5 anledningar till att gifta sig på Island

Island är ett land med ett magiskt landskap. Många brudpar åker dit för att gifta sig och landet är en dröm för många bröllopsfotografer att få äran att följa med till. Här listar vi 5 anledningar till att välja Island som destination för ert bröllop.

 1. Landskapet

  Glaciärer, isgrottor, vattenfall, varma källor, klippor och dramatiska stränder. Vyerna på Island är svårslagna

 2. Bröllop och bröllopsresa i ett

  Alla destinationsbröllop blir som ett bröllop och bröllopsresa i ett. För det äventyrliga paret är Island ett perfekt val.

 3. Norrsken

  Tänk att få blicka ut över ett norrsken som ett avslut på bröllopet! Förutsatt att det är molnfritt så kan man se norrsken på Island, främst mellan september-april då det är tillräckligt mörkt. Vill ni stanna i Sverige är också en populär bröllopsdestination för de som söker efter detta

 4. Fantastiska kyrkor

  Island har många fantastiskt vackra kyrkor som bara de i sig är värda en guidad tour till, oavsett om man ska gifta sig eller ej. Se några exempel här.

 5. Bröllopsfotografierna

  I ett landskap som detta är det verkligen ett måste att investera i en riktigt duktig bröllopsfotograf som kan föreviga er stund i denna storslagna miljö. Vattenfall och glaciärer som backdrop är svåra att toppa!

Och, det är inte bara bröllopsfotografer som är värda att investera i, utan även videografer! Den Stockholmsbaserade videografen Josef Runsten är en av de videografer som vi har i arkivet med bröllopstjänster, och i somras befann han sig på Island där filmen nedan är ett resultat från. Är du redo för magiska vyer?

Om inte Josefs film ovan kan övertyga er nog om Islands magiska krafter, så kanske dessa bröllop och stylade fotograferingar kan?


bröllop+island.jpg
island+bröllop+elopement.jpeg

Elopement på Island

I dessa bilder kan du bland annat se en av de fantastiska kyrkorna som vi nämnde ovan.

iceland-blue-lagoon-engagement-photography_0020.jpg
bröllopsfotograf.jpeg