Intimt midsommarbröllop: Emma + Isaac

Vi står inför jul och nyår och mitt i alltihop bjuder vi på ett Midsommarbröllop. Men vi vet ju att ni är många där ute som planerar era vår- och sommarbröllop för fullt, så vi bryter av med lite värme och grönska tillsammans med Emma och Isaac som berättar om när de sa ja till varandra den 22 juni 2018.

Brudparet hade inget uttalat tema, men det föll sig naturligt att utgå från årstiden och omgivningen. Från vänners trädgårdar och närmaste skog, fick hundkäx, björkris och lingonblad stå för majoriteten av dekorationerna, så väl som eget hantverk från sina egna och vänners händer. Med sig hade de vännen och fotografen Sandra Lundberg som fotograferar under namnet Lupin Foto. Vi lämnar över ordet till bruden Emma, som nu återberättar om sitt och Isaacs Midsommarbröllop i Västerbotten. Detta blir den sista bröllopsberättelsen för året, då vi under nästa vecka sammanfattar det som visats här på Sisters in Law under 2018, missa inte det!

bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse

Så träffades paret

Emma: Vi har varit ett par i mer än hälften av våra liv, riktig ungdomskärlek. Vi var ett par i sjätte klass, sågs sådär en gång i veckan då Isaac hade språkval på min skola. Sen gick vi i samma klass på högstadiet, utan att vara tillsammans. Men på gymnasiet, då kilade vi ihop oss ordentligt. Vi har testat på att vara isär, men det blev en kortare period. Vi är väldigt bra tillsammans och föredrar det, helt enkelt! Vi hade inte alls pratat mycket om giftemål, tills på min födelsedag året innan bröllopet, då Isaac överraskade mig totalt med ett par ringar i trä som han själv hade gjort. Efter femton år tillsammans blev jag ändå väldigt överraskad och väldigt rörd! Och svaret var självklart. Kravet var också att vi gifte oss inom en snar framtid, samma kväll satt jag på Pinterest och planeringen var igång.

bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
blomsterkrans bröllop

BLomsterkransen

Emma: Jag visste att jag endast ville ha gröna växter som dekoration och det resulterade i bland annat hundkäx, björkris och lingonblad, både från vänners trädgårdar och från närmaste skogen. Brudbukett valde jag bort då jag bestämde mig för en blomsterkrans, kändes så fint på självaste midsommarafton! Jag sparade ofantligt många inspirationsbilder på kransar och mitt problem är många gånger att jag tycker att för mycket är fint. Men i slutändan landade det i en krans som innehöll olivblad, tistlar, eukalyptus och någon enstaka aprikos kvistros. Min önskan var att den skulle kännas lite vild och buskig, inte för prydlig och stram. Emma som gjorde min krans fångade mitt önskemål, den blev fantastisk!

bröllop+lantligt+bröllopsberättelse

Platsen

Vännforsbäck i Västerbotten.

Emma: Förutom att det är världens bästa marknadsföring av vår hemkommun (för att det är sjukt vackert), så är det vänner till Isaac och hans familj som äger platsen. Vi har varit i Vännforsbäck flera, flera gånger. På somrarna driver de ett jättemysigt sommarcafé och vartannat år en festival som inriktar sig på hållbar livsstil. Men det var inte förrän vi började planera bröllopet hösten 2017, som vi tänkte på det som en potentiell plats för vår dag. Men vi frågade, Tommy och Lisa sa ja och datumet slumpade sig då sommarcaféet skulle öppna några dagar efter midsommar. Sen kändes det som en fin kickoff på sommaren! Att själva midsommarafton bjöd på ynka 7 plusgrader, regn och blåst kan vi lämna som en parantes. Däremot bidrog det till att ingen ville lämna ladan där vi tillbringade kvällen, även att dans och kärlek bevisligen är ett riktigt kraftigt värmesystem.

bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
Brudklänning second hand Umeå

