Tips till alla som planerar sina bröllop

Det som vi tycker är så härligt med just bröllopsberättelser, är att det blir ett större djup när man får läsa de tankar och tips som paren delar med sig av. Här passar vi därför på att lyfta fram några av de tips som brudpar har delat med sig av på Sisters in Law. 

Först och främst vill vi lyfta fram några återkommande tips som många brudpar nämner, och det är att vara ute i god tid, skapa en budget och se till att njuta av dagen. Och allt detta går egentligen hand i hand. Om man i god tid strukturerar upp sina planer och gör en budget, så slipper man all stress mot slutet och kan njuta av alla härliga förberedelser dagarna innan, samt njuta till fullo på själva bröllopsdagen.

Nedan följer några utvalda tips som vi hoppas kan underlätta i era tankegångar, ni som planerar bröllop just nu. 


Vad har du tid med?

"Om du vill göra mycket själv, fundera på vad du faktiskt har tid med under den stora dagen. Kanske vill du slippa pynta tårtan och istället fixa håret? Var inte rädd att ta hjälp av vänner och bekanta. De flesta tycker det är roligt att hjälpa till med bröllop!" / Härligt augustibröllop: Tina + Tobias

augustibröllop

Hur vill NI ha det?

"Tänk på hur NI vill ha ert bröllop och inte hur du tror att andra förväntar sig det. Visioner är bra men de får inte gå över styr så att man blir stressad. Vi insåg några dagar innan vårt bröllop att vi inte hunnit göra några festprogram med gedigen beskrivning av våra gäster tex. Vi fick ångest och tänkte ”vad skall andra tycka”? När vi rannsakade oss själva så insåg vi att vi inte själva skulle bry oss om dessa inte fanns på ett bröllop. Vi skippade då detta och inte var det någon som klagade för det, men vi sparade tid och energi." /  Lantligt och bohemromantiskt bröllop: Emma och Niklas

bohemiskt bröllop

Ta hjälp av bröllopskoordinator

- "Om möjlighet finns, ta hjälp av dekoratör och bröllopskoordinator! Jag och Johan jobbar mycket och vår dotter var vid tidpunkten för vigseln 2 år så vi hade verkligen fullt upp och hade aldrig kunnat finna tid till att ordna med allt själva. Det är helt klart vår bästa tips.Lantligt bröllop på Strömma Farmlodge: Hanna och Johan

lantligt bröllop

"I övrigt kan jag tipsa om att våga leta bröllopsklänning i andra butiker än klassiska butiker för brudklänningar, iaf om det inte är just en klassisk klänning du är ute efter. Det finns så mycket fint och som absolut inte behöver kosta så mycket.

Ett annat tips är även att satsa på en professionell fotograf, så värt det! Vi har magiska bilder från hela vår dag tack vara vår fotograf Louise. Men var noga i valet av fotograf och se till att välja en som verkar kunna förmedla den stil ni är ute efter."


Häng inte upp er på småsaker

"Var ute i god tid! Vi hade nästan inte ett enda stressmoment mot slutet och det gjorde att man kunde njuta ännu mer av förväntningar och att den stora dagen nalkas. Och häng inte upp er på småsaker! Dagen är till för att njutas och det är synd att småsaker ska komma i vägen för firandet av er kärlek." Vackert bröllop på Färöarna: Marta + Gustav

bröllopsinspiration_tips

Fokus på gästerna

"Vi är glada att vi valde att lägga fokus på gästerna redan när vi la budgeten. Att hyra kläder, sminka mig själv, trainee-frisör, billig ring och skippade resa till fördel för mycket personal, musiker till minglet, DJ och gott om mat och godsaker. Att fixa ett litet tåg som körde gästerna från hotellet till minglet var uppskattat. En annan sak som blev väldigt lyckat var att ha en slut-tid för festen. Vi hade planerat "sista dansen" kl. 01 med 80-tals-ballad och konfettibomber. Många stannade till dess och stämningen blev fantastisk, festen slutade på topp istället för att sakta dö ut." Skärgårdsbröllop med havstema: Denise + Fredrik


Lyssna till er magkänsla

"Lyssna till er magkänsla och gör som ni önskar, då kan inget bli fel." Avslappnat och lantligt utomhusbröllop från Härjedalen: Ellen och Marcus

Bröllopsblogg

Oroa er inte

"Hålla kraven ganska låga, oroa er inte över vad som kan gå fel och inse att det viktiga inte är hur dukning, buketter eller vädret blir utan att man lovar varandra något väldigt stort och fint." Charmigt slottsbröllop: Josef och Katrine