Stilrent septemberbröllop: Beatrice + Niclas

Beatrice och Niclas gifte sig i Gustav Vasas kyrka i centrala Stockholm den 22 september 2018. Ett stilrent septemberbröllop fullt av glädje och kärlek med personliga detaljer. Bakom kameran stod bröllopsfotografen Birgit Walsh, som förevigat deras bröllopsdag på så fint vis. Festen var på Nationalmuseum, där paret hade äran att få vara där som första sällskap efter en lång renovering sedan 2013. Ingen har fått komma in eller njuta av lokalen innan de var där. Något som paret kände var extra speciellt.

Vi lämnar nu över ordet till Beatrice som berättar om sitt och Niclas bröllop.

_DSF2510.jpg

Så träffades paret

Beatrice: Vi träffades för 10 år sedan på den restaurang där jag praktiserade och precis börjat jobba extra. Niclas hade varit iväg och jobbat säsong. Hade hört mycket om den där Niclas under tiden jag gjorde praktik men som jag aldrig mött. En dag stod han där, vi möttes med blicken och han log sådär fint som bara han kan. Tror att vi båda kände att det slog några gnistor. Vi umgicks i ett år innan vi konstaterade att vi var mer än vänner. 

Bröllop Stockholm Fotograf Brudklänning

Förlovningen

Beatrice: Frieriet skedde en tisdag i februari. Allt kändes som en vanlig vardag, Vi båda hade jobbat, hämtat vår dotter på förskolan. Kvällen utspelade sig som en vanlig dag. Fram mot kvällen tog Niclas med vår dotter in i sovrummet då jag hade slagit ner mig i soffan för att mysa ner mig i en filt till något program på tv:n. Sedan kom dom ut tillsammans och vår dotter kommer med en ask i båda händerna och lägger i mitt knä och säger: Här mamma det här är till dig. Jag förbryllas av att ha fått en gåva. Men inser inte vad som sker förrän Niclas går ner på knä framför mig när jag sitter i soffan med en ask i handen. Två ringar, en lång kärleksförklaring, ett JA och massa pussar!

Bröllopsfotograf Stockholm

Brudklänningen

Beatrice: Jag letade ganska tidigt i olika butiker. Hade en tänkte på hur jag skulle vilja ha det, men testade allt för att vara säker. När jag provade min brudklänning kändes det verkligen som jag! Spets, öppen rygg, lagom urringning, och en tajt modell. Satt helt perfekt. Jag har oftast alltid uppsatt hår i vardagen. Så det kändes väldigt naturligt att ha ett uppsättning. Självklart var det en mer arbetad uppsättning. 

Bröllopsfotograf Stockholm Brudtärnor

Beatrice: Ville vara rätt stilren med smycken. Armbandet står mig väldigt nära. Ett armband som överlämnades till mig från min mormor. Som hon hade fått utav min morfar, som fick närvara från ovan. Så det kändes som han verkligen var med oss.

Bröllop Stockholm Fotograf
Brudklänning Zetterberg

Med toner av blått

Paret hade inget speciellt tema för sin dag, men valde ändå blått var den färg som skulle ge en röd tråd genom dagen. .
Blommor följde höstens färger, som de gärna gör i september.

Beatrice: Inspiration har hämtas lite från social media. Sen mycket tankar och idéer har speglat från hur vi är som personer och vad vi tycker om. Vi är mycket intresserade utav mat och vin. Så det stod i ganska stor fokus för vår del.

Bröllop Stockholm Fotograf
Höstbröllop
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Brudbukett Höstbröllop
Höstbröllop September
Brudbukett höstbröllop
_DSF4651.jpg

Vigseln

Beatrice: När klockorna ringde gick vår dotter Lovélia och en av tärnorna in mot altaret. Några meter efter kom två tärnor till, sedan var det dags för herrarna. Elliot vår 1 årige lille son tillsammans med bestman Fredrik. Tre djupa andetag sen var det vår tur att möta allas blickar på väg upp mot altaret. 

Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllop Stockholm
_DSF2794.jpg
_DSF2799.jpg
_DSF4788.jpg

Beatrice: Efter vi sagt ja, mötte vi alla våra nära och kära ute på kyrktrappan. Det kastades torkade rosenblad som jag torkat under hela sommaren. En passage som vi fick gå innan vi kramade om alla.

Bröllopsfotograf Stockholm

Beatrice: Vi båda kände att alla var så glada, så fint uppklädda för oss. Det var verkligen kul att se hur roligt alla hade det på vår dag. Att alla såg det bästa för oss. 

Bröllopsblogg
Bröllopsberättelse
Nygifta bil
Nygifta bil
Nygifta bil

Om fotografen Birgit Walsh

Beatrice: Vi träffade Birgit på Älvsjö bröllopsmässan. Vi föll väldigt snabbt för hennes typ av bilder. Väldigt naturliga och dämpade bilder. Hon kändes så genuint snäll och förstående vad man var ute efter. Och så mycket bra tips och råd vi fått utav henne. Rekommenderar henne verkligen!

Birgit Walsh är en av våra fantastiska fotografer i arkivet med bröllopstjänster.
Spana in hennes egna sida här på Sisters in Law för att se mer av hennes bilder.

Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
festlokal bröllop
Bordsplacering bröllop
Bordsplacering bröllop
Bordsplacering bröllop

Tips till andra som planerar bröllop

Beatrice: Tror man ska gå till sig som par. Vad man tycker är viktigt, vad man gillar, att man verkligen tänker på att det är eran dag och ni gör det som ni vill. Strunta i vad som är traditionell. Det är eran dag och den blir mer speciell om det kommer fram er personlighet i det hela.

_DSF5309-Edit-Edit.jpg

Fotograf: Birgit Walsh 
Brudklänning: Zetterberg Couture
Kostym: Oscar Jacobson
Festlokal: Nationalmuseum
Florist: Nacka blommor