Inspiration till trycksaker på bröllop

Åh, det är så kul med inbjudningskort! Det är ju något utav det första man gör när man planerar sitt bröllop, och det finns så mycket olika sätt att göra det på. Har man kreativiteten inom sig kan man designa sina egna trycksaker, men det finns också massor av tjänster med färdiga mallar och illustrationer att använd sig av. I arkivet med bröllopstjänster hittar du till exempel Tryckstudion som kan hjälpa till med just trycksakerna. 


Trycksakerna nedan är från ett bröllop som är fotograferat av Emily Dahl, och vi gillar de lekfullt illustrerade blommorna som återspeglar den bohemiska och festliga känslan som brudparet ville att bröllopet skulle ge. Se fler bilder från det härliga bröllopet här: Bohemiskt bröllop med fest på dansbana: Marcus och Rebecca

Inbjudningskort bröllop

Vi älskar också när man vågar gå all in med färgsprakande detaljer till bröllopet. Dessa coola trycksaker hittar du från ett härligt lekfullt men elegant bröllop: Avslappnat bröllop på vingård i Provence: Liv + Joe.

Inbjudningskort bröllop
Fotograf:  Marion Heurteboust

När jag (Zanna) gifte mig valde jag och min man Håkan Hellströms låt "Valborg" som ingångslåt. "Om du vill ha en idiot lägg din hand i min" och så vidare. Trycksakern nedan kommer från ett av mina favoritbröllop, nämligen Boheminspirerat logebröllop: Henrik + Pernilla, och de valde också influenser från Håkan i sitt bröllop. Bäst!


Med skördefest som tema på bröllop, designade Fanny Lindén sina egna inbjudningskort, och vi älskar hur hon med detaljerade illustrationer och snygg layout har satt ihop allt. Se fler bilder och läs mer om hennes tankar bakom skapandet här: Inbjudningskort till bröllop med skördefest.

Hur går era tankar kring inbjudningskort och egna tycksaker? Berätta gärna!