Lantligt septemberbröllop: Christoffer + Matilda

Påskhelgen är snart över och jag hoppas att ni alla har haft det riktigt bra! Det har blivit dags för en ny bröllopsberättelse och den här gången är det från Matilda och Christoffer som gifte sig på Fredshög herrgård i Härslöv, Skåne, den 17 september 2016. 

Bröllopsfotograf för dagen var Anna Maria Liljestrand, som du sett underbart dramatiska bilder från för inte så länge sedan: Dramatisk och stämningsfull bröllopsinspiration med smycken från Eyeseei. Hon bjuder på vackra bilder även idag, åter igen med dramatiska toner i bildspråket. Och det är ju precis sådant jag själv fastnar för i bröllopsfotografi - det dramatiska.

Hoppas ni får en härlig start på veckan med detta ljuvliga bröllop! Glöm inte att spana in alla tidigare bröllopsberättelser också, som du hittar i menyn under just Bröllopsberättelser.


Matilda berättar

Vi träffades 2008 på Malmö Högskola när vi pluggade i samma klass till fastighetsmäklare.
Vi hade en maskerad med klassen, han var utklädd till mördaren i Scream och jag till scout. Han skrämde mig och jag reagerade instinktivt med att ge honom en lavett. Det blev som tur var mycket skratt och efter den kvällen började vi umgås ofta och sommaren mellan första och andra terminen blev vi ett par.
I november 2012 fyllde jag 25 år och fick en resa till New York av Christopher. Vi hade en helt magisk resa och sista kvällen gick vi upp på hotellets takterrass och tittade på utsikten. Vi har var helt ensamma där i kylan och då överraskade han henne med att fråga om jag ville gifta mig med honom. Jag sa givetvis ja och dagen efter innan flyget hem gick vi till Tiffanys och tittade på förlovningsringar. Det blev dock inte köp då.

Dekorationer

Vi hade inget tema direkt, vi körde på det som kändes roligt, vad vi tyckte var fint och som kändes som ”vi”. Lekfullt, lantligt och romantiskt var återkommande i vårt tänk. Vi ville absolut inte ha ett högtravande bröllop utan lättsamt och enkelt. För oss var det viktigt att det blev ett roligt och avslappnat bröllop, det var mycket därför vi valde att ha både fest och vigsel i ladan, det satte liksom mer ribban för den stämningen vi ville få. Att vi och våra gäster skulle sitta på middag i ett fancy slott och fundera på vilka bestick man ska använda till vilken rätt är inte vår stil.
Vi hade program med foton från vår provfotografering, ölflaskor med egna etiketter, olikfärgade heliumballonger vid varje bord, återigen – massvis med ljusslingor, olikfärgade flagglängder, vilda buketter på borden i udda glasburkar och vaser mm. Vi hade också snickrat ihop tre st ca 2 meter höga bokstäver som bildade orden ”I DO”. I dessa fäste vi även lampor så det blev som en stor skylt med belysning.

Om klädseln

Jag ville ha något bekvämt och klassiskt, inte för extravagant eller ”prinsessigt” med glitter, stenar, massa tyll eller liknande. Något som matchade lokalen och vår personliga stil. Spets visste jag att jag ville ha. Det tog dock lite tid att hitta en klänning med rätt typ av spets. Släp och slöja var ett krav, känns som enda gången i livet man får klä sig i det. Jag vill ha en lång, helt enkel slöja utan spets eller annat pynt, vilket var svårt att hitta så lösningen blev att en snäll kompis sydde den till mig. 
Buketten gjordes av en vän - en vild bukett med bland annat blå tistlar, stjärnflocka, dahlia, krysantemum och eukalyptus.
Christoffer hade en mörkblå smoking med svarta sjalslag från Cavalier. Han hade sett en liknande smoking på James Bond i en film och efter mycket letande hittade han en liknande. Till det hade han machettknappar i silver med hans initialer som han fått av mig för några år sedan.

