Avslappnat novemberbröllop: Josephine + Daniel

Josephine och Daniel träffades på ett dansgolv i Göteborg en sommarnatt i juli 2011. Deras förlovning skedde nära en liten by vid Frankrikes Atlantkust, där de satt på en gräskulle och blickade ut över havet. Ett mer romantiskt tillfälle får man leta efter!

De valde att ha ett höstbröllop och idag berättar de om sin dag. Med sig hade de bröllopsfotografen Mirjam Nordkvist, som fångat den dramatiska novemberkänslan på ett himla vackert sätt. 

Novemberbröllop

Klädsel, accessoarer och styling

Vi ville ha en romantisk och lite bohemisk stil. Josephine ville ha en mer avslappnad stil än den klassiska brudklänningen och letade på "vanliga" ställen efter en klänning. Underklänningen kommer från H&M och den övre spetsklänningen kommer från Dry Lake, och båda ändrades om en hel del hos skräddare. Hennes tjejkompis som är florist gjorde kransen som hon hade i håret efter specifika önskemål. Halsbandet kommer från hennes gammelmormor och den blå ringen är hennes mormors.

Daniel ville ha en kostym med färg men samtidigt diskret. Han fastnade för en mörkblå kostym från Hope. Skor köptes på Loake och fluga och manschettknappar från NK. För att inte ha en alldeles kritvit skjorta bredvid Josephines gräddvita klänning köpte Daniel en skräddarsydd skjorta från Tailorstore i off-white.

Bröllopsberättelse

Om bröllopsfotografen Mirjam Nordkvist

Vi hade sett bilder från Mirjam Nordkvist tidigare och föll för stilen på hennes bilder. Vi hade också bekanta som hade anlitat henne tidigare. Hon var väldigt proffsig och tillmötesgående och fick oss att slappna av under fotograferingen trots all nervositet.

Vi kan också nämna att under fotograferingen var det 4 grader plus och blåste väldigt starkt.

Bröllopsfotograf Uppsala

Vigseln

Vi gifte oss den 19 november 2016 i Helga trefaldighets kyrka i Uppsala. Kyrkan är byggd på 1200-talet och är tidlöst vacker i sin enkelhet. Precis innan vi skulle vandra genom kyrkan fram till altaret var vi otroligt nervösa. Dörrarna öppnades och ur orgeln hördes "Mio min Mio" ackompanjerad av tvärflöjt. När vi började gå fram till prästen och såg alla våra vänner och familjer kändes allt mycket lugnare. Från kyrkan fick alla gäster åka buss ut till vår festlokal vid skarholmen.

Lokalen och dekorationerna

Målet var att få allting att kännas väldigt genomarbetat och fint men samtidigt hålla kostnaderna nere så mycket som möjligt. Vi hyrde därför en lokal, caterade maten och gjorde alla dekorationer själva. Det mesta av porslinet fanns i lokalen, men vi var tvungna att komplettera en del. Det blev många turer till stans olika secondhand-butiker för att hitta kaffekoppar och avec-glas, det blev såklart många udda varianter men det tyckte vi bara var charmigt. I övrigt höll vi oss till vitt och naturfärger såsom mörkgrönt och brunt. Vi satsade också mycket på levande ljus samt växter för att få lokalen att kännas mer mysig och levande.

Lokalens tak hade mycket furu och lysrör vilket vi inte gillade, så vi hängde vita lakan i vågor under dem med lysdioder ovanför som lyste igenom lakanen.

Bröllopslokal
Bröllop blogg

Stort tack till Daniel och Josephine som berättade om sitt vackra höstbröllop här på Sisters in Law! Det är alltid lika underbart att få läsa om och att få se glimtar ur bröllopsdagar så här. 


Leverantörer
Fotograf: Mirjam Nordkvist
Brudklädsel - H&M, Zalando, Wolford
Brudens hårstyling - Style by Selie
Kostym: Hope
Brudgummens hårstyling: Corinne & Friends i Stockholm
Catering: Triller
Dekorationer och rislyktor: Wish och Blocket
Blommor: Från vän som är florist
Avec-glas & koppar: Second hand
Annat porslin, filtar, lakan (till dekoration) osv: Ikea