Lantligt midsommarbröllop: Hanna + Alexander

Augusti börjar gå mot sitt slut och sommaren har gått alldeles för fort tycker jag! Här i Umeå där jag befinner mig är det redan höst i luften. Det är dock skönt att veta att vi får dra ut lite mer av sommaren genom alla underbara bröllopsberättelser som landar här på bloggen. Hanna och Alexander gifte sig på midsommarafton, den 23 juni 2017, och det känns himla bra att få njuta lite härliga bilder från ett junibröllop när omgivningen stod i blom.

Bakom kameran stod bröllopsfotografen Madeleine Wejlerud, som dessutom är vän till brudparet. Det måste ju vara det bästa, att som bröllopsfotograf få föreviga sina vänners stora dag! Jag lämnar över ordet till Hanna som berättar om sitt och Alexanders bröllop.

_S1A5146webb.jpg

Hanna berättar

Den 15 juni 2006 - dagen då vår berättelse började. Alexander och jag har vuxit upp endast 7 km ifrån varandra, men det var först i vuxen ålder vi möttes för första gången. Tio år senare den 15 juni 2016, närmare bestämt på vår tioårsdag friade Alexander över ett glas champagne på Hotell Dorsia i Göteborg. Alexander var så nervös att han inte vågade se mig i ögonen, utan viskade istället de magiska orden i mitt öra. Överlycklig och tårögd sa jag JA. Vi bestämde oss där och då för att gifta oss kommande sommar.
Sen den dagen ägnade jag mycket tankeverksamhet åt bröllopets alla dekoration och detaljer, vilket jag tyckte var otroligt roligt. Det stod direkt klart för oss hur uppdelningen oss emellan skulle se ut. Jag stod för formspråket och Alexander för det tekniska. Vi tycker det är roligt att planera och hålla i fester så vi bestämde oss för att göra mycket själva för att kunna få det precis som vi ville ha det.
bröllopsblogg.jpg
Att hitta en lokal kändes till en början som näst intill en omöjlighet. Jag la en hel del tid på research och på vår semester bilade vi runt och tittade på massvis med lokaler. Till slut hittade vi precis det vi letade efter, Näs gård utanför Mullsjö, inte allt för långt ifrån Alexanders familjs sommarställe. En lantligt gård mitt bland öppna fält, betesmark, skogsområden och alldeles intill Nässjön. Ladugården där festen hölls var en magisk midsommaridyll.
_S1A5149webb.jpg
Festlokalen på Näs är en stor och genuint vacker ladugård. Högt till tak med vackra trä- och sten detaljer som gjorde det enkelt att förmedla den känslan vi var ute efter: en blandning av modern chic boho och modern rustik. Jag ville skapa en enkel och avskalad känsla när det kom till färgval och siluetter och till detta skapa kontraster genom att addera strukturer. Därför bestämde jag mig för att jobba med en relativt liten färgskala av gröna nyanser, allt från skogs- till dimgrönt och vitt som primära färger, samt grått som sekundär färg och detaljer i ljus dimrosa och mässing. 
Foto: Hannas bror Kristoffer

Foto: Hannas bror Kristoffer

För att uppnå en lite ruffare och mer rustik känslan när det kom till bordsdekorationen så sydde jag och en vän ljusgråa servetter i en tvättad linnekvalité, köpte hamrade lådor av mässing till vinflaskorna på bordet och använde oputsade mässingsljusstakar (vintage) tillsammans med glasburkar i olika storlekar med blockljus i (som vänner och familj hjälpt till att samla ihop under hela året). Välkomstskylten gjorde vi av en plywoodskiva målad med svart griffelfärg och bordsplaceringstavlan av en gammal guldram och hönsnät.
Foto: Hannas bror Kristoffer

Foto: Hannas bror Kristoffer

En av tärnorna band min, tärnornas och näbbarnas kransar. Brudbuketten band jag själv på bröllopsdagen, vilket var både roligt och stämningshöjande. Vi använde oss av få färger men mycket struktur och yvighet för att skapa en slarvigt avslappnad stil.
_S1A6110webb.jpg
Foto: Twenty First Bloom

