Sagolikt bröllop på Gotland: Linnea + Oskar

Det är något speciellt med Gotland. En av mina favoritsemestrar var där och jag längtar till att få åka tillbaka dit igen. Cykelturer på Fårö, bada i kalkbrott, vandra på Visbys historiska gator och bara njuta av god mat och dryck en varm sommarkväll. Dagens bröllopsberättelse är från Linnea och Oskar som både förlovade och gifte sig på Gotland. Bröllopsfotografen Loke Roos fångade dagens alla magiska ögonblick som vi nu får uppleva. 

Bröllopsfotografen Loke Roos berättar

Efter en av de mest romantiska frierierna på Gotland, där Oskar bokstaverade frågan med hjälp av pinnar och sten från den steniga stranden, visste Linnea och Oskar att de inte skulle kunna hitta en mer speciell plats a gifta sig på. De stora stenväggarna och historiska arkitektur på Bläse Kalkbruksmuseum i Lärbro erbjöd en förtrollande atmosfär för detta sagolika bröllop. Mitt jobb var att verkligen föreviga känslan denna dagen då bröllopet på Gotland var så mycket mer än bara ett brudpar. Det var platsen, gästerna och miljöerna som kom tillsammans för att bilda en stor sagolik känsla av kärlek. 

Linnea och Oskar berättar

Vi ville att temat på bröllopet skulle spegla landskapet, arkitekturen och miljön på Gotland, som har en mycket karg känsla med dämpade kalla färger, men också massor av blommor och en mycket rustik känsla. Dekorationer och våra kläder har gjorts och valts för att matcha och smälter in på dessa avlägsna platser som det över 400år gamla hus där ceremonin top plats och ett stort kalkstensbrott för middag och fest. Men viktigast var att vi kände oss som oss själva och inte som om vi är utklädda. 
Vi älskade alla små stunder som vi fick för oss själva mellan alla evenemang. Allra bäst var den stund vi fick precis innan vigseln där vi verkligen kunde ta vara på stunden och verkligen ta in kärleken och den underbara energien som fanns i luften. Vi gömde oss bakom några träd utom synhåll från de anländande gästerna, kände oss lite nervösa och fnittriga av förväntan. Vi båda kände en “nyp mig i armen” känsla och att detta verkligen var stunden då vi skulle bli herr och fru. 

Fotograf: Loke Roos
Vigselplats: Magasinet St Olofsholm
Middag & Fest: Bläse Kalkbruksmuseum
Florist: Christoffers blommor
Catering: Sunds Kocken
Vigselförrättare: Anna-Maria Bauer
Brudgum kostym: Douglas
Ringar: Dick´s Guld & Silver