Junibröllop i Dalarna i musikens tecken: Sara + HenricI USA används ofta uttrycket “High School Sweethearts” när par som träffats i gymnasiet håller ihop och gifter sig flera år senare. Sara och Henric träffades ännu tidigare än så. Redan i årskurs fyra frågade Henric chansen på Sara under ett skoldisco. Hon sa ja, men det unga parets förhållande varade bara några veckor och det dröjde ändå tills gymnasiet innan deras vägar möttes igen. Ett gulligt sms från Henric blev startskottet då och nu får vi ta del av deras junibröllop där Sara åter igen sa ja till sin Henric.

A(59).jpg

Sara berättar om Förlovningen

I november varje år åker vi upp till fjällen för att kicka igång vintern och år 2016 hade Henric extra stora planer för den här helgen. Han hade bestämt sig för att fria på en plats som har kommit att bli en gemensam favoritplats. Jag hade dock två (eventuellt tre) långa jobbresor inplanerade den här hösten och för mig fanns det inte alls tid för vår årliga fjällresa. Inte i min vildaste fantasi kunde jag förstå varför detta upprörde Henric så mycket, han som annars alltid är så lugn. Han fick börja tänka om och bokade istället in en hotellnatt hemma i Stockholm dagarna innan jag skulle bege mig till New York i 3 veckor. Även om detta inte hör till vanligheterna, misstänkte jag absolut ingenting. Under middagen chockade han mig totalt och frågade om jag ville dela mitt liv med honom. Givetvis blev det ett ”Ja” och jag flög över till New York dagen efter med ett stort leende på läpparna (och en aningens för stor ring på fingret).

brudklänning + brudtärneklänningar
bröllop + håruppsättning + brud

Planering av bröllopet

Sara och Henric anordnade sitt bröllop i Stjärnsund i Dalarna och berättar här vad som fick prägla just deras dag.
Som hjälp inför och under dagen, hade de anlitat bröllopskoordinatorn Anna Edström Widén på Rental Stories.

Sara: Vi fokuserade inte på något specifikt tema, utan inspirerades mycket av omgivningarna. Lokalen vi var i är väldigt rå, därför ville vi hålla resterande delar relativt stilrena. Färgmässigt höll vi oss i huvudsak till vitt och grönt, med en del ljusgrått och gammelrosa. Då vi hade många vänner som för första gången skulle komma till våra hemtrakter i Dalarna, ville vi även lyfta fram sådana detaljer som präglat delar i våra egna liv. Vi bollade en hel del med Anna från Rental Stories som stod för dekorationer, samt koordinering för dagen.

Stjärnsund fanns alltid med som ett självklart alternativ. Det ligger precis utanför vår hemort och Henrics släkt har starka kopplingar dit. Hans familj har även sin sommarstuga i Stjärnsund, så vi har spenderat mycket tid tillsammans där ute. Vi kollade andra alternativ, men inget kändes 100% rätt. Det kändes roligare och mer betydelsefullt att bjuda våra vänner till en plats som är en stor del av våra liv.

brudtärnor
brudgum.jpg
kostym bröllop

Val av klädsel till bröllopet

Sara: Henric hade en ganska tydlig bild över hur han vill klä sig, medan jag var mer velig. Vi båda köpte först en variant, men landade sedan i något annat. Henric hittade en smoking från Rose and Born som endast behövde några småjusteringar, men efter en rejäl viktnedgång blev småjusteringarna betydligt fler. Det slutade med att Henric istället sydde upp sin smoking hos Brothers egna made to measure concept. 

brudklänning broderier pärlor

Saras brudklänning

Jag själv landade i att jag inte ville lägga en förmögenhet på min klänning och bestämde mig för att sy upp en klänning till vad jag ansåg vara ett bra pris. När klänningen väl kom färdigsydd, kändes det inte alls som jag hoppats på. Den var superfin, men det kändes inte som jag. Två veckor innan bröllopet gav jag därför blocket en chans för att se om det fanns något som föll mig i smaken, och det gjorde det. Nästa dag åkte jag för att prova en klänning och den satt som en smäck! Inga korrigerar behövdes så jag slog till. Efter ett år av letande, provande och designande, slutade det alltså med att jag köpte en begagnad på blocket som var absolut helt perfekt för mig och vår stora dag.

