Personligt Elopement På Gotland: Felicia + Magnus

Vi på Sisters in Law förespråkar ofta att det inte ska finnas några “måsten” i bröllopsplaneringen och att ni som par ska våga gå er egen väg, vilket är precis vad Felicias och Magnus i veckans nya bröllopsberättelse gjorde när det var dags för sitt bröllop. Paret sa ja till varandra den 24 juli 2022 på en strand vid Fabriken Furillen på nordöstra Gotland. Deras enda vittne blev bröllopsfotografen Frkn Falkman från Göteborg, som stod högst på önskelistan som fotograf. Här på Sisters in Law har Amanda Falkmans bilder blivit flitigt publicerade genom åren. För precis som brudparet, så har vi en förkärlek för henne stil.

Låt oss nu snabbt kasta oss in i veckans nya bröllopsberättelse, där bruden Felicia får berätta mer om hennes och Magnus resa.

Så träffades brudparet

Felicia: Ni vet den där speciella förälskelsen man hade under gymnasiet? Det här är den. Jag hade ganska länge kollat på den där killen som gick i musikklassen. Han gick andra året och jag första. Då var det bara en dagdröm och det fanns inte på kartan att han skulle bli kär i mig också.

Efter ett tag tog jag mig mod att prata med honom och han va precis sådär som jag hade dagdrömt om. Vi började hänga med varandra och sedan slutade vi aldrig. Då trodde vi självklart aldrig att vi 10 år senare skulle gifta oss med varandra. Det är det som är så fint med gymnasieförälskelsen, det finns bara där och då utan massa förväntningar.

Felicia: Sedan har det gått från gymnasieförälskelse till bröllop. Det har alltid varit en självklarhet att det har varit vi, vi har valt varandra om och om igen genom alla stadier i livet. Det är väldigt speciellt att ha haft en människa så nära under så många viktiga stunder som man har under den här perioden i livet. Gymnasium, flytta hemifrån, bo i en ny stad, universitetsstudier, första riktiga jobbet, flytta till hus och växa upp.

När vi hade varit tillsammans i 9 år och skulle fira vår årsdag vid havet i Båstad så gick Magnus ner på knä. Det fanns absolut inget tvivel om det var den perfekta tiden och dagen för det. För nästan exakt 1 år senare, när vi firade 10 år, sa vi ja till varandra på Gotland.

Bröllopsplaneringen

Felicia: Det fanns aldrig någon förväntning på att vi skulle gifta oss. Varken från oss själva eller människor omkring oss. Vi va inte "såna som gifter sig". Men sedan började vi diskutera varför vi inte ville gifta oss och om vi istället skulle kunna göra ett bröllop så som vi vill ha det. Måste man vara i en kyrka och sedan ha en stor middag i en vackert inredd lada? Nej vi ville göra det på vårt sätt.

Felicia: Ingen av oss är den som vill stå i centrum eller älskar att hålla tal och synas. Våra allra bästa stunder har alltid varit när det bara varit vi två. Så vad skulle hända om vi skalade bort allting som ett bröllop innebär och bara behöll det bästa? Vi två. Ungefär som att man bara vill äta mitten på kanelbullen. Precis så valde vi att göra, vi käkade bara mitten!

Platsen för bröllopet

Felicia: Efter att vi bestämt oss för att gifta oss själva var det dags att fundera på vart vi ville gifta oss. Vi ville gärna få in känslan att vi åker iväg och gifter oss, så att ha det på hemmaplan gick ganska fort bort.

Vi båda är uppväxta vid havet och samlar ofta kraft och energi därifrån, så det föll ganska snabbt på att vi ville vara vid kusten. Men Gotland då? Där har vi ju aldrig varit och det ser ut som den absolut vackraste sagan man kan tänka sig. Det tar vi!

Efter det började vi söka runt på vackra platser på Gotland och föll hårt för Fabriken Furillen. Den kontrasten som finns där har jag aldrig tidigare upplevt. Den karga naturen och de råa industribyggnaderna mot det mjuka havet och ljuset i Gotländska toner. Hotellet har en avskalad design där allt är genomtänkt in i minsta detalj. Johan som driver hotellet är helt fantastisk och gjorde verkligen vår dag till något alldeles extra.

