Lantligt bröllop med temafärgerna persika, grönt och vitt: Louise + Simon

En sommarkväll i juni 2016, vid en solnedgång nära en vacker slottsruin, friade Simon till Louise. Den 3 juni 2017 vigdes dem i Nässjö Gamla kyrka och anordnade sedan bröllopsfesten i ladugården Ribbingsnäs. Deras bröllop gick i tonerna persikarosa, grönt samt vitt och nu får vi ta del av deras lantliga bröllop via bröllopsfotografen Linéa Karlssons bilder.

LS92.jpg
LS138.jpg

Louise berättar

Då vi bestämt att temat skulle vara lantligt/bohemiskt var det viktigt att kläder och accessoarer skulle passa temat. Efter förlovningen började jag leta efter bröllopsklänningar. Jag visste att jag ville ha en klänning i helspets med långa ärmar. Jag fann By Malinas bröllopsklänningar och blev helt kär! Vi åkte upp till deras showroom i Stockholm där jag fann min klänning. Jag köpte även en pälsjacka från Rodebjer som jag skulle ha på kvällen.
LS226.jpg
Simon hade köpt sin kostym på Acne något år tidigare som han sparat till ett speciellt tillfälle. En mörkblå kostym med vackert skimmer i tyget.  Simon hade cognacfärgade knytskor i skinn med vackra detaljer och jag hade naturfärgade sandaletter i skinn. Jag tycker att det är så snyggt att bryta av med en annan färg på skorna till en vit klänning.
LS180.jpg
Redan från början visste jag att jag ville ha utsläppt hår och en blomkrans, då jag tycker att det är otroligt fint och ger ett avslappnat uttryck. Mina örhängen fick jag låna av min mamma som hon köpt i unga dar. Vackra enkla silverörhängen med stenar. Utöver det hade jag inga fler smycken då jag ville att fokus skulle vara på vigsel- och förlovningsring.
LS253.jpg

Till tärnorna letade vi länge efter fina klänningar i persikorosa färg. Tillslut fann vi en klänning vi gillade. Det var viktigt att färgen på flugorna till bestmans passade ihop med tärnornas klänningar. Vi hittade tillslut ett par som passade helt perfekt. 

brudtärneklänningar.jpg
brudtärna.jpg
LS215.jpg
Jag älskar att vara kreativ, för mig var det självklart att vi skulle göra mycket själva. Vi började med att göra “Save the Date” kort. Vi valde två typsnitt som vi gillade, en skrivmaskins- och en skrivstil. Alla trycksaker har vi själva gjort och de har dessa två typsnitt. Vi laddade ner akvarellteckningar på eukalyptuskvistar från Etsy. Dessa använde vi oss av i inbjudan, häftet i kyrkan, festhäftet och övriga trycksaker.
LS840.jpg
En röd tråd genom bröllopet var Louise hjärta Simon, L ❤ S. Detta inkluderade vi nästan i allt. Från Save the Date-korten till vår backdrop på festen. En återkommande detalj är snyggt och kopplar ihop bröllopets alla delar. Även eukalyptuskvistar var en återkommande detalj som fanns med på inbjudningskort, i min brudbukett och vid allas plats vid borden.
LS1523.jpg
LS1254.jpg
LS1498.jpg
Vi ägnade otaliga timmar på att pyssla, vilket oftast var väldigt roligt. Min mamma sydde 100 st linneservetter, vi överraskades av Simons moster som hade sytt extra fina linneservetter till honnörsbordet med våra initialer på. Jag, min mamma och Simons mamma knöt band runt flaskor till blommorna och klistrade små flaggor runt sugrör.
Simon hittade en tavla som vi målade om i rosa färg som användes till ett photobooth. Min pappa sågade till träskyltar som Simon skrev med målarfärg på. Min pappa gjorde också träskyltar med texten “L ❤ S” på som användes som vägskyltar från kyrkan till festen (detta överraskade värdarna oss med).
LS436.jpg

Vigseln

Vigseln var avskalad, stämningsfull och magiskt vacker. Sångerna noga utvalda. Vi hade satt ihop ett band av vänner, där min svåger Linus var kapellmästare. Linus sjöng sången “Kärleksvisan” ackompanjerat av piano och Simons farbror på tvärflöjt (både jag och Simon har tagit tvärflöjt lektioner som små).  Det var drömskt och inget öga var torrt efter det.

LSsv896.jpg
LS1066.jpg
En annan sång var “Ho hey” av The Lumineers där vi hade gjort om verserna så att den passade bröllopet. Vigseln är det mäktigaste jag varit med om. Vi hade två tärnor, två bestman och en liten brudnäbb. Det var så härligt att få ha ett crew bestående av våra syskon, bästa kompisar samt min systerdotter.
LSsv938.jpg
LSsv1002.jpg
LS1185.jpg
Efter vigseln bjöds alla gäster på kaffe och kaka vid en grön äng utanför kyrkan. Simons syster, mamma och min mormor hade bakat kakor. Det blev väldigt mysigt.  Därefter hämtades vi av vår chaufför i en röd Volvo Amazon från 1958 och åkte för att fotas. Gästerna fick åka till festen på Ribbingsnäs där en välkomstdrink och snittar väntade. Våra syskon hade gjort en tipsrunda med frågor om oss. Där fanns också utespel som boule och kubb.
LS1353.jpg
LS1371.jpg
LS1291.jpg
LS1280.jpg
Till festen anlände vi i en båt och möttes av trumpetmusik. Simon säger att det var det bästa ögonblicket; att välkomnas av våra familjer och bästa vänner.
LS1402.jpg
LS1431.jpg
LS1435.jpg
LS1442.jpg

Om fotografen

Fotografen är min otroligt begåvade kompis, Linéa Karlsson. Hon är så duktig på att fånga ögonblick och är väldigt konstnärlig. Det var självklart för mig att vi skulle fråga om hon ville vara vår fotograf. Jag är så glad att hon ville föreviga vår stora dag! Hon fångade kärleken och känslan så bra. 
Linéa var med oss hela dagen, från början hemma hos oss till slutet av kvällen, det var så roligt att få vara med henne hela dagen. Hon hade målat vackra bilder på hur vi skulle posera som hon hade med sig på fotograferingen. Vi är SÅ nöjda med fotografierna, kunde inte blivit bättre. Att ha en bra fotograf är så viktigt!
LS1449.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

  • Ha en checklista. Jag skrev ut en checklista från en bröllopshemsida där det klart och tydligt stod vad som skulle göras varje månad innan bröllopet. Jättebra då bröllop är en stor tillställning och så älskar jag även att bocka av saker. 
  • Om ni är kreativa, gör saker själva, det är jätteroligt och gör bröllopet personligt (självklart bara om det finns tid till detta).
  • Använd kontakter och engagera familj och vänner! Jag älskar att få del av talang som människor i min närhet har.
LS1518.jpg

Leverantörer

Fotograf: Linéa Karlsson
Brudklänning: By Malina Bridal
Skor: Tiger of Sweden
Brudgummens kostym: Acne Studios
Brudgummens skjorta, fluga, näsduk, manschetter, hängslen, hatt och skor: Tiger of Sweden
Tärnklänningar: Zalando
Trycksaker: DIY, häftet gjorde värdarna.
Målad kvist till trycksaker: Etsy
Frisör: Stina Nyman
Makeup artist: Emma Siljehult
Florist: Butik Botanik, Hanna Björklund
Bord, stolar, dukar och stolsöverdrag: Eventkraft


signaturzanna.jpg