Oktoberbröllop med lantligt tivolitema: Sanna + Daniel

Sanna och Daniel sa ja till varandra en oktoberdag där temat var lantligt tivoli, ett underbart tema om du frågar oss! Bakom kameran stod Sussie Mellstedt som nu bjuder på härliga bilder från bröllopet. Bruden Sanna berättar också om några tankar kring dagen.

brudgum+knapphålsblomma+florist
brudgum+bröllop+kostym
Lantligt bröllop

Sanna berättar

När jag tänker tillbaka på vår dag blir jag alldeles varm i kroppen. Tänk att just jag fick gifta mig med honom. Tänk att just vi har så många, fina och underbara personer i vårt liv. Tänk att just vi fick en dag som blev bättre än vi vågat drömma om. Visst hade vi ställt in oss på en dag med kärlek, man varken jag eller Daniel var beredda på den våg av kärlek som skulle träffa oss.

Lantligt bröllop

Sanna fortsätter

När vi började planera vårt bröllop var det två saker vi var överens om. Nummer ett var att vi ville ha en fest med avslappnad stämning, där alla skulle kunna vara sig själva och känna sig bekväma. Vi ville att det skulle finnas saker att göra för gästerna efter vigseln. Nummer två var att vi ville göra så mycket som möjligt själva för att få det så personligt som möjligt. Efter mycket inspirationsletande på framförallt Pinterest (ett måste för alla blivande brudpar om ni frågar mig) kom vi fram till att vi ville ha ett tivolitema med lantlig känsla.

Det skulle finnas popcorn, sockervadd och aktiviteter för gästerna att göra. Vi gjorde som ett photo booth med rekvisita där gästerna fick fota varandra, man kunde kasta ringar på flaskor, kasta omkull burkar med bollar, skriva hälsningar på klossar till ett Jengaspel (som vi än idag älskar att ta fram och spela och läsa) och så klart skriva i vår gästbok. Även sockervadden och popcornen blev som aktiviteter då man fick göra sina sockervadd och popcornstrutar själva. Flera av gästerna har i efterhand sagt att det var en barndomsdröm som gick i uppfyllelse, att få göra sin egen sockervadd. Sen hade vi också en magiker som gick runt och gjorde close up-magi för gästerna medan de minglade (och som senare hade en liten föreställning efter middagen med brudparet). En superrolig detalj och isbrytare för många. Vi gjorde det allra mesta själva, men beställde vissa trycksaker (våra inbjudningskort och omslag till vårt festprogram). Det var mycket pyssel, mycket piller och väldigt tidskrävande men värt varenda sekund!

Lantligt bröllop + brudklänning
Lantligt bröllop hårsmycke
Lantligt bröllop

Sanna: Något vi däremot inte ville ge oss på själva var maten. Vi anlitade en catering som fixade middagen, såg till att våra gäster hade dricka och som serverade under middagen. Vi valde att ha en grillbuffé. Vi kände att det skulle passa bra i den avslappnande känsla vi ville ha. Så ute på gården stod två grillkockar och serverade gästerna nygrillat. Sen var det superviktigt för oss att ha riktig bröllopstårta. Vi hittade det underbara stället En Nypa Socker som gjorde vår drömtårta. Eftersom vi ville ha en ordentlig fest anlitade vi också en dj som fixade ljud och ljus och såg till att vi fick ett riktigt röj på dansgolvet.

Lantligt bröllop

Sanna: Men när den stora dagen väl kom, var det ändå inte våra förberedelser som gjorde den mest minnesvärd. Det var alla våra fantastiska familjemedlemmar och gäster som genom tal och gester dränkte oss i kärlek och gjorde vår dag helt oförglömlig!

Lantligt bröllop brudgum kostym
fluga bröllop
bröllop
lantligt bröllop
kyrka+bröllop
bröllop
brudtärnor + klänningar
kyrkligt bröllop
bröllop+kyrklig
bröllops+såpbubblor
bröllopsfesten
Lantligt bröllop
Lantligt bröllop
Lantligt bröllop

Fotograf: Sussie Mellstedt
Brudklänning: Uppsydd på Mathildas fest
Kostym: Tiger of Sweden, detaljer: Wårdhs
Tärnklänningar: JJ’s House
Magiker: Jens Jadbäck
Sockervaddsmaskin och popcornmaskin: Bergamunken
Catering: Alla tiders matlagare
Blommor: Kallhälls blomsterhandel