Felicia: Vigselplatsen vi valde ligger en kort promenad från Fabriken Furillen. Vi gifte oss på stranden bland hästar som betade och ljudet av vågorna.

Om klädseln

Felicia: Eftersom vi redan hade valt att det här bröllopet inte skulle vara traditionellt och vi skulle gå all in på vår egen stil så bestämde jag mig fort för att min klänning skulle bli något alldeles eget. Jag hade länge följt Helena Lundström på instagram och visste att hon gjorde mina absoluta drömklänningar. Hon har gjort magiska kläder till bland annat Sarah Klang, Bianca Kronlöf och Petra Marklund. Jag satsade på ett långskott och skrev till Helena och berättade att jag skulle gifta mig och absolut bara ville ha en klänning från henne.

Helena svarade snällt men bestämt nej och berättade att hon inte gjorde bröllopsklänningar. Efter många om och men lyckades jag övertala Helena efter att jag berättade att jag inte ville ha en klassisk brudklänning.

– Är du neurotisk? frågade Helena då.

Jag skrattade högt och lovade att lita på henne och processen. Och det är jag så tacksam för! Helena är den mest fantastiska designern och sömmerskan man kan tänka sig. Hon skapade verkligen en drömklänning jag aldrig vågat hoppas på!

Blommorna

Felicia: Jag var ute efter en bukett som skulle matcha tonerna på platsen. Furillen har jordnära, avskalade toner med mjuka kontraster. Därför valde jag en bukett med jordiga färger som mer skulle smälta in än sticka ut.

På vigselplatsen gjorde Kullshagebruk ett växtarrangemang med vilda växter och grönt på en vigselbåge som dom hade gjort av grånat trä. Vi ville inte ha en klassisk båge utan något som smälte in i platsen på ett naturligt sätt. Det blev ett magiskt arrangemang som verkligen kändes som ett konstverk på platsen. Kullshagebruk gör alla växtarrangemang på Fabriken Furillen och därför kändes det så roligt att dom ville ta sig av vårt bröllop också.

Vigselringarna

Felicia: Båda våra ringar kommer från Mumbai Stockholm. Stort tack till Fanny som hjälpte oss välja ut ringar och gav oss fantastisk service!

Magnus valde en slät guldring på 3mm för ett lite mer avskalat intryck. Jag valde en ring i vitguld med ett "curved band" och svarta diamanter som böjer sig perfekt ovanför min förlovningsring.

Styling och accessoarer

Smink och hår valde jag att göra själv så det skulle bli på mitt eget sätt. Flora Binderi gjorde ett otroligt fint hårsmycke av torkade blommor i samma toner som buketten som verkligen blev pricken över i:et!

Om bröllopsfotografen

Felicia: När vi skulle välja fotograf fanns det bara en person som vi ville ha. Amanda Falkman. Hennes stil är helt unik och det finns ingen annan som gör det hon gör. Amanda är också den enda personen som var med på vårt bröllop, så hon spelade en otroligt viktig roll under hela dagen och kvällen. Hennes personlighet är varm och man känner sig alltid bekväm tillsammans med henne. Hon spelar verkligen i en annan liga. Jag ville bli hennes bästa vän från första gången vi träffades.

Tänk att hon är den enda som var med – hur knäppt är inte det?

Felicia: Jag hoppas att fler vågar tänka själviskt och se till varför just du vill gifta dig. Hur kan du göra ett bröllop till den absolut bästa dagen i ditt liv? Fyll den med allt som gör dig lycklig och ta bort allt det som andra förväntar sig.

Vi på Sisters in Law tackar Felicia och Magnus för att de ville dela med sig av sitt fantastiska elopement på Gotland!
Vi hoppas att deras dag ska inspirera fler till gå sin egen väg.


Bröllopsfotograf: Amanda Falkman
Brudklänning: Helena Lundström Design
Kostym: These Glory Days
Plats: Fabriken Furillen, Gotland
Florist: Irisdals Blomsterhandel / Kullshagebruk
Ringar: Mumbai Stockholm
Trycksaker: My good friend Ellen Siverth
Catering: 38grader hos Fabriken Furillen