenterade deras dag och har fångat underbara ögonblick samt de härliga färgerna som präglade dagen. Med mycket grönt, färgglatt och detaljer i trä satsade Anna och Peter på ett lantligt och rustikt bröllop och ville att känslan av en stor hemmafest skulle vara den röda tråden.

Agneshill.jpg

Anna berättar

Vi båda arbetar med service och älskar att se små detaljer växa fram av våra ideer, så det var viktigt för oss att göra mycket själva. Den stora inspirationen kom när vi besökte lokalen Agneshill, där blev vi förälskade direkt. Vi ville ha ett lantligt, enkelt bröllop med gästerna i fokus. Alla detaljer vi gjorde gjorde vi för att de skulle ha den bästa kvällen, och för att vi tycker det är kul.
Agneshill+bröllop
Agneshill+festlokal.jpg
48_A+P_Turturduva.jpg
53_A+P_Turturduva.jpg
55_A+P_Turturduva.jpg
84_A+P_Turturduva.jpg

Anna om sin brudklädsel

Jag provade först klänningar på By Malina i Stockholm men det kändes inte helt hundra, men en idé växte fram. Spets upptill och chiffong nertill. Några vänner hade tipsat om Matildas brud och fest i Bromma där de hjälper en att sy upp en klänning precis som man vill. Sagt och gjort, där togs måtten och en skiss växte fram. Örhängena är från Caroline Svedbom, skorna från Unisa och dansskorna är från Keds x Kate Spade.
91_A+P_Turturduva.jpg
92_A+P_Turturduva.jpg
37_A+P_Turturduva.jpg
Peters klädsel gick väldigt fort, vi hade en klar bild och gick bara in i butiken SIR och där fick vi hjälp att hitta den perfekta klarblå kostymen med tillhörande väst. Efter det var det bara att hitta de små detaljerna som fluga, skärp och skor till Peter. Skorna kom från Steptronic, skärp från Saddler och fluga från La Chemise.
105_A+P_Turturduva.jpg
106_A+P_Turturduva.jpg
132_A+P_Turturduva.jpg
138_A+P_Turturduva.jpg
141_A+P_Turturduva.jpg
147_A+P_Turturduva.jpg
155_A+P_Turturduva.jpg

Blommorna

Blommorna ville vi ha vilda och mycket grönt, som tagna från en äng. Säsongsbetonat för att värna om miljön, och inte varit framodlat från Holland för att frakta hit. Brud- och tärnbuketten var stora och yviga och vi hade även alla våra blommor på borden i matsalen i samma känsla.
238_A+P_Turturduva.jpg
226_A+P_Turturduva.jpg
Varför vi valde att ha vigseln i Stora Hammars Gamla kyrka var för att den kyrkan har stor betydelse för Anna som hade många skolavslutningar i den kyrkan. Det är en gammal lantkyrka, med små smala rader och fantastiska detaljer, en enkel kyrka med plats för upp till 80 personer. 
426_A+P_Turturduva.jpg
437_A+P_Turturduva.jpg
439_A+P_Turturduva.jpg
483_A+P_Turturduva.jpg
486_A+P_Turturduva.jpg
492_A+P_Turturduva.jpg
524_A+P_Turturduva.jpg
fotograf+bröllop.jpg
550_A+P_Turturduva.jpg
565_A+P_Turturduva.jpg
vigsel+bröllop+blogg.jpg
vigsel+bröllop+blogg+bröllopsfotograf

Om fotografen Isabell Nilsson Wedin

Isabell är fantastisk och fick oss verkligen att känna oss avslappnade. Bilderna pratar sitt eget språk, otroligt vackra. Vi fick inte bara en fotograf som förgyllde vår dag utan en vän med!
669_A+P_Turturduva.jpg
bröllop+agneshill.jpg
Festen var på Agneshill och det var en helt perfekt miljö för oss. Viktigt för oss var att hela dagen skulle kännas så avslappnat som det bara gick, och att det skulle bli som en enda stor middag hemma. Vi såg även till att denna känslan förstärktes av serveringen av maten. Sharing is caring utgick vi ifrån och maten kom in tapas style på fat som man skickade runt på borden.
721_A+P_Turturduva.jpg
732_A+P_Turturduva.jpg
759_A+P_Turturduva.jpg
825_A+P_Turturduva.jpg
771_A+P_Turturduva.jpg
827_A+P_Turturduva.jpg
IMG_6974_NilsSjoholm.jpg
768_A+P_Turturduva.jpg
agneshill+festlokal+bröllop.jpg
912_A+P_Turturduva.jpg

Peters bästa minne från dagen

Om jag om välja en så är det den stunden Isabella fotar oss bakifrån under middagen. Middagen är full igång och man känner att alla gäster trivs genom energin. I denna kärlek som fyller rummet, tittar jag och Anna på varandra och sen på ringarna. Efter det så lutar Anna sitt huvud mot min axel och säger vilken perfekt dag detta är. Bara i den sekunden blev det som vi var bara vi i en liten extra kärleksbubbla.
938_A+P_Turturduva.jpg

Annas bästa minne från dagen

Det finns två stycken som jag vill lyfta fram. Den första var vigseln i kyrkan, att där och då säga ja till varandra, så starkt. Och när vi satt på middagen och blickar ut över lokalen och man hör hur ljudvolymen höjs successivt hela tiden, alla skrattar och har kul. Då kände jag att, damn vi har lyckats! Vilken fest!
983_A+P_Turturduva.jpg
1065_A+P_Turturduva.jpg
1082_A+P_Turturduva.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

  • Boka det du kan så fort som möjligt tex lokal, kyrka, frisör m.m. Genom detta slipper du stressen och kan koncentrera på de små detaljerna som betyder mest för er.
  • Tiden går snabbare än vad man tror. Pinterest är en guldgruva när man vet vilket tema man ska ha.
  • Bjud in dem människorna som blir glada av er kärlek.
  • Släpp tyglarna på själva dagen, om det inte går som ni tänkte betyder det inte att det är dåligt. Låt inte det förstöra er dag.
333_A+P_Turturduva.jpg

Fotograf: Isabell N Wedin
Festlokal: Agneshill, Vellinge
Catering: Flädie Mat och Vingård - via Agneshill
Brudklänning: Matildas Brud och Fest, Bromma
Pumps: Unisa
Sneakers: Keds x Kate Spade
Örhängen: Caroline Svedbom
Kostym: SIR
Skjorta: The Shirt Factory
Skor: Steptronic
Fluga: La Chemise
Skärp: Saddler
Florist: Blomstra på Limhamn
Hårstylist: Blissiz
Makeup: Blissiz
Trycksaker: Material från Office Depot och sedan gjorde vi allt själva