Val av klädseln för brudparet

Emma: Alla dessa val, det var inte lätt för mig. Vad mina vänner fått lyssna på mitt velande! Det finns så mycket fint, men vem är jag när det kommer till brudklänning? Mina kriterier var att jag ville känna mig avslappnad, att jag skulle kunna äta, andas och dansa. Jag köpte snabbt hem några olika modeller (alla från Tradera, vilken vinst när det passar och tvärtom). En tight långklänning med lång ärm, en annan med öppen rygg, överdel i spets och kjol med lätt fall och en mörkgrön långklänning. Jag hann tänka att de alla var den rätta! Den jag tillslut valde var den minst självklara från början. Min svägerska som bor i huvudstaden fick åka och prova den hemma hos en privatperson, eftersom denna också fanns på Tradera. Hon skickade en video och flera bilder från alla vinklar, med klänningen på. Vilken service, va! Det blev tillslut den, en tunn, skir, långärmad klänning med djup urringning och ett band i midjan. Min vän Frida gjorde lite justeringar och då blev klänningen precis som jag ville, den uppfyllde mina kriterier och jag kunde både äta, andas och dansa! Att kunna dansa kändes viktigt och det gör jag bäst med bekväma skor, mina Kavat sandaler.

Isaac ville helst ha en hel kostym, en jättesnygg mörkgrön som dessvärre var slutsåld hela tiden. Tillslut gav han upp den och det blev istället en vit skjorta som redan hängde i garderoben, ett par bruna chinos, en senapsgul fluga, bruna skor och svarta hängslen. Och han har aldrig varit snyggare!

bröllop+lantligt+bröllopsberättelse

Stylingen

Emma: Jag ville känna mig naturlig och bekväm, använder sällan smink och accessoarer till vardags. Håret var viktigast och jag sparade ut det så mycket jag hann, färgade det hos Amanda på Attityd exklusives i Umeå och det blev somrigt, naturligt och precis som jag önskat! Velade in i det sista mellan en tjockare fläta, eller utsläppt hår med en blomkrans. Valet föll på det sistnämnda och jag ångrar det inte. Min vän Elin gjorde några naturliga lockar i mitt hår timmen innan, jag ville att det skulle kännas som mitt egna självfall. Sminkning bokade jag på Body Shop i Umeå, min vän Josefin gjorde sin provsminkning inför sitt eget bröllop samtidigt (rekomenderas starkt). Det var också jätteviktigt för mig att sminket skulle kännas naturligt, Elin som sminkade mig förstod precis och helheten blev precis som jag föreställt mig! Mina ända accessoarer var blomkransen, min Västerbottensring och sedan vigselringen. Isaac är bara naturligt snygg och lade inte till något extra alls!

bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse

VIgseln

Emma: Vigseln blev väldigt intim och fin. Vi hade planerat för en given utomhusvigsel, miljön runtomkring bjuder verkligen in till det. Sommaren 2018 slog värmerekord, med parantes för just midsommarafton. Med ynka 7 plusgrader, regn och blåst så fick vi helt enkelt vigas inomhus. Jag hann bli så stressad över vädret, det matchade inte en oisolerad lada där man kan kika på utsikten genom panelspringorna. Till och med kommunens kommunalråd fick lyssna till min stress då jag i panik försökte hitta en ny lokal dagen innan. Men, med världens klokaste och övertygande vänner så kom jag ned på jorden och vi körde på andrahandsvalet. Vigseln blev i en mindre lada (på samma gård som festlokalen), med ett stort mäktigt fönsterparti ut mot gröna ängar där det spatserade kor. Vi är omringade av kreativa och handlingskraftiga människor som gjorde ladan så himla fin och det kunde inte blivit bättre. Vigselförrättare var en väns mamma, hon hade intervjuat oss innan och vigseln blev personlig och väldigt vi. Våra ringar är ärvda av min mormor och morfar och det kändes så stort att få på sig dem! Våra vänner Amanda, Emil och Lars spelade en ingångslåt som dom själva valt, med sång, gitarr och fiol blev det så stämningsfullt. Vi hade önskat "visa vid vindens ängar" som spelades längre in på vigseln. Efteråt överraskades vi med en midsommrstång, ringdans och musik från fler fina vänner som övat in ett gäng låtar och sen var festen igång!