Vigseln

Vi hade letat länge efter den perfekta platsen för att hålla både vigsel och fest. En kväll i början av januari 2016 var vi på visning av detta ställe och föll pladask. En rå lada med högt i tak och takbjälkar. Vi såg framför oss hur vi skulle ösa in massor av ljusslingor, vi ville ha en romantisk och mysig vigsel och här kunde vi skapa den känsla vi sökte. Helst av allt hade vi velat ha en vigsel när det var mörkt ute så bara ljuset från slingorna skulle lysa upp. I ladans ena kortsida var det tillräckligt mörkt för att få rätt stämning även om vigseln hölls kl. 14.30. Vi hyrde in stolar och bänkar för gästerna att sitta på, lade en röd lång matta i ”altargången”, snurrade våra ljusslingor runt takbjälkar och trästolpar, två kandelabrar över vigselgången och bakom oss framme vid vigselplatsen hängde vi ett stort växtinklätt hjärta som något tidigare brudpar lämnat kvar.
Vi hade en pianist och en cellist som spelade ”Thousand years” med The piano guys vid inmarschen. Varje gång vi lyssnar på denna blir vi båda väldigt känslosamma, det är verkligen en fantastiskt stämningsfull låt. Som ett inslag i vigseln framförde en av våra bästa vänner, pianisten och Christophers lillebror ”Everything” med Michale Bublé.
När vi sagt ja till varandra och kysstes startade Axwell och Ingrossos låt ”sun is shining” och bestmansen skulle skjuta vars ett konfettirör över oss. Båda två hade dock lyckats vända dem på fel håll så konfettin sköts rakt bak och ner i golvet. Gapskratt uppstod. Med facit i hand tyckte vi att detta var bättre, överraskningar och skratt ville vi ju skulle genomsyra bröllopet. Roligt minne!

Om fotografen

Vi hittade Anna Maria på Instagram. Vi fastnade för hennes foton och mailade henne för prisuppgifter. Redan i första mailet fastnade vi för henne, hon tryckte på att det var viktigt att det fanns personkemi mellan oss och henne, för att det skulle bli riktigt bra foto. Precis så kände även vi, det var viktigt för oss att vara bekväma med fotografen så det inte skulle bli stela bröllopsfoton. Vi tog en fika på stan i solen och vi kände båda två när vi skildes åt att det kändes som vi redan kände Anna Maria. Hon är en riktigt varm och härlig person som vi verkligen ”klickade” med. Vi bestämde oss direkt, vi behövde inte träffa fler fotografer. Anna Maria har varit mer än en fotograf för oss, hon har haft ett stort engagemang i hela vårt bröllop och gett oss råd och tips på vägen. Vi träffades ett par gånger till innan den stora dagen och detta gjorde att slutresultatet av bröllopsfotona blev helt magiska. Vi tänkte inte på att vi fotades, vi hängde bara med en härlig vän.

Tack Matilda och Christoffer för att ni ville dela med er av er dag här på Sisters in Law! Det är alltid lika fantastiskt att få ta del av berättelser så här och jag hoppas att ni som är blivande brudpar där ute finner stor inspiration av dessa veckovisa bröllopsberättelser! 

bröllopsfotograf Skåne

Leverantörer
Fotograf: Anna Maria Liljestrand
Plats: Fredshög herrgård, Härslöv
Cupcakes istället för tårta: Tårtrummet, Åkarp.
Catering: Mi & Ni Catering
Blommor: Gjorda av en vän
Dekorationer: Långa ljusslingor från gadgetbay, hemmasnickrade bokstäver, gamla barnmatsburkar mm för blommor och värmeljus, heliumballonger från partyland.
Smink och hår: En vän
Brudklänning: Sincerity
Brudens skor: Rockport
Örhänge: Lily and rose
Smoking: Cavalier
Smokingskjorta: Eton
Fluga: Dako