Romantiskt slottsbröllop: Maria + Per

Äntligen en ny måndag och äntligen får jag dela med mig av ännu en bröllopsberättelse! Den här veckan berättar Per om sitt och Marias härliga bröllop på Mälsåkers Slott. Dagen blev dokumenterad av Lotta Adolfsson som fotograferar undrar namnet MayaLee Photography. Hon dokumenterar också bröllop i rörlig bild, så du kommer även att få ta del av en vacker film från dagen. 

Att fånga bröllop på film är något som fler borde göra tycker jag. Det blir en helt annan känsla och stämning kring dagen och det känns som en fantastisk återblick där uttryck och känslor blir fångade i sin helhet. Nu lämnar jag över ordet till Per och önskar er alla en härlig start på veckan.

MayaLee Photography
bröllop smink

Brudgummen Per berättar

Vi hade gemensamma kompisar och sneglade på varandra på avstånd en tid. Däremot hade vi massa förutfattade meningar om varandra. Maria trodde att jag bara var stökig och jag trodde att hon var ett svårt emo typ. Sen när vi fick sitta och prata bara vi två vid ett tillfälle så insåg vi vilka vi var egentligen. Det sa väl klick kanske man kan säga. Iallafall för mig, haha. Sen så när vi sågs ute lite senare så gav jag henne världens knasigaste komplimang, vi åkte tillsammans nerför en brant backe på min long board, Maria bröt båtbenet och fick gipsas, jag var årets svärmorsdröm på sjukhuset och resten är så att säga historia.

Per fortsätter att berätta

Vi hade gemensamma kompisar och sneglade på varandra på avstånd en tid. Däremot hade vi massa förutfattade meningar om varann... Maria trodde att jag bara var stökig och jag trodde att hon var ett svårt emo.. typ. Sen när vi fick sitta och prata bara vi två vid ett tillfälle så insåg vi vilka vi var egentligen. Det sa väl klick kanske man kan säga. Iallafall för mig haha. Sen så när vi sågs ute lite senare så gav jag henne världens knasigaste komplimang, vi åkte tillsammans nerför en brant backe på min long board, Maria bröt båtbenet och fick gipsas, jag var årets svärmorsdröm på sjukhuset och resten är så att säga historia.

Om förlovningen

Vi var på resa i Provence i augusti 2013. Det var på två-årsdagen sedan vi fallit för varann på en longboard. Vi stod i solnedgången på en romantisk terass och blickade ut över lavendelklädda kullar. Jag hade beställt in champagne och tagit Maria lite avsides. Jag sa att det var något jag ville säga. Maria trodde av någon anledning att hon skulle få kritik för något (haha)... men jag gick ner på knä och hasplade ur mig en längre och mer osammanhängande variant av en romantisk och sann sak jag filat på de senaste dagarna och hon sade ja.
Maria hittade sin klänning i Grebbestad. Dessutom hittade hon en nästan lika snygg vintageklänning att ha senare på själva festen. Blommorna var i bleka pastellfärger som matchade det fint nedgångna slottet.

Om vigseln

Vigseln var helt magiskt! Det finaste jag varit med om i livet ditintills. Så glad att det var fint väder, att vår borgerliga vigsel blev så intim och stämningsfull, att alla våra fina släktingar och vänner var där, att bandet var så oerhört sköna (the Friendly Beasts är några gatumusikanter som vi lyckats övertala att komma och skapa magisk stämning med Håkan, folkmusiksfiol, stämsång mm.), eller varför inte det stora fina trädet!?
Vi gjorde alla dekorationer själva. Med ett så fint slott behövde vi inte så mycket. Bara accentuera stämningen med ljus och blommor. Maria jobbar med Visual Merchandising så hon styrde upp hela rasket. Själv skrev jag väldigt mycket skrivstil under den perioden! Jag bryggde 100 små bröllops-IPA "Bröl". Sedan tappade jag upp OP på små flaskor. BRÖL+OP.
Bröllopsfotograf
Bröllopsblogg
Sisters in Law

Leverantörer
Fotograf: MayaLee Photography
Plats: Mälsåkers slott
Catering: Gripsholms Wärdshus (älskar att de fick till vår italienska meny!)
Trycksaker: Optimalprint
Klädsel: Affären i Grebbestad för klänningen
Kostym: Tiger
Brudgummens skor: Herr Judith
3D scans och prints av bröllopsparet till tårtan: Twinkind, Berlin