Emma_Isaac-9604.jpg
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse

Om fotografen Sandra Lundborg - Lupin Foto

Emma: Detta var det enklaste valet bland alla val. God vän och fantastisk fotograf i ett! Hon känner oss väl och vet exakt vad jag tycker om, så smidigt. Sandra fångar äkta känslor på bild. Hon är en fenomenal människokännare, förmedlar ett undermedvetet lugn och fick det mest obekväma brudparet (vi) att slappna av framför kameran. Vi hade inga större önskemål, men hon fångade ögonblick och stämningar på ett diskret och professionellt sätt, från en av de bästa dagarna i vårt liv och levererat det allra finaste hantverk någonsin! Ett minus är dock att hon själv inte finns med på någon bild, det är nackdelen av blandningen vän + fotograf.

bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
midsommarbröllop
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
bröllop+lantligt+bröllopsberättelse

Emma: Bruna flaskor som agerade både vaser och ljusstakar samlades från alla håll och kanter. Lyktor, dukar (lakan) fyndades från vänners tidigare bröllop, mässingsljusstakar och ljusslingor hade vi hemma, men lånades även av vänner. Ett riktigt teamwork! Isaac gjorde plankor av fura som lammburgaren serverades på.

bröllop+lantligt+bröllopsberättelse
dekoration bröllop

Bästa minnet från bröllopsdagen

Emma: Dagen och kvällen var som en buffé av det godaste man vet. Men alla fantastiska tal, det är svårt att beskriva den exalterade känslostämningen som rusade inom oss denna kväll. Jag får fortfarande hjärtklappning av att tänka på det. Ett stort gäng vänner hade i smyg övat in rövarsången från Ronja Rövardotter, som en stor och mäktig kör! Det var bland det bästa vi varit med om, totalt överrumplade och knockade av glädje! Att sedan se så många man tycker om, på ett och samma ställe är också något väldigt speciellt. När middagen var slut så gled det över i ett dansgolv som varade långt in på natten, precis som vår förhoppning och önskan. Våra vänner och toastmasters Ida och Rolf som guidade oss alla genom bröllopet på bästa tänkbara sätt är också något som ligger kvar på näthinnan. Vi är rikast i världen som har alla dessa människor omkring oss, dom gjorde denna dag och kväll till den mäktigaste någonsin.

bröllop+lantligt+bröllopsberättelse

Tips till andra som planerar bröllop

Emma: Prata om era önskemål och förväntningar, det som är jätteviktigt för den ena kan vara en bagatell för den andra. En budget kan vara bra, många bäckar små. Vi lämnade över mycket ansvar och delade ut uppgifter på vänner och familj, det passade oss och var ovärdeligt! Många tycker också om att få vara med och bidra, ta vara på det. Annars vill vi bara säga: det är ert bröllop och ni gör precis hur ni vill! Enjoy!

bröllop+lantligt+bröllopsberättelse

Avslutande ord från brudparet

Nu blir detta som ett tal på Grammisgalan, men vi hade aldrig velat göra detta utan våra vänner och sidekicks som varit med från början till slut. Ida, Rolf, Lisa, Ola, Jossan, Sandra, Anna, Helena, Ika, Jon, Lotta-Karin, Emil, Veronika, Frida, Elin, Lars, Amanda, Marcus, Stefan, hela jädra rövarkören, familjerna och alla kära vänner, tack för allt och för att ni är våra!


Fotograf: Lupin Foto
Brudklänning: Klänning från H&M trend S/S 2017
Brudskor: Kavat
Chinos: Carlings
Fluga: Metzerverket
Festlokal: Kullar & Klang sommarcafé, Vännforsbäck, Västerbotten
Florist: Emma Elfving, Brandts blommor och begravningsbyrå Vännäs.
Trycksaker: Vår vän Ida skrev alla namnlappar + skyltar med sin fina handstil, Marcus gjorde vår inbjudan och i den fanns ett självporträtt av oss som Stefan (http://stefanmarkstrom.se/sv/om-stefan/) målat. Vilka vänner!
Hårstylist: Amanda på Attityd Exclusives i Umeå.
Makeup: Elin på Body Shop i Umeå.
Catering: Lammburgare från Häljegård, Västerbotten