elegant brudklänning

Den nya klänningen var av en enklare modell än den ursprungliga så jag kände att jag ville göra den lite mer maffig för ceremonin med en slöja. Dagarna innan det var dags att åka mot Dalarna för bröllop sprang jag in på By Malina på lunchen för att se vad dom hade i lager och jag hittade en som jag fullkomligt älskade. I övrigt höll jag det enkelt med accessoarer. Ett par örhängen från Lily & rose och min ring. 

Håret ville jag skulle ha en elegant känsla, utan att vara för stram, vilket jag tycker att Sarah (min frisör och bästa vän) fångade perfekt. Hon var även min tärna och det var så lyxigt att ha henne där sprayandes och fixandes under fotograferingarna och precis innan vigseln.

first look bröllop
first look bröllop
first look bröllop
A(89).jpg
DSC_9802.jpg
bröllopsberättelse Sisters in Law
Bröllopsblogg Sisters in Law

Om bröllopsfotograferna

Sara och Henric anlitade Hasselströms för att föreviga sin bröllopsdag.

Sara: Vi var överens om att vi ville ha både film och foto, så det var där vi började. Ganska snabbt hittade vi Hasselströms och vi gillade verkligen deras bilder och det personliga i deras filmer. Det kändes också bra att det var personer som redan var vana att jobba ihop. Vi är otroligt nöjda med resultatet och deras bemötande har varit så professionellt hela vägen, ända från vårt första Skype-möte till leverans av bilder och filmer. Dom har hela tiden gjort det lilla extra för att ta deras arbete till nästa nivå.

Bröllopsblogg Sisters in Law
Bröllopsblogg Sisters in Law
Bröllopsblogg Sisters in Law brudtärnor

Blommorna

Sara: Till tärnorna valde vi att enbart ha brudslöja, enkelt och rent. Det vita gjorde sig väldigt bra mot deras klänningar. Till min bukett var ledorden lyxig sommaräng. I buketten fanns också två detaljer som var väldigt viktiga och personliga för mig. Sidenbanden runt min bukett bars av min mamma när hon gifte sig. Hon gifte sig nämligen i folkdräkt och hade då, istället för slöja, en krona i tenn med dessa sidenband fallandes bakåt. Jag tyckte detta kändes som en fin detalj att ha med mig under dagen.

Bröllopsblogg Sisters in Law brudbukett

Den andra detaljen rörde min syster som gick bort i cancer när hon var 25 år. Det var viktigt för mig att ha en symbol för henne och hade därför ett smycke med ett foto av henne i buketten. Jag hade sett något liknande på Pinterest ett år tidigare och haft den idén i huvudet sedan dess.

Bröllopsblogg Sisters in Law
A(476).jpg
Sisters in Law Bröllopsblogg

Vigseln

Sara: Henric lät mig bestämma det mesta kring vigseln och för mig var musiken det absolut viktigaste. Jag ville ha det personligt och valde en kyrkomusiker från en annan församling som jag vet är otroligt duktig. Solisten är från samma trakter som oss och även henne kände jag till sedan innan. Hon framförde två låtar, varav en som hon skrivit själv som jag kom över på hennes Instagram. Att veta att ingen annan haft den på sitt bröllop gjorde att det kändes lite extra personligt.

Sisters in Law Bröllopsblogg
Sisters in Law Bröllopsblogg

En annan viktig del i vigseln var att min bästis pappa vigde oss. Det kändes tryggt att ha någon vi känner så pass väl där framme med oss.

