Vinterbrud med brudklänning i siden från Lisa Jansdotter

Lisa Jansdotter är designer och är baserad i Stockholm, där hon sy upp brudklänningar efter egna önskemål från brudar. Att sy upp sin drömklänning från grunden är ett bra alternativ när man inte hittar det man söker efter i affärerna. Ofta behöver man alltid ändra någonting med en klänning man köper ändå, t.ex justering i midjan, axlarna, eller längd på kjolen. Så varför inte sy upp från grunden efter dina egna mått direkt?

Idag visar Lisa upp en av sina kreationer och berättar samtidigt om tanken bakom både klänningen och fotograferingen, där hon vill inspirera fler att gifta sig på vintern, då det är så krispigt och vackert. Läs också mer om Lisa i vårt arkiv med bröllopstjänster här.

vinterbrud-7.jpg

Lisa Jansdotter berättar

Får jag presentera Paulina? Denna vackra, mystiska kvinna hade jag, Lisa Jansdotter, äran att klä och fotografera, en kylslagen dag med bitande nord-väst vind på Tyresö slott, i slutet av november. Tillsammans med vänner och entreprenörer från nätverket Bröllop & Event ville jag fånga vintern i en skir miljö i den vackra slottparken.

Någon i nätverket lyckades ”fånga” Paulina som arbetar med make och hår, jag är så glad och tacksam att hon ville stå framför min kamera och hon var så tålmodig fastän vinden ven i vassen från viken. Paulina gjorde sig i ordning inför fotograferingen själv med all sin kunskap. Hon driver själv Kendes Makeup.

Klänningen jag döpt till ”Foolishly strong” är sydd i siden från Tygverket, Stockholm och den passade Paulina fantastiskt väl. Klänningen är sydd passande för vinterbröllop med långa ärmar och hög krage med flera detaljer med volang-kanter och klädda knappar. Kjolen är sydd med flera stärkta underkjolar i tyll och ger en härlig frasande känsla när man rör sig. Klänningen ger Paulina ett majestätiskt intryck när hon svänger runt.

vinterbrud-31.jpg

Blommorna är skapade av Kristina på Syster Blom i Tyresö med vintriga anemoner och en skir krage av genomskinliga röda blad.

brudbukett + vinterbröllop
vinterbröllop
Vinterbrud + vinterbröllop + smink +bröllop
vinterbrud-30.jpg

Klänning + foto: Lisa Jansdotter
Location: Tyresö slott
Modell + makeup: Paulina / Kendes Makeup
Blommor: Systers Blom
Smycken: @camillafrisalv + @pantolinfinejewellery
Tyg: @tygverket