Foto: Twenty First Bloom

_S1A5237webb.jpg
Brudpar
Valet av klänning blev en enkel design med två lager spets för att skapa en känsla av dimension och struktur. Stilen och känslan hade jag tidigt klart för mig, men att hitta en klänning som inte kostade halva budgeten blev för mig lite av en utmaning. Det blev en Ida Sjöstedt klänning som jag och med hjälp av min gudmor sydde om från kortärmad till långärmad.
Ringen lät jag Mumbaistockholm göra. En supergullig Göteborgs-tjej som gör fantastiska ringar av återvunnet guld och stenar i många färger, för alla tillfällen. Det kommer definitivt bli fler till min samling. Jag hittade henne på Instagram @mumbaistockholm genom en vän som tipsade. 
Alexander pratade tidigt om en mörkblå kostym, det blev en tunn ofodrad ullkostym från J. Lindeberg. Han matchade denna med en strukturvävd sidenfluga och näsduk i samma färg. 
_S1A5453webb.jpg
bröllopsfotograf.jpg
_S1A5516webb.jpg
_S1A5616webb.jpg
Brudklänning skogsbröllop
brudpar bröllop blogg.jpg
Brudbukett.jpg
_S1A5697webb.jpg

Om fotografen Madeleine Wejlerud

Vi visste sedan långt tidigare att vi hade en duktig bröllopsfotograf i vår vänskapskrets och det föll därför naturligt att fråga Madeleine om hon ville föreviga vår dag. Vilket hon gjorde med bravur. Vi var båda överens om att det var viktigt för oss att känns oss bekväma med fotografen, inte minst eftersom vi valde att fotas innan vigseln och då var Madeleine perfekt. Vi kände oss verkligen trygga med henne och det var skönt att hon känner oss och därför också bättre förstod vad vi ville ha. Madeleine följde med oss till bröllopslokalen ett par månader innan för att fånga känslan samt för att hjälpa oss reka efter bra platser att fota på. Det kändes verkligen bra att få denna tiden tillsammans med fotografen innan det var dags på riktigt.
_S1A5671webb.jpg
vigsel.jpg
Vigseln blev långt mer emotionell än jag kunnat föreställa mig. Det var en av de lyckligaste stunderna i mitt liv då jag fick gå in i kyrkan tillsammans med Alexander och möta alls blickar. Se att alla de viktigaste människorna i våra liv var där och stöttade oss i vårt viktiga beslut, att älska varandra livet ut. I den stunden förstod jag att detta var början på något stort: vårt gemensamma liv. Alexanders kusin spelade piano och sjöng, min farbror spelade orgel och min far vigde oss. Det blev precis så personligt som vi hade önskat.
_S1A5826webb.jpg
_S1A5898webb.jpg
Vigsel bröllop.jpg
_S1A5943webb.jpg

Tips till andra som planerar sina bröllop

Börja i tid och skapa en detaljerad budget tidigt så att ni har samsyn på det ni vill lägga lite extra krut på. Se till att inte spara de mest kostsamma posterna till slutet eftersom sistaminuten-beslut har en tendens att bli dyra.
Om ni inte har vill eller har möjlighet att ha en fotograf under festen så finns det massa andra minst lika bra lösningar. Vi valde att ha en selfie-stick på varje bord som komplement till vår fotomat som var väldigt uppskattad och välanvänd. Det togs 400 bilder under kvällen och alla åldrar från 2 till 92 år fanns representerade. De finns flera olika varianter att hyra om man inte vill bygga sin egen.
Brunch för gästerna dagen efter förlänger hela bröllopsfirandet och man får tid att prata och umgås med b la de gästerna man kanske inte hann med ordentligt under festen.
bröllop.jpg

Fotagraf: Madeleine Wejlerud
Brudklänning: Ida Sjöstedt
Brundens skor: Cos
Ring: Mumbaistockholm
Örhängen: Lily and Rose
Kostym: J. Lindeberg
Fluga och näsduk: Amanda Christensen
Brudgummens skor: Massimo Dutti
Lokal: Näs gård
Catering: Ryds mat
Grafiker & kalligrafist: Twentyfirstbloom
Hår & smink: Vänner
Brudens, tärnornas och näbbarnas kransar: Matilda, tärna
Brudbukett och bordsdekorationer: Bruden
Övrig dekoration, trycksaker mm. : Bruden
Fotomat: Brudgummen