Gotländskt bröllop med strandvigsel: Emelie + Martin

Emelie och Martin gifte sig den 12 augusti 2017 på Ljugarn, Gotland. De inspirerades mycket av naturen inför sitt bröllop och ville att dagen skulle spegla dem som par, ihop med en gotländsk och lantlig känsla. Deras dag blev förevigad av Hanna Karlsson, som fotograferar under namnet Neas fotografi, och som vi nu ska få inspireras av genom dessa bilder.

Emelie&Martin-1.jpg
Emelie&Martin-11.jpg
Emelie&Martin-17.jpg
Emelie&Martin-19.jpg
Emelie&Martin-21.jpg
Emelie&Martin-30.jpg
Emelie&Martin-22.jpg

Emelie om klädseln

Brudklänningen testades ut i ett showroom i Stockholm. Jag testade flertal modeller men det var redan bestämt efter den första. En spetsdröm som hade det där lilla extra. Martin prövade sig fram men hittade snabbt en favorit, en midnattsblå kostym som levde upp till de förväntningar han hade.
Emelie&Martin-32.jpg
Örhängena blev en Swarowskidröm från Caroline Svedbom samt en slöja med skir spets.
Emelie&Martin-28.jpg

Vigseln

Vigselplatsen blev ett självklart val. Folhammar i Ljugarn med en fantastisk miljö blev självklar då jag önskat mig en vigsel där sedan barnsben. Många grillkvällar och familjelekar då jag själv är uppväxt i Ljugarn, gjorde detta till en mycket speciell plats. Martin har även varit här många gånger och valet var självklart även för honom.
Emelie&Martin-44.jpg
Emelie&Martin-49.jpg
Emelie&Martin-50.jpg
Emelie&Martin-91.jpg

Om blommorna

Blommorna ville vi skulle spegla Gotland. Murgröna och rosor o alla dess färger. Buketten ville vi ha levande med rosa rosor och murgröna. På bordet placerades det ut murgröna som dekoration och höga vaser med rosor i för att få till ett liv i arrangemanget.
Emelie&Martin-53.jpg
Emelie&Martin-57.jpg
Emelie&Martin-38.jpg
Bästa ögonblicket var när vi stod tätt intill varandra, höll hårt i varandras händer och allting stod still. Minuterna innan vi gick in till vår absoluta favoritlåt för att bli man och fru inför vår familj och vänner. 

Ett annat fantastiskt ögonblick var när vi lämnade ceremonin för att åka till festlokalen. Gästerna transporterades i hövagnar bakom en traktor. Det gästerna då inte visste var att även vi skulle åka med, men i traktorskopan. Detta blev extremt lyckat och det kändes som att vi var ett och samma gäng. Man, fru och hela vår älskade familj och vänner.
Emelie&Martin-60.jpg
Emelie&Martin-66.jpg
Neas fotografi blev ett självklart val för oss! Letade länge runt efter en fotograf som ville förmedla den känsla vi hade. Hanna kommer själv från Gotland så jag visste att hon skulle andas in allt och fånga de där viktiga ögonblicken bakom sin lins. Och det gjorde hon verkligen! Proffsig, lättsam och oerhört gullig fotograf som gjorde det enkelt för oss som brudpar. 
Hon lyssnade verkligen på vad vi ville ha och vågade gå utanför ramen och ge oss feedback på våra tankar.
Emelie&Martin-65.jpg
Emelie&Martin-68.jpg
Emelie&Martin-73.jpg

Tips till andra

  • Planera i tid men framförallt, planera precis som NI vill. Ett bröllop ska vara personligt och spegla brudparet. Det finns inga rätt eller fel. Sätt er ner ihop och gå igenom tillsammans vad som känns viktigt och relevant. Följ ert hjärta, gör som NI vill och ingen annan.
  • Ta hjälp! Vi hade en fantastisk bröllopskoordinator, Christel Fardstedt som hjälpte oss med allt från blommor, catering, dukning osv. Vi hade aldrig klarat det utan henne och utan våra nära.
Emelie&Martin-72.jpg

Fotograf: Neas fotografi
Brudklänning: By Malina
Kostym: Tiger of Sweden
Festlokal: Sjöviksgården Ljugarn
Florist: Annica Persson
Trycksaker: Reklambyrå & egenproducerat
Hårstylist: Brudens tärna Sandra Jonsson
Makeup: Brudens tärna Sandra Jonsson
Catering: Smakrike Ljugarn