Sisters in Law Bröllopsblogg
Sisters in Law Bröllopsblogg
Sisters in Law Bröllopsblogg

Avslutningsvis tog min pappa och hans vän upp fiolerna utanför kyrkan medan vi kramades med gästerna. När vi sedan åkt iväg i bil, tog dom ledningen och spelade gånglåtar och ledde gästerna i ett tåg genom byn bort till festlokalen. I och med att jag själv är uppväxt med spelmansstämmor och musik kändes detta som en av det bästa och mest personliga detaljerna för mig.

Sisters in Law Bröllopsblogg
A(242).jpg
Sisters in Law Bröllopsblogg

Bästa minnet från dagen

Sara: Det är såklart svårt att välja specifika händelser, men att se alla bitar falla på plats var en otroligt härlig känsla. Att få se alla sina nära och kära ta del av och njuta av allt man så noga planerat. Vi hade ju varit i vår bröllopsbubbla ett bra tag redan och det var så underbart att äntligen få bjuda in alla i den.

Sisters in Law Bröllopsblogg

Spana in denna godisbuffé - drömmen!

Sisters in Law Bröllopsblogg godisbuffé
Sisters in Law Bröllopsblogg
Sisters in Law Bröllopsblogg bröllopslokal bröllopsfest
Sisters in Law Bröllopsblogg bröllopsdukning

Musiken var en viktig komponent på Sara och Henrics dag,
så vi blir inte förvånade av att se att borden delats upp i olika artister istället för nummer.

Sisters in Law Bröllopsblogg musik
Sisters in Law Bröllopsblogg
Sisters in Law Bröllopsblogg festlokal
Sisters in Law Bröllopsblogg festlokal
Sisters in Law Bröllopsblogg
Sisters in Law Bröllopsblogg
Sisters in Law Bröllopsblogg

Tips från brudparet till andra som planerar bröllop

  • Se till att det finns någon som har huvudansvar över dagen. Någon som kan styra upp oväntade händelser. Då vi var i en lokal där det inte finns någon verksamhet eller personal, tog vi in Anna från Rental Stories. Hon gjorde ett fantastiskt jobb och bidrog till att vi kunde slappna av och njuta av varje sekund av dagen. 

  • Underhållningen var det som tog det till nästa nivå för oss. Om det finns möjlighet - ta in livemusik. Vi skulle till och med tipsa om att ta in just de tre killar vi tog in, som kallade sig ”Happy Tribe”. Det bestod av David Eld, Manne Sandström och David Frimark.

  • När det gäller själva planeringen, börja i god tid med de stora delarna. Vi började planera ca 1,5 år innan bröllopet, men sen hade vi också månader i sträck där vi var upptagna med annat och knappt nämnde bröllopet. Detta gjorde att vi aldrig kände oss stressade och kunde se planeringen som en del av det roliga. Gör en tydlig budget och en tydlig tidsplan, på så vis får ni kontroll på läget.

Sisters in Law Bröllopsblogg

Spana också in den härliga filmen från Sara och Henrics dag

Fotografer: Hasselströms med assistens av Christell Eberstein
Bröllopsfilm: Hasselströms
Brudklänning: THEIA (köpt begagnad på blocket)
Slöja: By Malina
Kostym: Brothers made-to-measure concept
Festlokal: Smedjan i Stjärnsund
Bröllopskoordinator + dekor: Rental Stories
Florist: Anna Eiward
Trycksaker: A couple of
Hårstylist: Sarah Lundgren Mählier

Makeup: Camlla Assmundsson
Catering: Domnarvsgården, Borlänge
Musiker kyrka: Eldar Levgran
Solist kyrka: Malin Kihlström
Ingångslåt: Enya – Fairytale (framförd på orgel) 
Utgångslåt: Oskar Linnros – Genom Eld (framförd på orgel)
Solo 1: Hungry hearts (skriven av Malin Kihlström)
Solo 2: I can’t help falling in love with you
Musiker fest: Manne Sandström, David Frimark och David Eld